» »

Nakup slušalk iz UK

Nakup slušalk iz UK

nocutius ::

Pozna slučajno kdo te trgovine, če so zaupanja vredne?

www.iheadphones.co.uk
www.hifiheadphones.co.uk
www.headphoneworld.com

Kupujem pa Audio-Technica ATH-AD900, če mogoče kdo pozna vredu trgovino zanje, ni nujno da iz UK, so pa trenutno cene tam ugodne.

Lahko tudi predlagate kakšne druge slušalke, če ste prepričani da so boljše, čeprav sem 80% da vzamem te (to bodo moje prve boljše slušalke, tako da nisem fanboy nobene znamke). Uporabljale se pa bodo dejansko za vse, gaming na prvem mestu pomembna pa je tudi glasba.

Te slušalke sem izbral ker so bile ATH-AD700 po raznoraznih forumih zelo velikokrat (skorajda soglasno) priporočene za gaming, naj pa bi imele rahlo slabše base, kar ni toliko vredu za metal in kakšno elektroniko, pa tudi pri filmih pridejo basi prav. ATH-AD900 naj bi bile glede tega boljše, so pa zato 100€ dražje. Oba modela naj bi bila tudi izjemno udobna kar je tudi zelo pomembno.

Torej ali poznate zgornje trgovine, oziroma kje drugje te slušalke kupiti?

hvala.

jan01 ::

POleg iheadphones.co.uk poglej še na mp3-player.de

Preberi si Headphone Buyer's Guide

http://files.avguide.com/headphone_buye...

huelz ::

Bratec ima A-T A700, kupljene v tujini (ne vem kje, dobil jih je za bday), so pa cene dostikrat precej nizje. Sem mu narocil, ce jih kje stakne za pametno ceno, naj jih kar prinese se zame :))

nocutius ::

jan01 hvala za predlog in vodič, si ga bom prebral malo bolj natančno jutri enkrat.
jaz sem si malo pomagal z tem vodičem, sicer je za zaprte slušalke ampak vseeno uporaben.
http://www.head-fi.org/forums/f4/15-clo...

na mp3-player.de izgleda, da teh modelov nimajo, niti ad700, niti ad900.

Sem gledal tudi za zaprte slušalke, samo sem se na koncu odločil za odprt tip, ker so pač boljše za to kar rabim, motil pa tudi ne bom nobenega z njimi. Mogoče kdaj kasneje še kakšne malo boljše zaprte vzamem za mp3 player.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nocutius ()

Opkow ::

nocutius
Upam, da si jih prej sprobal, preden si se odlocil za nakup. Ker ce nisi, se zna zgodit, da ne bos bil v celoti zadovoljen. S tem ne namigujem na to, da so slusalke po tvoji izbiri slabe. Meni so vsi priporocali znamko in model, ki je pri nas precej popularen, vendar sem po nekaj testih odlocil za popolnoma drugo znamko, ki mi je nudila vec udobja na glavi, boljso nastavljivost in boljsi zvok za isti denar.

Ne glej testov in ocen. Pojdi v trgovine, vzemi s sabo par najljubsih CD-jev in jih poslusaj z razlicnimi modeli slusalk.

Ker koneckoncev cca 250 EUR za 'ene' slusalke le ni tako mali denar.

Sem jih pa narocil pri mp3-player.de, ki pa zal nimajo tvoje firme na seznamu... Drugih preverjenih online trgovin s tovrstno robo, ki tudi posiljajo v Slovenijo, pa ne poznam.

nocutius ::

@Killer
vem ja, da se zna zgoditi da mi na koncu niti ne bi bile všeč samo teh slušalk niti ne vem kje naj jih sprobam. Pa tudi katerih drugih tudi ne. Nekih trgovin z to robo ravno ne poznam. Pa tudi malo nesramno se mi zdi, da bi pri njih sprobaval vse žive slušalke potem pa kupim povsem drugje.

Tvoj nasvet je vsekakor zelo zelo na mestu, sem pa prepričan, da če mi slučajno res ne bodo všeč, da jih bom lahko prodal naprej z minimalno izgubo, tako da ravno hud riziko spet ni. Kot dodaten bonus jih bodo imeli možnost moji kupci še sprobat v živo preden jih kupijo, če jih že jaz nisem mogel. Če bi lahko kje sprobal ad700 in bi bil zadovoljen z njimi potem niti ne bi kupoval ad900, 100EUR je le 100EUR. Sicer je pa res da bi tudi ad700 lahko prodal naprej če ne bi bil zadovoljen z njimi in potem vzel ad900 ali kaj drugega... hmmm...

Poudariti moram, da nisem nek audiofil, da dejansko je to en delni overkill zame, pač preprosto sem se naveličal konstantnega (vsakoletnega) menjavanja cenejših slušalk zaradi njihove obrabe. Dodatna prednost ad900 pred ad700 naj bi bila še malenkost boljša kvaliteta izdelave (malenkost manj plastičen), čeprav so že ad700 povsem vredu, če ne ravno ravnaš z njimi kot z ceneno robo. Skratka kupujem nekaj boljšega za dlje časa, mislim da bi morale te slušalke zdržati minimalno 5 let tako, da dejansko pridem skozi skorajda cenje kot pa do sedaj, ali pa vsaj ne dosti dražje, ob tem da bom imel neprimerno boljše slušalke.

Še en razlog zakaj sem se odločil za točno ta dva modela je kar ne rabita nikakršnega ojačevalca ali kaj podobnega, da bi zvenele super, malo še pomaga če ga imaš, ni pa bistvene razlike. Nekatere slušalke v tem rangu (150EUR+) ga naprimer skorajda nujno rabijo (word of mouth). Ojačevalec bi predstavljal še dodaten strošek, ob tem da maš eno 'šaro' več, tako da raje dam malo več za slušalke same.

No ja ob tem tvojem opominu sem dobil idejo, da bi mogoče vzel ad700 pa jih menjal, če mi res ne bi bile vredu. Čeprav po komentarjih, ki sem jih bral, naj bi se vsekakor splačalo dati 100EUR več za ad900, ker relativno popravi slabosti ad700 (basi) in še nadgradi kar je pozitivnega (again, word of mouth). Skratka nekega obžalovanja kupcev ad900 nisem zaznal.

nocutius ::

Uporablja kdo Google Checkout, ker na www.hifiheadphones.co.uk preko njihovega navadnega checkout ne pošiljajo v slo, če pa izbereš google checkout pa naj bi. Naj bi tako bilo zaradi 'dodatnih varnostnih preverjanj'.
Pa me zanima kolikšna je varnost tega, ker sploh nisem navdušen nad tem, da se moja številka kreditne kamorkoli shranjuje, pa naj je še tako 'varno'.

nocutius ::

Na koncu sem kupil rabljene ath-ad900 z foruma Head-Fi.org.
Ponudbe je kar precej, edino paziti je treba malo, da preverite prodajalca ali res ima tisto kar prodaja. Ker se pač najde tudi kak občasni scammer.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere slušalke?

Oddelek: Kaj kupiti
213219 (2040) gusto
»

Slušalke

Oddelek: Kaj kupiti
425455 (2571) Primorec
»

Kje kupit slušalke Sennheiser hd-595?

Oddelek: Kaj kupiti
61958 (1277) D3m
»

Nakup novih slušalk!

Oddelek: Kaj kupiti
273455 (2462) BangBros123
»

Slušalke CX 300 ali CXL 400 in kje

Oddelek: Zvok in slika
252025 (1678) nanoleet

Več podobnih tem