» »

Si mobil in napake

Si mobil in napake

«
1
2

Jankolovski ::

Živjo,
mam simobil vem da sem neumen ker sem sploh šel na simobil, raj bi ostal na mobitelu. Vendar sem se za simobil odloču ker so imeli ugodne cene in pakete 1 leto nazaj. Sedaj imam pa vedno več težav in sicer največja težava je da včasih ne dobim neodgovorjenega klica ampak včasih dobim samo sms neodgovorjeni klic, kako je to možno? Menjal sem telefone isti problem, menjal nastavitve isto, potem sem pa začel malo spraševati prijatelje (tisti ki imajo simobil) če se to tud njim dogaja in odgovorili so mi da se jim vsake toliko časa zgodi ne vsak dan ampak vsaj 4x tedensko!
In sedaj še vas dobri prijatelji slo-techa vprašam če se to tudi vam kdaj zgodi?

Namreč jaz moram klicati nazaj potem to osebo in me več košta, na simobilu pravijo da problema ne poznajo in da ne vedo kaj bi bilo narobe, v času 14 delovnih dni morajo ugotoviti kaj se dogaja 11. 2 je bila oddana prijava še danes mi niso sporočili kaj je narobe, sam sem jih vmes klical 3x in pravijo da težavo še rešujejo, v četrtek je 15 delovni dan in takrat bom zahteval preklic pogodbe in naročnine, če mi nebodo ustregli bom klical inšpekcijo. Zdaj jih imam pa dost barabe. Pa pravijo da naj bi bila pri meni pokritost super (ljubljana-rudnik) 100m stran mam anteno simobil, vendar mi v hiši enkrat lovi edge in enkrat 3g, da ne omenjam da včasih se hoče povezati na internet včasih pa pravi da povezave ni mogoče vzpostaviti. Uglavnem sami problemi zato hočem da se problem odpravi ali pa naj mi prekinejo pogodbo.

Če se vam kaj podobnega dogaja prosim da pišete spodaj!
Hvala za razumevanje
  • polepsal: Mavrik ()

AndrejS ::

Sem tudi nesrečni uporabnik simobila. To še ni nič. Najbolj smešno je ko te nekdo hoče dobit pa si nedosogljiv, pa dobivaš ta SMS sporočila z zgrešenimi klici. Potem pa hočeš poklicat nazaj in začne zvoniti in naenkrat napiše omrežje zasedeno. Potem te spet klicani kliče , ker si mu dal signal, in si nedosegljiv in spet dobiš SMS. Fucking SImobil. Komaj čakam da se aneks izteče in grem nazaj k mobitelu.

ttommy ::

Tu pa tam se res zgodi kaj takega.Včasih telefon preklaplja med oddajniki in če ravno v tistem času pride klic je uporabnik nedosegljiv.Saj to je pri vseh operaterjih.
Sem na Simobilu že 10 let in sem zadovoljen.
Gamer

Jankolovski ::

Pa kaj ma za preklaplat med oddajniki če je oddajnik najbližji dobesedno 100 metrou stran (potrditev iz simobila), drugi je pa v centru LJ. Nima kaj preklaplat, sam nabijajo mi tko račun, Tržni Inšpektorat jim bom poklicu če mi ne prekinejo pogodbe. Pa to da me tolk časa ne obvestijo kaj se dogaja je tut kriminal, niti povedat mi ne morjo kaj bi lahko bilo narobe.
ttommy pravi: "Saj to je pri vseh operaterjih."
Ni res prašaj če se kdaj to zgodi mobitelovemu uporabniku in dejal ti bo da ne, mogoče 2x LETNO, pri simobilu se pa to zgodi 4x na TEDEN!
Drugače sem bil pa sam 1 leto nazaj pri mobitelu in se mi to ni zgodilo nikoli in nikoli nisem imel problemou z njimi.

