» »

Nacionalna poklicna kvalifikacija - Vzdrževalec računalniške strojne opreme

Nacionalna poklicna kvalifikacija - Vzdrževalec računalniške strojne opreme

ShowDown ::

http://www.ozs.si/prispevek.asp?ID=1907...

Zanimam se za zgornjo zadevo. Za svoja znanja, ki si jih pridobil na neformalen način, po opravljenem preverjanju dobiš certifikat. Sem kar dobro razgledan glede strojne in programske opreme, svoje in druge računalnike sestavljam in vzdržujem že od osnovne šole. Ravno zaradi moje trenutne izobrazbe (gim. maturant), bi se odločil za to stvar saj sem mnenja, da bi takšno preverjanje lahko brez večjih težav opravil. Obenem pa imam tudi nek formalni dokument, da sem za takšna opravila usposobljen. Zdaj pa me bolj zanima, če se je že kdo odločil za takšno preverjanje in kakšen nivo znanja se tam zahteva. Sicer so spodaj dokumenti, kjer okvirno piše kaj se zahteva, ampak bi mogoče raje slišal kakšno osebno izkušnjo ali mnenje glede takšnega preverjanja.:)

Gandalfar ::

a pa se ti je ze zgodilo, da nisi dobil sluzbe, ker nimas tega kosa papirja?

zee ::

Da.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

ShowDown ::

Iskreno povedano: da. Delodajalcu v mojem konkretnem primeru ni nič pomenilo, moje na neformalni način pridobljeno znanje. Večina te niti povoha ne brez uradnega potrdila o izobrazbi. Kar mogoče tudi na nek način razumem.

EDIT: povrh vsega sem trenutno brezposeln državljan in bi imel zlati čas opraviti takšno preverjanje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ShowDown ()

cyber_killer ::

Sicer nevem koliko je to "vredno" za delodajalce, ampak greh ni probati, pomoje, če obladaš zadevo v praksi bo to zate mala malica. Sicer pa razmišljanje o kakšen višješolskem študiju bi ti tudi prav prišlo. Kakšna smer informatika, telekomunikacija ipd.

amigo_no1 ::

Ni je boljše teorije kot je dobra praksa.

Isotropic ::

ce si nezaposlen, ti zzzs placa usposabljanje

Isotropic je izjavil:

ce si nezaposlen, ti zzzs placa usposabljanje

Kaj pa v tem primeru: Si nezaposlen in si sam plačaš nek tečaj - npr. jezikovni tečaj. Prijaviš se na zavod en mesec pred koncem tečaja. Ali lahko tiste račune, ki si že predhodno plačaš kako uveljaviš in da ti zavod vrne denar?

Isotropic ::

zakaj se nisi prijavil na zavod takoj ko si ratal nezaposlen?

Zgodovina sprememb…

Ne sprašujem zase.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalniški tečaji mnenja

Oddelek: Pomoč in nasveti
153823 (3235) mlamat
»

Plače - mcdonalds (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9342624 (28358) D3m
»

Ekonomska smiselnost tečŤajev na zavodu za zaposlovanje (strani: 1 2 )

5811620 (9448) PrihajaNodi

Ko se te hoče zavod za zaposlovanje znebit (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

32274226 (65174) dzinks63

Več podobnih tem