» »

Ozvočenje motoristične čelade

Ozvočenje motoristične čelade

Yoxi ::

Torej rad bi ozvočil motoristično čelado z zvočniki da lahko na motorju poslušaš mp3, radio...
Delno sem že rešil problem, razmontiru slušalke Canyon hs2 in joh všil v predel ušes, naredil na strani čelade konektorček da ne visi vn kabel iz čelade. Deluje ok, fino in fajn ko priklopim gor mp3 predvajalnik.

Skrbi me le glasnost le tega...Že v samem prostoru (sobi) ko sem stestiral zadevo ni bilo ravno glasno torej me malce skrbi da se med samo vožnjo nebo totalno nič slišalo. Ne rabim nabijanja v glavo, ampak normalno poslušanost.
Kakšna mnenja kje dobiti kakšen ojačevalec za slušalke ali kaj podobnega v ne preveč veliki meri. Razmišljal sem že v tej smeri da bi dal kr avtoradio v tank torbo ampak to je skrajna rešitev.

Predlogi....

Nekaj rešitev sem našel na tej strani ampak to je v tujini( HelmetAudio.com)...

Klik, klik, klik, klik........mal klikam :-)

Ok vidm da ni blo nobenga z kakšno idejo, medtem časom mi je pa uspelo narediti mini ojačevalec od usb zvočnikov in sedaj priklopim to mini zadevo med mp3 plajerjem in čelado in lepo špila.
Poslušanost radia in mp3 je zadovoljivo slišna vse tja do 100km/h. Kar je hitreje je pa že tu preveč prisotnega upora (šum) vetra in zvok motorja.

Karen ::

Kaj pa če bi probal kar une slušalke (earplug) ki jih potisneš direkt v uho (kot čepki za ušesa)? Najprej to v ušesa, (pa opcijsko podkapo), pol pa čelado gor. Nolan ima sicer ene modele z že vgrajenimi slušalkami/zvočniki in blutoothom - ima sestra, pa zadaj je vtič za bananco pa gor nabiješ mp3player.

No sej praktično sem sedaj toako tudi sam naredil in se sploh ne opazi da je kaj v čeladi. Na strani sem vgradil 3,5mm vhod za slušalke in gor lahko obesim mp3 player, deluje superca samo malce potih je, čeprav ga imam čist naglas. Vloga vetra in ropot motorja naredita svoje. Mi je pa všeč da je poslušanost normalna do tja 90km/h, kar je pa več, se ga pa ne sliši. Itak moraš biti pri večji hitrosti bol skoncentriran na cesto.

V glavnem zadeva funkcionira...

Tkole je zadeva stekla do kraja. Malce smo pospravli odvečno elektroniko in sestavn en amatersk mp3 plajer z vgrajenim ojačevalcem za na motor. Priklop preko 12V vtičnice.
V Čelado sem zmontiral Canyonove HS2 slušalke ter vgradil 3,5mm konektorček da ne binglja vn kabl.
Mel sem še en mp3 player od Canyona, sicer bo po mojem kmalu crknil ker ima eno črto čez ekranček, drugače pa še zadovoljivo deluje. Našel sem tudi ene majhne zvočnike katere so imele napajanje preko USB. Preko spelta naročil avto polnilec za dve USB napravi in to je ves materjal.
No v conradu sem kupil še eno plastično ohišje ter mini tipke. V ohišje vgradil vezje iz avtopolnilca, ojačevalec iz usb zvočnikov, ter razstavil mp3 player ter spajkal konektorje na tipke, vseskupaj dal pod štrom in glej ga zludja, zadeva deluje presenetljivo dobro. Aja pa en star avtopolnilec od Nokije sem tudi razstavil ter uporabil da lahko zadevo priklopim na 12V vtičnico ki jo imam na motorju.
Če koga zanima lahko pripnem nekaj slik...

V glavnem jst mu pravim eko-mp3-player hehe....namesto v kanto s staro šaro, smo reciklirali posamezne dele.

Zanimivo...

Joj na staro zvočno kartico sm pa čist pozabu od Creativa, saj je prispevala dva 3,5mm vhoda za slušalke. Sem za vsak slučaj vgradil dva izhoda za slušalke v primiru da se moja draga vmisle tudi kaj takega :-) zadaj za menoj....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Yoxi ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

priklop zvočnikov na izhod za slušalke na TVju?

Oddelek: Zvok in slika
92430 (2289) matonson
»

Zvočnik podoben temu

Oddelek: Kaj kupiti
6746 (604) Key Quest
»

V Avtu imam AUX izhod - kako priti na USB

Oddelek: Pomoč in nasveti
1522250 (22018) Djuro
»

Kje dobiti ženski 3,5 JACK konektor