KoMar- ::

No, jaz sem pri Mobitelu in tudi dobim občasno SMS obvestilo o zgrešenem klicu. Predvidevam, da se to zgodi, ko telefon preklaplja med UMTS in GSM, ravno ko dobi klic... zgodi se mi pa to gotovo parkrat na mesec :/

Tarzan ::

Meni teh SMSjev ne pošilja več, sem pa imel "sreče" biti deležen v preteklosti. Signal ves čas poln, vseeno pa praktično vsak dan nekajkrat dobil SMS z obvestilom o neuspešnem poskusu klica. To se mi je konstantno dogajalo na Siemensu in kasneje nekajkrat še na SE w810i. Odkar imam P1i (tok tok) imam mir. Imam pa druge probleme s simobilom, tako da bom ob prvem razočaranju, ki se mimogrede že nakazuje, spokal in vse svoje, firmine in družinske naročnine odvlekel na Mobitel. Izgleda da je Simobilu dol padlo za naročnike in jim je v interesu le še to, da izmolzejo od naročnikov kolikor se da. Pri sebi opažam, da zadnje čase raje kot z mobilca pokličem kar s Siol/T-2 telefona. Včasih nisem gledal na ceno klica, zdaj pa mi počasi več ni vseeno. Namesto da simobilu šenkavam 5 eur mesečno, pokličem raje pač s stacionarca.

Bo že,...

Jankolovski ::

No ravnokar klical prijatelja ki je na mobitelu in je rekel da se mu to dogaja cca. 5x mesečno ampak da je bil pozoren kdaj se mu je to dogajalo in je ugotovil da se mu to dogaja samo kadar ga kličejo iz simobila!

Hardstyle ::

Aneksa neboš prekinil kar tako, verjemi! Sem poskušal že vse možne variante, tudi inšpektorat, apek itd... nič ni pomagalo.

Timurlenk ::

imam simobil že 8 let in nimam prevelikih pripomb

res pa nimam naročnine

bluefish ::

Tudi na Simobilu in tovrstnih težav ni.

tomaz- ::

+1

BALAST ::

Simobil je carski, imam še 60EUR predplačniškega dobroimetja od predlanskega božička od 90EUR kolikor je bil vreden predplačniški paket.

__Devil__ ::

Omg, dajte no, Simobil je zanič IMO. Slab signal izven mesta, ko te kdo kliče včasih reče da št ne obstaja itd.. sami problemi. Mobitel je zakon nobenih problemov itd.

šernk ::

meni se na mobitelu opisana stvar zgodi lahko 1-2x mesečno, da sem sredi LJ za trenutek nedosegljiv, vendar zna biti za to stvar kriv tudi že precej iztrošen mobitel, prej pa nisem imel nikoli teh težav in vsekakor simobil precej hitreje izgublja uporabnike, kot jih je pridobival.

sem na mobitelu, kličem v simobil 5min na mesec in imam pri tem ogromne težave
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

sash69 ::

Sam sem pri SiMobil-u ze vrsto let - od takrat ko je ven prišel ORTO paket in sem obenem vzel se tisti slavni telefoncek (takrat "oh-in-sploh 44MB internega spomina" :) ) Sony Ericsson K700i, katerega uporabljam se danes - res je da sem ga imel nekaj casa na servisu (sele malo predno je 3-letna garancija potekla), ampak zadeva deluje normalno in brez problemov.

S samim omrezjem nimam tezav, se pa strinjam da je pokritost signala, sploh recimo v kaksnih hribih (tam kjer imam recimo stare starse), boljsa pri Mobitelu, z raznimi uslugami, prestopi med paketi, raznimi zahtevki... pa sploh ni nikoli bilo nikakrsnih tezav. Tako da samo +1 za SiMobil z moje strani.

