» »

nastavitev gumba za vklop računalnika

nastavitev gumba za vklop računalnika

orbit clean ::

Živjo,

mene pa zanima kaj je potrebno storiti, da je ob zagonu računalnika potrebno gumb za vklop držati nekaj sekund preden se računalnik res vklopi.

Namreč - moja otroka sta blazno navdušena nad internetom in bi jima rada malo omejila uporabo računalnika.

vnaprej hvala za pomoč!!

69charger ::

Najboljši način je da nastaviš geslo na uporabniški račun.

ja, to imam že.. se pa bojim da bosta potem kar pritiskala gumb za vklop in izklop,
ker bosta hotela priti noter - ne bosta vedela v čem je fora.
zato me zanima kako je s tem gumbom...

hvala

69charger ::

Kot jaz vem se ne da nastavit,lahko pa preprosto ugasneš napajalnik ali pa računalnik izklopiš.Druge rešitve ne vem.

blackbfm ::

Pri nekaterih računalnikih je možnost da nastaviš geslo da se prižge. Moraš pa it v BIOS in najt te nastavitve. Težko je govort ker se lahko stvar razlikuje od računalnika do računalnika. Načeloma ga resetiraš in pritiskaš DEL ali F2 (sigurno ti piše) da prideš v bios.

xsannyx ::

se da ampak je skoraj nemogoče povedati.. je 1000000 verzij biosov in vsaka je drugačna.. vem da se da nastaviti da moraš nekaj sekund držati gumb da se ugasne, če pa to deluje tudi za vžig pa ne vem.. se pa da tudi da moraš vpisatu že geslo preden prideš do OSa.

DonMatejo ::

jst bi se pogovoril. Sicer pri svojem bratu nisem nikoli imel teh težav, vedno smo se doma dogovorili, koliko gre, koliko pač ne, in je tako bilo. Ravnamo se po tem, da je beseda ključ. Deluje.

(ta post je bil dan čisto dobronamerno, če daste geslo na računalnik jima lepo poveste, da jima računalnik lahko prižgete vi, torej imate nadzor, en gumb ju ne bo ustavil, če mislite, da bi bila to fora, potem računalniku vzemite napajanje)

hvala vsem.
pogovor o omejevanju uporabe smo imeli že 100x, ampak je res, da do sedaj nimo imeli nastavljenega gesla za vstop.Bomo videli kako bo šlo.

lepo nedeljo!!!

scenic ::

Nobeno omejevanje se ne izkaže za dobro oz vzgojno, bolj je zakopano bolj je zanimivo, če kot starš ne najdeš bolj primerne rešitve... z geslom izkazuješ samo fizično premoč in nič drugega to pa verjemi nikoli ne deluje dobro.
Razmisli o tem!

scenic

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC se po par sekundah starta nepričakovano ugasne

Oddelek: Strojna oprema
423118 (2380) suhi
»

Vohunjenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
709412 (7043) Mesar
»

IPAD

Oddelek: Loža
235756 (4841) Zheegec
»

prenosnik in povezava z internetom preko routerja - nekaj vprašanj

Oddelek: Pomoč in nasveti
92481 (1965) Miro-Slav
»

Vklop računalnika z GSM-om (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
569521 (7156) _pobesneli_

Več podobnih tem