» »

Ali so domene izgubljene?

Ali so domene izgubljene?

Roych ::

Lp

Mene pa nekaj zanima in sicer.
Pri ponudniku StartLogic sem zakupil prostor in tako prejel tudi eno brezplačno domeno. Naknadno (kake pol leta zatem) sem kupil še dve dodatni domeni. In ker je StartLogic ponudnik totalno zanič ne glede na to da ti skoraj zastonj dajo neomejeno vsegaje pa tako hudo počasen, da skoraj nemoreš normalno delovati zato nisem plačal za naslednje leto. Zato so mi normalno account suspendirali.
No, in sedaj me zanima kako je z ostalimi mojimi domenami katere bi morale delovati še vsaj pol leta. (zanima me tudi ali, ko domeno kupiš ali jo kupiš v trajno last ali samo za eno leto)!


Hvala!
Insanity is making me nutz!! ;)

Bakunin ::

domene so v najemu.

Dzombic ::

Če pa z domeno služiš denar jo imas v zakupu ;)

Ales ::

Domeno registriraš za določeno časovno obdobje, ne kupiš je v trajno last. Po tem obdobju se domena sčasoma vrne v prosto prodajo oz. ni več registrirana. Kako točno poteka ta postopek in koliko traja je odvisno od vrste domene. Postopek ni isti, če gre za domeno .si ali npr. domeno .com.

Če si preostali dve domeni samo registriral to še ne pomeni, da bi morale "delovati". Preko spleta so domene vidne samo, če k njim vpišeš domenske strežnike in jih preko njih usmeriš na spletni strežnik, kjer postaviš spletno stran. Morale pa bi biti še vedno registrirane v tvojem imenu.

Registracijo domene lahko preneseš k drugemu ponudniku pred iztekom trenutne registracije. Prav tako tudi ni nujeno, da sta registracija domene in spletna stran pri istem ponudniku. Lahko torej domene podaljšuješ pri sedanjem ponudniku, spletno stran pa imaš drugje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ugodno podaljšanje / prenos domen

Oddelek: Omrežja in internet
101237 (838) lopov
»

Nakup domene!

Oddelek: Omrežja in internet
414680 (3573) c3p0
»

Dvočrkovne .si domene razgrabljene (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
8823251 (18921) Soprano
»

Prevzem domene

Oddelek: Izdelava spletišč
464859 (3366) tec
»

Nakup domene com, si ali net

Oddelek: Izdelava spletišč
195948 (5497) Vice

Več podobnih tem