Tudi moja mama uporablja SiMobil (TriZame - se je sama odlocala in se je odlocila napacno :D) in pa sestra (brez narocnine) in obe nimata tezav. Edino, tisto smotano tajnico se jima ne da izklopit ocitno - samo to najeda, ampak tu SiMobil nima nic pri tem, ce se sam uporabnik ne zmiga in si tiste tajnice ne izklopi oz. ne poklice na njihov center in poda zeljo za izklop. Aja, poleg tega se stric in cela njegova druzina tudi uporabljajo SiMobil ze dolgo casa (dejansko so me oni prepricali v menjavo operaterja) in so tudi sami brez kakrsnih koli problemov.

Moje mnenje. ;)

StajercSSS ::

Nimam simobila,poznam pa ljudi,ki morajo pri simobilu it ven z hiše,da lahko kličejo,ali pa na stol,če vleče. 8-O
Voziš se v formuli, pred tabo je podmornica, za tabo pa vesoljska ladja.
Kako se rešiš iz te situacije?
Rečeš ciganu naj ustavi vrtiljak.

AndrejS ::

Z simobilom so zadovoljni samo tisti , ki kličejo 1x na mesec, in imajo radi ,da jih ljudje ne motijo - so nedosegljivi!

sash69 ::

No, to je pac veliko pretiravanje. Sam kličem(&posiljam SMS-e) vsak dan, tako v lastno omrežje (torej SiMobil) tako kot v vsa druga (Mobitel, TusMobil, stacionarno kdaj pa kdaj) in resnicno nimam nobenih od zgornje nastetih tezav.

gregorn ::

Sem na Simobilu. Imam blackberry bold 9000. Vsak drugi klic nisem bil dosegljiv (pa sredi Lj, center, Šiška, Bežigrad) in sem dobival SMSe... Probal vrsto različnih firmwarov - dokaj podobna zgodba.

Na koncu sem v nastavitvah telefona izklopil 2g/3g in nastavil samo na 2g. Od takrat se mi to zgodi samo še 1x mesečno... Skratka - očitno je prehod 2g/3g res povzročitelj teh težav, in ja res je da z identičnim telefonom (in firmwarom) kolega na mobitelu z 3g/2g teh težav praktično nima, kar priča o problemu ne na strani aparata ampak na strani operaterja...

Se pa to dogaja že leto dni, in tudi prejšnji teden ob upgradu bolda na firmware os5 še vedno isto (pri 3g/2g), tako da sem še vedno in spet nazaj na 2g only... Simobil je glede tega res razočaral.

Jankolovski ::

Ja nimajo pošlihtanga prehoda iz HSDPA na 3G na 2G in to mene moti, pa še slab signal majo nevem kakasne poceni antene to postavlajo da nič ne lovi tko kot bi moralo.
Da ne govorim da včasim mi sploh noče na internet preko operateja, tko dela kolkr se mu zdi.
Pri mobitelu maš kjer kol si v Ljubljani ti bo lovil lepo 3G in ti ne skače nazaj na 2G. Komi čakam da grem nazaj na mobitel, ker zgleda tega tut popraut niso zmožni majo zgleda u kurcu tehnike ali pa opremo.

MarkoMan ::

Sam sem naročnik Simobila že več k 4 leta. Res imam kdaj občutek, da omrežje ni najboljše (kaj mal prekine med pogovori, tudi zvezo občasno prekine) ampak generalno gledano je ok. To z nedosegljivostjo pa nimam problemov (nokia 5800). je pa res, da mam povprečno ene 30-60 dohodnih klicev na mesec..
vsak zacetek in zacetnik je tezek

nejko8 ::

tudi jaz sem uporabnik simobila - orto u nulo, prej sem bil na mobitelu in prenesel številko. Imam enake probleme kot ste jih napisali ostali:
- prižgan gsm, ljudje me kličejo in jim pravi da sem nedosgljiv, dobim zgolj sms o zgrešenem klicu,
- pogovor pogosto prekine, predvsem če kličem drugega uporabnika simobila
- med pogovorom je pogosto možno slišati svoj odmev

je pa res da se mi zdi simobil cenejši od ostalih operaterjev

Jankolovski ::

