Forum » Pomoč in nasveti » Word, vnos v polja in spustne sezname
Word, vnos v polja in spustne sezname
sloxl8 ::
Imam eno težavo, ki je nikakor ne uspem rešiti. V Wordovem dokumentu bi rad nastavil polja, v katera bi vsakokrat, ko odprem dokument, rad vnesel določene vrednosti (te bi vnesel v TextBox) ali pa vrednosti izbral s seznama (Dropdown).
Polja mi sicer uspe nastaviti in oblikovati, vendar če se prav spomnim, se je včasih ob dvokliku odprlo SAMO polje in vanj si lahko vnesel besedilo - v mojem primeru se ob dvokliku polja odpre okno, v katerem lahko podam privzeto vrednost polja, vendar moram vsakič klikniti v polje Privzeta vrednost in le-to vpisati. Pri spustnih poljih (DropdownBox) pa se sploh ne odpre meni, s katerega bi izbral vrednost, ampak znova okno z lastnostmi polja, v katerem lahko vrednost, ki jo želim izbrati, določim le tako, da jo pomaknem na zgornje mesto v seznamu.
Ali je torej mogoče narediti Wordov dokument kot neke vrste obrazec, v katerem bi samo izpolnil določene vrednosti, besedila pa ne bi spreminjal.
Polja mi sicer uspe nastaviti in oblikovati, vendar če se prav spomnim, se je včasih ob dvokliku odprlo SAMO polje in vanj si lahko vnesel besedilo - v mojem primeru se ob dvokliku polja odpre okno, v katerem lahko podam privzeto vrednost polja, vendar moram vsakič klikniti v polje Privzeta vrednost in le-to vpisati. Pri spustnih poljih (DropdownBox) pa se sploh ne odpre meni, s katerega bi izbral vrednost, ampak znova okno z lastnostmi polja, v katerem lahko vrednost, ki jo želim izbrati, določim le tako, da jo pomaknem na zgornje mesto v seznamu.
Ali je torej mogoče narediti Wordov dokument kot neke vrste obrazec, v katerem bi samo izpolnil določene vrednosti, besedila pa ne bi spreminjal.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč excel (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 7923 (3500) | -JM- |
» | Pomoč v exceluOddelek: Programska oprema | 2476 (2091) | bosces |
» | Oddaljeno namizje XPOddelek: Pomoč in nasveti | 5556 (4669) | Chessman |
» | Programiranje "Šah-a" v JaviOddelek: Programiranje | 4229 (3745) | OwcA |