Forum » Strojna oprema » Zamenjava tipkovnice na Lenovo 3000 C100
Zamenjava tipkovnice na Lenovo 3000 C100
Pentium ::
Situacija je taka: na prenosniku Lenovo 3000 je crknila tipkovnica. Zadeva ni več v garanciji, v Sloveniji pa tudi nisem našel kakšne rabljene tipkovnice, razen nove na uradnem servisu, kjer so hoteli 120 EUR zanjo. Ker se mi je to zdelo preveč, sem naročil eno preko eBaya (model je bil US, vendar drugih ni bilo - to me ne moti).
Tipkovnico sem po dveh tednih dobil, dela kot mora, edino, kar je, je to, da ima drugačen razpored funkcijskih tipk (na prejšnji je bilo označeno npr. Fn + F4 kot Sleep, tu je pa Fn + F4 označeno kot preklop na projektor, druge tipke so podobno drugače označene, enaka je le Fn + F5). Če sedaj pritisnem npr. na Fn + F12, gre zadeva v hibernacijo, čeprav je na tipkovnici označeno za naslednji komad pri predvajanju.
Zdaj me pa zanima, če obstaja kakšno orodje, ki spremeni funkcije tipk na to, kar so po novem. Baje obstaja tudi nek Lenovo 3000 CE Utility Diskette, s katerim bi se dalo spreminjati neke osnovne hardverske funkcije - mogoče tudi layout tipkovnice. Seveda ga Lenovo ne da od rok kar vsakemu.
Fizična zamenjava tipk ne pride v poštev, saj so tipke in mehanizmi na spodnji strani čisto drugačni od originalne.
Tipkovnico sem po dveh tednih dobil, dela kot mora, edino, kar je, je to, da ima drugačen razpored funkcijskih tipk (na prejšnji je bilo označeno npr. Fn + F4 kot Sleep, tu je pa Fn + F4 označeno kot preklop na projektor, druge tipke so podobno drugače označene, enaka je le Fn + F5). Če sedaj pritisnem npr. na Fn + F12, gre zadeva v hibernacijo, čeprav je na tipkovnici označeno za naslednji komad pri predvajanju.
Zdaj me pa zanima, če obstaja kakšno orodje, ki spremeni funkcije tipk na to, kar so po novem. Baje obstaja tudi nek Lenovo 3000 CE Utility Diskette, s katerim bi se dalo spreminjati neke osnovne hardverske funkcije - mogoče tudi layout tipkovnice. Seveda ga Lenovo ne da od rok kar vsakemu.
Fizična zamenjava tipk ne pride v poštev, saj so tipke in mehanizmi na spodnji strani čisto drugačni od originalne.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenosnik HP 6710b ne pokaže slike po stand by-uOddelek: Pomoč in nasveti | 2380 (1444) | zuz3k |
» | Prenosnik Lenovo 3000 n500 tezavaOddelek: Strojna oprema | 7993 (4988) | mare87 |
» | Ubutnu - dodatne tipkeOddelek: Operacijski sistemi | 1158 (904) | c0ck4m0u53 |
» | Prenosnik LENOVO 3000 N200 težavaOddelek: Strojna oprema | 6924 (3876) | TribesMan |
» | Tipka "Fn" ???Oddelek: Loža | 6106 (5964) | Blum |