Primerjava paketov orto u nulo in itak džabest:
Simobil: - za 15 eurou naročnine dobiš tole:
* 0 EUR/min za klice znotraj Si.mobilovega omrežja,
* 0 EUR za sporočila SMS,
* 0 EUR za sporočila MMS,
* 0 EUR za prenesen kB do 100 MB,
+ opcija 201 minuta zastonj v vsa druga SLO omrežja

Mobitel: - za 15 eurou naročnine dobiš tole:
* 1.000 minut pogovorov znotraj Mobitelovega omrežja
* 200 minut pogovorov v druga slovenska omrežja (mobilna in stacionarna)
* skupno 1.000 SMS-ov in MMS-ov
* 1 GB prenosa podatkov
+ lovi ti povsod
Sta kar ista glede ponudbe, mobitel mi je še malo bolj všeč ker maš 1GB prenosa podatkov in ne 100MB kolkr ma simobil.

Zgodovina sprememb…

Adrijan0 ::

Glede sms neodgovorjenih klicev semi imel iste probleme. Če imaš uklopljen 3g ga izklopi.

Jankolovski ::

Zakaj bi izklapljal 3G če ga pa rabim za prenašanje podatkov, preživim veliko časa na internetu in na gmail-u zaradi službe zato rabim 3G, ker vsaj deluje hitro, 2G je prepočasen.

lukaz ::

Dejansko je to dostikrat rešitev problema. Če si pa res poskusil več telefonov pa se še vedno to dogaja potem poglej ali se ti to dogaja samo na eni lokaciji. Mogoče je glih tam tok šibek umts sinal da ga včasih lovi včasih ne in tako skos šalta med njimi.

Pri Mobitelu se je to večinoma dogajalo z Samsungi L700 in B2700, ampak je bila težava v softwaru telefona in z nadgradnjo tega se težava odpravila.

Hardstyle ::

Jankolovski je izjavil:

Primerjava paketov orto u nulo in itak džabest:
Simobil: - za 15 eurou naročnine dobiš tole:
* 0 EUR/min za klice znotraj Si.mobilovega omrežja,
* 0 EUR za sporočila SMS,
* 0 EUR za sporočila MMS,
* 0 EUR za prenesen kB do 100 MB,
+ opcija 201 minuta zastonj v vsa druga SLO omrežja

Mobitel: - za 15 eurou naročnine dobiš tole:
* 1.000 minut pogovorov znotraj Mobitelovega omrežja
* 200 minut pogovorov v druga slovenska omrežja (mobilna in stacionarna)
* skupno 1.000 SMS-ov in MMS-ov
* 1 GB prenosa podatkov
+ lovi ti povsod
Sta kar ista glede ponudbe, mobitel mi je še malo bolj všeč ker maš 1GB prenosa podatkov in ne 100MB kolkr ma simobil.


V bistvu je tako:
Simobil: - za 15 eurou naročnine dobiš tole:
* 1001 min za klice znotraj Si.mobilovega omrežja,
* 1001 sporočil SMS/MMS,
* 0 EUR za prenesen kB do 100 MB,
+ opcija 201 minuta zastonj v vsa druga SLO omrežja
+ možnost dviga ali sprememb cenika, brez možnosti brezplačne prekinitve razmerja.
Mobitel: - za 15 eurou naročnine dobiš tole:
* 1.000 minut pogovorov znotraj Mobitelovega omrežja
* 200 minut pogovorov v druga slovenska omrežja (mobilna in stacionarna)
* skupno 1.000 SMS-ov in MMS-ov
* 1 GB prenosa podatkov
+ lovi ti povsod

zee ::

Ahem. 1001 SMS/MMS sporočil pri Simobilu je IMO totalen overkill. Bolj bi bil vesel, če bi jih dali npr. 100 in povečali zakupljen mesečni prenos podatkov na 1 GB ali pa vsaj 500 MB.

