Forum » Pomoč in nasveti » BIOS kaput
BIOS kaput
McHusch ::
torej, moj kolega je uspel svojo plosco MSI MS-6380Lite zaflashirat tako da samo piska in vse kar spravi na ekran je CPU Fan isn't running. Torej, kdo v Celju ali okolici ima tako ali plato z istim oz. podobnim biosom in bi za kak pir jo bil pripravljen odstopiti za 15 sek za en hot swap?
- spremenil: McHusch ()
Dante ::
enkrat sem imel podoben problem, ker nisem bil pozoren na listke, ki so bili priloženi navodilom...
poglej če imaš procesorski ventilator priključen na FAN1, možno da ima plošča v BIOSu zaščito (moja KTA7 RAID je imela prav to).
Simptom pa je bil več zaporednih piskov ob vklopu računalnika, in nato samodejni izklop. Ko se pretaknil ventilator iz FAN2 na FAN1 je delalo brez problema.
poglej če imaš procesorski ventilator priključen na FAN1, možno da ima plošča v BIOSu zaščito (moja KTA7 RAID je imela prav to).
Simptom pa je bil več zaporednih piskov ob vklopu računalnika, in nato samodejni izklop. Ko se pretaknil ventilator iz FAN2 na FAN1 je delalo brez problema.
McHusch ::
joj, ko bi blo tako enostavno
obredla sva ze x frendov pa vsi majo prilotane cipe ali pa une ta velike podolgovate, tko da ce ma kdo podobno plato
obredla sva ze x frendov pa vsi majo prilotane cipe ali pa une ta velike podolgovate, tko da ce ma kdo podobno plato
Marko007 ::
No tega še na srečo nisem rabil preizkušat, mogoče pa dela. Če maš kje kak stari bios...
Poročaj, ker tudi mene zanima.
Poročaj, ker tudi mene zanima.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Marko007 ()
ali3n ::
skušam pomagat... Award Bios Update - na konc članka sta temi: "How Do We Eliminate Problems?" in "If Nothing Helped..." gre pa v stilu:
------
Well, to restore the BIOS via hardware, apart from the damaged Flash ROM chip you'll need:
any mainboard with a properly working BIOS;
floppy with Award Flash and two BIOS files - one for the wrecked mainboard and the other for the working board;
two panels (e.g. SLC-32 - a 32-pin wide DIP panel);
one Flash ROM microchip (e.g. ATMEL 29C020 DIP 32);
two resistors (10KOhm, 0.125W);
two-position switch;
soldering iron.
------
Držim pesti...
------
Well, to restore the BIOS via hardware, apart from the damaged Flash ROM chip you'll need:
any mainboard with a properly working BIOS;
floppy with Award Flash and two BIOS files - one for the wrecked mainboard and the other for the working board;
two panels (e.g. SLC-32 - a 32-pin wide DIP panel);
one Flash ROM microchip (e.g. ATMEL 29C020 DIP 32);
two resistors (10KOhm, 0.125W);
two-position switch;
soldering iron.
------
Držim pesti...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Qdi kinetiz 7b + Athlon 1800+Oddelek: Strojna oprema | 1974 (1781) | Blinder |
» | Računalnik z RAID poljem se noče obuditi v življenjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1270 (1204) | ibozic |
» | [:'(] BIOS Flashanje gone bad!! POMOCOddelek: Pomoč in nasveti | 1369 (1086) | Duhec |
» | Kako pripravit plato k delovanju?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1308 (1013) | zile |
» | QDI plataOddelek: Strojna oprema | 1290 (1215) | Koci |