» »

navijanje in zagon compa

navijanje in zagon compa

freejack ::

Eno vprašanje, vem da me boste tepli, pa vseeno. Sn gledal stare teme, pa mislim da sn našel en odgovor, sam se mi ne ljubi spet iskat teme zadnjih xy tednov (btw. prišel sem do junija :D )Pri navijanje računalnika; Athlon 900 (9x100) na 1000 (7.5x133) se mi ob shutdownu pojavi modri zaslon ala windows shutdown to prevent damage to your comp. pri 1100 (11x100) se mi to pojavi, vendar se mi, odkar sn podaljšal ugašanje XPjev, se mi to še ni pojavilo, tko da glede tega zaenkrat ni problem.pravi problem se pojabi pri zagonu računalnika, preprosto ne monitor ne prižge, venti laufajo (in na 1Gb in na 1.1Gb). Zelo redko, skoraj nikoli, pa celo zalaufa. Ko pa hočem resetirat bios na plati, pa vzamem dol jumper, vendar pol biosa ne resetiram, ampak dal lepo jumper nazaj, pa se vedno prižge. Enkrat sem že mel tko nareto, pa glede tega nisem mel problemov. Napajalnik je vredu, 300 Enhance, plata tut valda, kt7a, rami 2x128 pci133 (cas 2 in 3, bios 3),napetost (1.80 , default 1.70 in i/o 3.5, default 3.4) itaq da nobenega virusa... glede na to, da je to preverjeno že delovalo, se mi zdi da L1 mostički niso dobro povezani (prej 7.5 ni delal, zdej ko sn jih prefarbal dela, ampak zdej 10 ali 10.5 ne dela)...Gre tle za mostičke, napačno napetost al je kaka druga fora? Izkušnje, nasveti?btw. 7.5x133 error pri shutdownu, zdej ko sn povečal shutdown čas še nisem probal, sam valda ad so 133mhz rami, tko da ne vem kaj bi tu blo krivo, timingi sproščeni.mucho sn hvaležen komurkoli, ki mi bo prihranil par ur preizkušanja.

aja, s stabilnostjo oz. sesutjem prin 1.1 nimam problemov, zagnal par burn-in testov (tudi po 3 hkrati), par benchmarkov, pa je vse delalo brez najmanjšega problema,..

Mah, sicer še zdaj nisem ugotovil kaj je blo narobe, menjal bios z 8 na 9; posledica še večje sra*je, sn pa zato ubral drugo taktiko. Namreč, Athloni, TBird, naj ne bi veselo prenašali višanje FSBja, zato FSBja nisem navil, oz. na 105, multiplier na 9.5, kar pomeni, da je pri pri 140MHz [(103+2) + 35] RAMih stabilen na 1Gb. Toliko za1x.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: freejack ()

Znova se pozabaval z farbanjem mostičkov, ker mi 10 množilnik ni delal, brez njega pa ob tem konceptu ne bom prišel prek 1.1 tako lahko, še posebej pri do150MHz na 133MHz SDRAMih. Zdej mam 10x100 vse stabilno, comp. se zažene bp. Mah bom na koncu sporočil rezultat...kakorkoli,..ciljam na 4500 v 3DMarku, kar ni mačji kašelj za Athlona 900

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Athlon 900MHz 43°C -->> 1GHz 51°C max.

Oddelek: Navijanje
161131 (882) Jure2k
»

Napajalnik

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
141098 (884) franci
»