Najbolj smešno pa je, da pri zelenem in rdečem operaterju za tiste, ki so v Kristusovih letih (30+), ni nobenega paketa, ki bi za zmerno ceno vključeval nekaj pogovorov, SMSov in nekaj pretočenih podatkov.

Tušmobil (neresnost) in T-2 (AFAIK prenos podatkov v Mobitelovih omrežjih ne dela) ne štejeta.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

bond007 ::

Najbolj smešno pa je, da pri zelenem in rdečem operaterju za tiste, ki so v Kristusovih letih (30+), ni nobenega paketa, ki bi za zmerno ceno vključeval nekaj pogovorov, SMSov in nekaj pretočenih podatkov.

Kaj pa debitel? Uporablja mobitelovo omrežje, paket si lahko sam narediš - recimo za 35€ dobiš 1000 minut v vsa omrežja ali za 20€ 500 minut, pol giga prenosa podatkov za 15€.

Jst sm sicer trenutno na simobilu, ampak bom verjetno šel drugam... Mogoče celo na mobitel.

projektor ::

Mal se vam še splača počakat z menjavo operaterja. Več info žal ne smem dat.

zee ::

@projektor:
Meni se ne mudi. Do tridesetega leta je še nekaj mesecev. Bi pa bilo lepo, če bi se že enkrat pojavil en ponudnik storitev, ki bi omogočil polnkrvni VoIP za malo ceno.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

projektor ::

Aja, nasvet je namenjen predvsem potencialnim beguncem s Simobila :)

boogie_xlr ::

dejte si nastavit telefone na GSM only al pa UMTS only, če ste v mestu ali blizu antene.
Večina telefonov podpira dvojni način, kar pa ni preveč dobro(tudi za baterijo ne).

Hardstyle ::

zee je izjavil:

Ahem. 1001 SMS/MMS sporočil pri Simobilu je IMO totalen overkill. Bolj bi bil vesel, če bi jih dali npr. 100 in povečali zakupljen mesečni prenos podatkov na 1 GB ali pa vsaj 500 MB.

Najbolj smešno pa je, da pri zelenem in rdečem operaterju za tiste, ki so v Kristusovih letih (30+), ni nobenega paketa, ki bi za zmerno ceno vključeval nekaj pogovorov, SMSov in nekaj pretočenih podatkov.

Tušmobil (neresnost) in T-2 (AFAIK prenos podatkov v Mobitelovih omrežjih ne dela) ne štejeta.


Vsebina paketov je stvar posameznika.

MarkoMan ::

Js sm dobil pri Simobilu, tale orto u nulo al ta najstniski paket (nevem kako se ze rece) za nedolocen cas (je bila glih ena akcija takrat, ko sem podalseval se za 2 leti). Pomojem se da pri Simobilu več doseči za manj dnarje ker vejo, da imajo slabš omrežje :)

Tko da nebo res nebo nevemkoliko stekalo, bom js kr ostal.....bi bilo pa fajn, če bi Simobil probal malo ujeti Mobitel pri kakovosti in pestrosti storitev...
vsak zacetek in zacetnik je tezek

root987 ::

projektor je izjavil:

Mal se vam še splača počakat z menjavo operaterja. Več info žal ne smem dat.

Kako mi naslednji blaznjo kul paket reši problem pokritosti signala v mojih rovtah? Namreč v mojem domačem mestu sicer lovi, ampak če zajadram mal izven lahko veliko prehitro najdem lokacijo, na kateri Mobitel lovi, Simobil pa ne. Še veliko bolj problematično predvsem ko gre kaj narobe in bi rabil pomoč.

