» »

problem z grafično???

problem z grafično???

yani ::

Pozdravljeni vsi skupaj!

Ker nisem ravno računalniški mojster vas bi prosil za pomoč...prebral sem kar nekaj vprašanj in odg. na to temo vendar mi ne pomaga rešiti problema.
Imam starejši računalnik in sicer AMD Athlon 2400+, 1.9GHz in plato ASROCK K7VM2. Na plošči je integirana grafična jaz pa sem nabavil novo ASUS AH3450 AGP 8x čeprav so vodila na plošči 4x/2x. Problem je v tem, ko vstavim grafično v režo in prižgem PC se mi računalnik noče zagnat. Potem ga ugasnem odstranim kartico priključim nazaj VGA povezavo in zopet dela. Napajalnik je prav tako nov 550W. Sam ne vem v čem bi bil problem zakaj mu ne odgovarja grafična. Ventilator na grafični se prižge potem pa nič. Je krivo vodilo ker je 8x ali kaj drugega? Treba mogoče nastavit kaj v BIOSu ali bi moral zaznat sam od sebe novo napravo?
Prosil vas bi za pomoč oziroma mnenje.
Hvala

ncc2000 ::

Tvoja matična ima AGP slot, ki podpira 3.3v / 1.5v, 4X / 2X / 1X AGP (standard AGP 1.0 in 2.0).
AGP slot je "Universal", tako da nima nobenih bremz in lahko vtakneš vanj katerokoli AGP grafo.

Grafična je verjetno AGP 3.0 (8x) in rabi 0,8V.

Če grafična ne podpira 4x/1,5V ali 1x,2x/3,3V, potem je lahko v tem problem, saj tvoja plata 0,8V na AGP-ju ne zna sproducirat oz. standard AGP 3.0 ne podpira. Preveri v dokumentaciji grafe.

Ali pa lahko v primeru, da grafa rabi le 0,8V, plata pa ne zna ponudit manj kot 1,5V, grafo tudi skuriš, pa ne vem.

st0jko ::

Pozdravljen.

Gledam slike te grafične po netu in opažam da ima molex priključek za dodatno napajanje! Če tega nisi priklopil verjetno zaradi tega ne dela. Torej priklopi en kabel, ki je drugače za disk ali DVD-ROM, na grafično.
keks?

yani ::

Hvala za hiter in izčrpen odgovor
Uporabil sem tudi dodatno napajanje, ki ga ima grafična pa se PC prav tako ne zažene..
Trenutno iščem tehnične podatke o grafični kartici, da vidim če je res problem z napajanjem kot pravis ncc2000...potem mi ostane le še to da grem zamenjat grafično v trgovino za kakšno drugo, če jo bom sploh lahko še kje dobil...joj me jezi, ta gajba!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yani ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kompatibilnost PCI-E vodil

Oddelek: Strojna oprema
92352 (2263) jest10
»

GF7600GT na GA-7VT600-L (Rev 1.x)

Oddelek: Pomoč in nasveti
51052 (989) John Abruzzi
»

AGP na plati je 3.3V, grafična pa rabi le 1.5V !!!? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
544189 (3488) TribesMan
»

Radeon 9700 na Celeron 800 ...

Oddelek: Pomoč in nasveti
151538 (1359) Fury
»

AGP-pomoč

Oddelek: Kaj kupiti
151110 (922) Zheegec

Več podobnih tem