Forum » Programska oprema » NLB klik in problem s certifikatom v vseh brskalnikih.
NLB klik in problem s certifikatom v vseh brskalnikih.
_n00b_ ::
Imam rahlo večji problem in mu ne morem priti do dna...
Moja mama si je kupila prenosni računalnik, nekega asusa z Windoze 7. Vse deluje OK, edino do NLB klik ne more dostopat preko IE. Dobro, posnamem firefox, uvozim certifikat, ne dela, javi tole:
Dobro, mogoče se je kak malwer zažrl, cuknem dol Ubuntu 9.10, posnamem, bootam, uvozim certifikat, spet ne dela, identična napaka. Povezava? Povežem ubuntu na sosedov wifi, ponovno enaka napaka.
Probava še na moji mašini (linux, FF3.6) enako. Rebootam v W7, zanimivo pod IE8 pa deluje popolnoma normalno.
Ma kdo kakšno razlago preden popolnoma popenim? o.0
Moja mama si je kupila prenosni računalnik, nekega asusa z Windoze 7. Vse deluje OK, edino do NLB klik ne more dostopat preko IE. Dobro, posnamem firefox, uvozim certifikat, ne dela, javi tole:
Ta povezava je nepreverjena Firefox ste zaprosili za varno povezavo z klik.nlb.si, vendar ne moremo zagotoviti, da je vaša povezava res varna. [ SNIP ] Tehnične podrobnosti klik.nlb.si uporablja neveljaven varnostni certifikat. Certifikat ni vreden zaupanja, ker tudi njegov izdajatelj ni. (Koda napake: sec_error_untrusted_issuer)
Dobro, mogoče se je kak malwer zažrl, cuknem dol Ubuntu 9.10, posnamem, bootam, uvozim certifikat, spet ne dela, identična napaka. Povezava? Povežem ubuntu na sosedov wifi, ponovno enaka napaka.
Probava še na moji mašini (linux, FF3.6) enako. Rebootam v W7, zanimivo pod IE8 pa deluje popolnoma normalno.
Ma kdo kakšno razlago preden popolnoma popenim? o.0
joze67 ::
Tukaj ni težava v maminem, ampak v strežniškem certifikatu. Nimaš nameščenega korenskega potrdila overitelja (CA), v tem primeru ACNLB, in ga brskalniki pravilno označijo kot nevrednega zaupanja (ker je certifikat zaupanja vreden, čee so zaupanja vredni njegovi izdajatelji. Veliki izdajatelji, Verisign npr, so šrivzeto že nameščeni. Male moraš namestiti sam - ACNLB, SIGOV, Halcom, you name it).
Vsaj Firefox ti omogoča, da potrdiš certifikat, s katerim se predstavlja Klik, kot zaupanja vreden kar na tem mestu (samo ne na povezavi Get me out of here!). Sicer pa se na spletnih straneh NLB poišče njihov AC certifikat in se ga uvozi.
Vsaj Firefox ti omogoča, da potrdiš certifikat, s katerim se predstavlja Klik, kot zaupanja vreden kar na tem mestu (samo ne na povezavi Get me out of here!). Sicer pa se na spletnih straneh NLB poišče njihov AC certifikat in se ga uvozi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NLB mora povrniti škodo zaradi phishinga (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Varnost | 50791 (43862) | tony1 |
» | uvažanje certifikatov na nov računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 7877 (6542) | -žiga- |
» | Firefox 3 in klik nlbOddelek: Programska oprema | 20246 (16065) | solatko |
» | KlikNLB, FF, IE, Linux, Windows -> težaveOddelek: Programska oprema | 4467 (4079) | boriss |
» | NLB tarča phishing-a (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 21795 (10234) | Poldi112 |