Ergo, imam tudi bistveno nižje zaupanje v obljubljenih 99,6 odstotno pokritost Slovenije, ki jo obljublja Simobil.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

neres ::

Po mojih izkušnjah je problematičen predvsem (ali samo) 3G pri Simobilu. Sicer ne morem z gotovostjo trdit, da to ni problem telefona, ker sem ga - tega, N79 - uporabljal samo na Simobilu. Uporabljam recimo Mail for Exchange za sinhronizacijo vsako polno uro in praktično vsak dan se zgodi, da kakšna od teh sinhronizacij ne uspe (napaka pri povezavi). Če je med to sinhronizacijo ravno klic, pa ga je kdaj tudi prekinilo (sorodna tema). Prav tako se kdaj ne vzpostavi povezava v Operi v prvo, ampak moram poskusit dvakrat.

Sem spremenil na samo GSM na telefonu in zaenkrat dela boljše, ampak to je samo začasno, za testirat. GSM mi ne odgovarja, že samo zaradi tega, ker moti bližnje zvočnike (UMTS pa ne) in ker podatki ne delajo med klicem.

edit: no, pa je ravnokar zatajila sinhronizacija tudi na GSM. nisem slišal nobenega zvoka o povezovanju (motnje) v zvočnikih.. a to lahko pomeni, da sploh ni poslalo zahteve na anteno od simobila? skratka vseeno prepuščam tudi možnost, da je kriv samo telefon.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: neres ()

HeMan ::

Jankolovski je izjavil:

Zakaj bi izklapljal 3G če ga pa rabim za prenašanje podatkov, preživim veliko časa na internetu in na gmail-u zaradi službe zato rabim 3G, ker vsaj deluje hitro, 2G je prepočasen.


Pa naštimaj na 3G only. Saj je prehod problem, ne omrežje. Mam 3G only že kak teden pa nimam nobenih problemov. Razen pač izven lj kjer je 3G bolj bogi :) Mobitel je defenitivno bolj kvaliteten. Žal pa ima večina mojih kolegov simobil, kar ga naredi bolj ugodnega.

lukaz ::

Narobe. Če nimaš posebnega razloga ne nastavljaj na 3G only. Če imaš dvojni način preklopi na 2G samo v primeru da zmanka 3G signala. Če ti ga zmanka si raje samo tisto sekundo nedosegljiv ali pa vse dokler ne prideš ponovno v doseg 3G omrežja? To, da ti dvojni način kuri največ baterije pa ni res. Če imaš na 3G only, tisti trenutek ko greš iz 3G signala bo telefon povečal moč oddajnika z upanjem da bo splet se lahko povezal na kakšno bazno postajo. To traja toliko časa, dokler ne prideš spet v doseg....

MTm2H37rqt7B ::

Ugotovil sem da prehod UMTS->GSM naredi problem. Ce se gre postopoma UMTS->EDGE->GSM ni nobenih tezav.

Zanimljivo.

Zadeva se zelo lepo vidi na iPhonu, ko z SBSettings izklapljas funkcionalnost. Ko direktno izklopis 3G (brez fallbacka na EDGE), se telefoncek ne pobere in javi No carrier. Ce pa izklopis 3G (pocakas na reconnect) in zatem EDGE, pa se normalno reconnecta.

Zgodovina sprememb…

MTm2H37rqt7B ::

Blah, zdaj sem pa zastonj jim povedal kaj morjo popravt...

Jankolovski ::

Vglavnem ugotovil smo da je simobil DIZASTER in da te njihove pocen antene si nej kr zatlačjo v RIT, v prvi priložnosti grem nazaj na mobitel.
Slaba pokritost, menjave HSDPA,3G,EDGE so obupne kar izgubi signal včasih, mislim enastavno majo še velik stvari za pošlihtat v simobilu zato grem raj kr na mobitel.
NA 2G pa ne bom preklopu ker RABIM 3G ker je veliko hitrejši za surfanje po internetu in pisanje emailou. Zato je pa biu narejen 3G in HSDPA, če ga že plačujem in če obstaja pri simobilu ga hočem uporabljati.

