Forum » Strojna oprema » Fake velikost USB ključa - uporaba prave velikosti?
Fake velikost USB ključa - uporaba prave velikosti?
Karen ::
Torej v roke sem dobil "kvazi" 64GB USB ključ, ki je v resnici velik 8GB. Testni program pač ugotovi da se da 8GB zapisat. Čez zapisuje normalno (torej vgrajeni kontroler pokaže 64GB in zapišeš lahko gor, ampak kontroler pač zapiše v tabelo adreso datoteke, zapiše jo pa "v zrak". V alokacijski tabeli datoteka kao obstaja, v resnici pa je ne moreš prebrati - seveda javi napako.
Kljub vsemu bi rad uporabljal tistih 8GB relativno varno (ne da bi tvegal da kontroler slučajno zapiše na adreso kjer čipa fizično niti ni). Kot vem ne zapisuje vedno od začetka praznega prostora do konca, ampak bolj random - kako je s tem.
Format orodja (npr. HP USB format tool, Windozi, Linux in ostala jajca, vse pokaže in formatira kao 64GB velikost). A obstaja orodje s katerim bi naredil format podobno kot obstajajo orodja za trde diske, kjer lahko določene sektorje označiš za "pokvarjene" in ti tja potem ne zapisuje - enako bi želel s format orodjem označiti 56GB kot "bad" in pač normalno uporabljati 8GB. Da ne bo pomote, gor ne mislim pisat kakšnih ključnih podatkov, ampak 8GB za kako musko al pa film prenest je čist ok - se mi zdi neumno stran vreči če bi se ga dalo vsaj 8GB uproabiti.
Tudi za druge resne ideje se vnaprej zahvaljujem.
Kljub vsemu bi rad uporabljal tistih 8GB relativno varno (ne da bi tvegal da kontroler slučajno zapiše na adreso kjer čipa fizično niti ni). Kot vem ne zapisuje vedno od začetka praznega prostora do konca, ampak bolj random - kako je s tem.
Format orodja (npr. HP USB format tool, Windozi, Linux in ostala jajca, vse pokaže in formatira kao 64GB velikost). A obstaja orodje s katerim bi naredil format podobno kot obstajajo orodja za trde diske, kjer lahko določene sektorje označiš za "pokvarjene" in ti tja potem ne zapisuje - enako bi želel s format orodjem označiti 56GB kot "bad" in pač normalno uporabljati 8GB. Da ne bo pomote, gor ne mislim pisat kakšnih ključnih podatkov, ampak 8GB za kako musko al pa film prenest je čist ok - se mi zdi neumno stran vreči če bi se ga dalo vsaj 8GB uproabiti.
Tudi za druge resne ideje se vnaprej zahvaljujem.
Matev ::
poskusi formatirati
/ups
si že
hmm
poskusi zapisati tistih 56giga z kako datoteko ali pa
1. zapiši 8 giga z eno zadevo
2. zapiši ostalo z neko drugo zadevo
3. izbriši prvo zadevo
4. ostale azdeve zapisane na neobstoječem prostoru se pa ne dotikaj
/ups
si že
hmm
poskusi zapisati tistih 56giga z kako datoteko ali pa
1. zapiši 8 giga z eno zadevo
2. zapiši ostalo z neko drugo zadevo
3. izbriši prvo zadevo
4. ostale azdeve zapisane na neobstoječem prostoru se pa ne dotikaj
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matev ()
Karen ::
Update: sem se malce poigral in ugotovil sledeče:
1. program chipgenius žal ne najde pravega kontrolerja - javi unknown.
2. program h2testw mi ni bil ravno v pomoč
3. program AlcorMP bi mi pomagal če bi zaznal pravi kontroler. Tako mi je zaznal neko toshibo in mi prijazno formatiral ključ na 512mb - ok to dela - sedaj mi prikaže ključ kot 512MB ključek...
4. program h2testw mi prijazno pove da teh 512mb brezhibno dela (res pa je da sem že zapisal in pobral 8gb, tako da bi bilo fino označiti da gre za 8gb).
5. obstaja še program tool, ki naj bi delal enako kot AlcorMP, vendar sploh ne najde čipa oz. ga ne znam najti.
Povzetek: zaenkrat sem na 512mb (delujočega), če najdem pravi kontroler bom mogoče prišel na višjo kapaciteto.
1. program chipgenius žal ne najde pravega kontrolerja - javi unknown.
2. program h2testw mi ni bil ravno v pomoč
3. program AlcorMP bi mi pomagal če bi zaznal pravi kontroler. Tako mi je zaznal neko toshibo in mi prijazno formatiral ključ na 512mb - ok to dela - sedaj mi prikaže ključ kot 512MB ključek...
4. program h2testw mi prijazno pove da teh 512mb brezhibno dela (res pa je da sem že zapisal in pobral 8gb, tako da bi bilo fino označiti da gre za 8gb).
5. obstaja še program tool, ki naj bi delal enako kot AlcorMP, vendar sploh ne najde čipa oz. ga ne znam najti.
Povzetek: zaenkrat sem na 512mb (delujočega), če najdem pravi kontroler bom mogoče prišel na višjo kapaciteto.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | USB ključ ne dela po formatiranju??Oddelek: Strojna oprema | 3274 (1533) | djmeethra2 |
» | Težave z USB-ključkomOddelek: Strojna oprema | 1692 (1370) | hojnikb |
» | Problem z 64GB microSD karticoOddelek: Pomoč in nasveti | 911 (713) | Lynx |
» | USB ključ formatiranjeOddelek: Pomoč in nasveti | 3229 (2746) | JernejPi |