Forum » Pomoč in nasveti » Suse 8.0 PRO in WIN XP PRO
Suse 8.0 PRO in WIN XP PRO
venci ::
Imam problem.
Ne znam naložiti WIN XP in SuSE 8.0. Ali mi lahko kdo pomaga. Rad bi imel dva sistema, tako da bi se malo učil linux. Nekaj sem preizkušal, pa se mi je vse skup sesulo, tako da moram zdaj od začetka namestiti oba sistema. HELP PLEASE
041774699
Ne znam naložiti WIN XP in SuSE 8.0. Ali mi lahko kdo pomaga. Rad bi imel dva sistema, tako da bi se malo učil linux. Nekaj sem preizkušal, pa se mi je vse skup sesulo, tako da moram zdaj od začetka namestiti oba sistema. HELP PLEASE
041774699
Ziga Dolhar ::
V roke vzemi nek program za igranje s particijami. Izbriši obstoječe (oz. "popravi"). Naredi Win XP particijo tako veliko, da ostane recimo 5 GB za Linux. Namesti WinXP.
Potem poženi intšalacijo SuSE Linux 8-ke ter jo spravi na neparticionirani del. Ko te vpraša, kam želiš inštalirat LILO (Linux Loader), odgovori na mbr ali disketo -- v tem primeru boš za zagon Linuxa mogu vstavit disketo, ampak če boš želel Linux odstraniti, boš to imel narejeno 5 minut hitreje :-).
Drugače pa povej, KAJ te j___ ter kaj specifično te zanima :].
Potem poženi intšalacijo SuSE Linux 8-ke ter jo spravi na neparticionirani del. Ko te vpraša, kam želiš inštalirat LILO (Linux Loader), odgovori na mbr ali disketo -- v tem primeru boš za zagon Linuxa mogu vstavit disketo, ampak če boš želel Linux odstraniti, boš to imel narejeno 5 minut hitreje :-).
Drugače pa povej, KAJ te j___ ter kaj specifično te zanima :].
l-note ::
A bi ti rad mel oda sistema na istem disku (particiji) al ločeno.
Drgač pa mal pobrski po forumu (iskanje) pa boš pomoje najdu velik pametenga.
Drgač pa mal pobrski po forumu (iskanje) pa boš pomoje najdu velik pametenga.
borchi ::
poglej si malo kak bootstar oz. podoben program. nared dve particiji (eno za WinXP, eno za Linux). pri SuSE mu morš povedat, da boš uporabljal drug zagonski manager, npr. pri RedHatu mu moraš povedat, da ti inštalira zagonski manager (Grub ali Lilo) na prvi sektor zagonskega diska in ne na master boot record (MBR). tako boš lahko odstranil linux iz windowsev ali dosa z enim klikom. vsekakor si oglej bootstar tukaj
l'jga
Zgodovina sprememb…
- spremenil: borchi ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dva diska, dva OS, en GRUB -> kako izklopit grub in linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1834 (1672) | zee |
» | Deinštalacija SuSE 9.2 na dual boot sistemu z win XPOddelek: Operacijski sistemi | 1532 (1444) | suse80 |
» | LinuxOddelek: Operacijski sistemi | 2656 (1916) | nicnevem |
» | Win xp, Win Me in LinuxOddelek: Pomoč in nasveti | 1243 (1090) | jez |
» | HOW TO: Poleg WIN2k se RedHat?Oddelek: Operacijski sistemi | 1975 (1801) | twosocks |