» »

Navijanje GIGABYTE GTX 260, GV-N26OC-896H f3

Navijanje GIGABYTE GTX 260, GV-N26OC-896H f3

PrvaPomoč ::

Pozdravljeni

Zanima me če ima kdo kaj izkušenj z navijanjem te grafične kartice. Na nekaj tujih forumih sem zasledil da so ja da z dvigom voltaže GPUja zelo dobr navit oziroma "pospešit"
Ima kdo kaj izkušenj?
PRP

virtuality ::

Poskusi s programom NiBitor tam lahko spreminjaš voltažo. Nimam še s tem izkušenj saj mi noče pravilno zagnati programa. Ena možnost pa je da tudi flashas bios grafične (narediš vmod-temu se tako reče). Po flashanju so grafične bolj stabilne kot če bi jih navil tako v Windowsih. Mojo 8800GT že kar nekaj časa navijam toda ne pridem daleč tako da si bom kmalu umislil flashanje :D. Pridem tudi do 700/950/1750 (stock 600/900/1500) samo potem me enostavno vrže iz igre ven ali pa ekran začne utripati. Pri 8800GT so pa tako znane visoke temparature. Na stability testu pod burning mode pride tudi do 92C. drugače pri COD4, Crysis pa max 75-80C kar je še vedno veliko.

Poskusi najprej z navijanjem na nTune dobiš ga na nvidia strani ali pa RivaTuner. Počasi vzdigaj frekvenco potegni z neta kaki stability test in jo testiraj po vsakemu premiku 3-4min.

Saj drugače pa je tvoja grafična že dosti dobra, je pa tudi že tovarniško overclockana.

Xserces ::

8800 grefe majo max 110 stoping... ce jo do 90 furas je ql...
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

PrvaPomoč ::

NiBiTor mi ne dela ... vsa okenca so neaktivna...Kje lahko najdem vmode?

virtuality je izjavil:

Poskusi s programom NiBitor tam lahko spreminjaš voltažo. Nimam še s tem izkušenj saj mi noče pravilno zagnati programa. Ena možnost pa je da tudi flashas bios grafične (narediš vmod-temu se tako reče). Po flashanju so grafične bolj stabilne kot če bi jih navil tako v Windowsih. Mojo 8800GT že kar nekaj časa navijam toda ne pridem daleč tako da si bom kmalu umislil flashanje :D. Pridem tudi do 700/950/1750 (stock 600/900/1500) samo potem me enostavno vrže iz igre ven ali pa ekran začne utripati. Pri 8800GT so pa tako znane visoke temparature. Na stability testu pod burning mode pride tudi do 92C. drugače pri COD4, Crysis pa max 75-80C kar je še vedno veliko.

Poskusi najprej z navijanjem na nTune dobiš ga na nvidia strani ali pa RivaTuner. Počasi vzdigaj frekvenco potegni z neta kaki stability test in jo testiraj po vsakemu premiku 3-4min.

Saj drugače pa je tvoja grafična že dosti dobra, je pa tudi že tovarniško overclockana.
PRP

virtuality ::

No tukaj sem našel zelo dober video ki ima 3 dele. Zelo lepo pokaže kako se to dela. Je pa brez kakšnih spreminjanja voltaž. Prednost pa je v tem da, če naložiš nove driverje ti ni treba na novo premikati frekvence. Ko jo flashas je ta frekvenca kot bi bila originalna.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave z grafično kartico

Oddelek: Pomoč in nasveti
204455 (4173) zack069
»

Ne prikaže v celoti

Oddelek: Pomoč in nasveti
141457 (1274) matej_jack