HeMan ::

lukaz je izjavil:

Narobe. Če nimaš posebnega razloga ne nastavljaj na 3G only. Če imaš dvojni način preklopi na 2G samo v primeru da zmanka 3G signala. Če ti ga zmanka si raje samo tisto sekundo nedosegljiv ali pa vse dokler ne prideš ponovno v doseg 3G omrežja? To, da ti dvojni način kuri največ baterije pa ni res. Če imaš na 3G only, tisti trenutek ko greš iz 3G signala bo telefon povečal moč oddajnika z upanjem da bo splet se lahko povezal na kakšno bazno postajo. To traja toliko časa, dokler ne prideš spet v doseg....


Tak bi moglo delat in tak tudi dela pri Mobitelu, pri Simobiulu žal ne. Meni baterija veliko dlje zdrži na 3G only kot je če 2G/3G.

Valentin ::

Ali je možno, da se v moji Motoroli KRZR K3 preklop 2G/3G ne da nastavljati?

Te opcije namreč ne najdem.

kitara8 ::

jes tko pravm... dokler mi pogodba ne poteče bom ustou pr simobilu poi bi blo pa vredn razmislt... sam ker ma več mojh fremdov še zmerm mobitel bi pomoje kar ostou... je pa res da je mobitel bolši... poleg anten in prenosov in tega sranja ima tudi veliko večjo paleto za izbor mobilnega aparata :)

pač bomo mal razmislil

WaterBoy ::

projektor je izjavil:

Mal se vam še splača počakat z menjavo operaterja. Več info žal ne smem dat.

Tipično nategovanje folka :)

kitara8 ::

WaterBoy je izjavil:

projektor je izjavil:

Mal se vam še splača počakat z menjavo operaterja. Več info žal ne smem dat.

Tipično nategovanje folka :)


mja sj to... jes še ne vidm nubenh sprememb... ej vsi odgovorni za simobil... predlagam da se hitro izboljšate sicer boste ob uporabnike

oracle ::

Js sm na simobilu že vrsto let in nism/nimam problemov. Je pa res da 3G skoraj ne uporabljam.

Oddaljenost od antene pa ni edini faktor. Antena namreč ne oddaja v vse smeri enako, pač pa ima usmerjen signal in če se ne nahajaš v "žarku" ti pač preklopi na drugi "žarek", ki lahko prihaja tudi od bolj oddaljene antene. Poleg tega so neki zakoni kok so antene lahko močne in vprašanje kok se operaterji tega držijo, skratka zadeva ni tok enostavna kokr eni misljo.

vnucec ::

http://www.mobitel.si/splosno/za-medije...

Mobitel je sedaj uvedel še hitrejši mobilni internet s hitrostjo do 21,6 megabita na sekundo. Simobi je pred dnevi uvedel šele 7,2 megabita na sekundo kar je Mobitel ponujal že celo večnost. Poleg tega je Mobitel že pred časom poštimal tudi upload hitrosti s tehnologijo HSUPA.

Mobitel je načelno malce dražji, ampak za ta denar dejansko dobiš zelo visoko kakovost storitev, zanesljivo omrežje z boljšo pokritostjo pa tudi za tehno frike je Mobitel edina izbira tako glede nabora aparatov v ponudbi kot glede omrežja in storitev.

kitara8 ::

[st.citat p2701537]http://www.mobitel.si/splosno/za-medije...

Mobitel je sedaj uvedel še hitrejši mobilni internet s hitrostjo do 21,6 megabita na sekundo. Simobi je pred dnevi uvedel šele 7,2 megabita na sekundo kar je Mobitel ponujal že celo večnost.

u to pa je dobra novica :D gremo na mobitel
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri mobilni operater je najboljši v sloveniji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
10327582 (13012) Jerry000
»

Mobitel vs. Simobil (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
14034766 (19870) Veron
»

Problemi s SiMobilom in njihovim največjim 3G omrežjem (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5410598 (8313) MrStein
»

Tušmobil DA/NE? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
16527382 (16997) Reycis
»

simobil najvecje in najhitrejse 3g omrezje (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
9920399 (16488) jusv

Več podobnih tem