» »

Office (word & excel) POMOČ !!

Office (word & excel) POMOČ !!

mfmschaser ::

Torej, rabim pomoč pri officu.

V excelu mam narejene tabele z podatki. (št., ime & priimek, naslov, pošta) in pač ogromno podatkov pod vsakim stolpecom.
Zdaj pa bi rad da mi to office sam vnese v word. Rad bi da mi sam avtomatsko vnese podatke na željenih mestih.

št. (podatek)
ime & priimek (podatek)
naslov (podatek)
pošta (podatek)

In tako na vsaki naslednji strani ampak naslednji podatek, ki je na vrsti. (primer za št. 0001, 0002,...)

joze67 ::

Temu se reče Mail Merge (2003: Tools|Letters and mailing...|Mail Merge..., slediš 6-koračnemu čarovniku na desni). Narediš predlogo (Letters), vstaviš mail merge polja na ustrezna mesta, potem vse skupaj združiš v nov dokument.

Težko bi bilo lažje :D

Isotropic ::

se jaz:
ima excel/ openoffice/ origin... moznost zoomiranja dela grafa? imam namrec graf, kjer so crte zelo blizu skupaj in bi rad naredil nek tak okencek, kjer bi bil zoom. nekaj podobnega se da v latexu z pictex, jaz bi pa rad podobno v programu.

@joze67 - Hvala ti si car, nikjer mi tega niso mogli odgovorit, niti na Microsoftovem forumu :D

@loki3000 - Klikni na graf, pa ga raztegni s puščicami na robovih.

Še eno vprašanje :D V Excelu je opcija Fill, ki v bistvu zapolni mesta. naprimer napišem 1 in označim deset mest, dam fill in zapolni z številkami od 1 do 10. Moj problem pa je sledeč, rabim pa da mi zapolni v tem stilu 0001, 0002,... ampak tako številko lahko napišeš samo kot text, Fill pa texta ne prepozna. Ker če napišeš pod karkoli drugo ti 0001 sam takoj spremeni v samo 1, jaz pa bi rabil 0001.

Zgodovina sprememb…

tomi_m ::

@mfm
Izdelaj zaporedje števil: 1..100, nato pa celicam izdelaj ustrezno masko: Oblika/Celice/Po meri in v "Vrsta" vpiši 0000 ->v celicah bo številka oblikovana tako kot si ti želiš.

tnx 8-)

I'm Back :D

Torej, Mojo tabelo mi številči pravilno 0001,... in Mail Merge Dela vse pravilno(vsi podatki so na svojih mestih), razen da mi številke nazaj pretvori brez ničel(1,2,3) ko ji mergam v word.

smetko ::

Ena od možnosti:
V Wordu se postaviš na polje za spajanje, desni klik in izbereš [kode polj-preklop]in dobiš neka podobnega {MERGEFIELD ime_polja} za imenom polja dodaš \#"0000" tako da dobiš {MERGEFIELD ime_polja \#"0000"}. Nato desni klik in [kode polj-preklop] ter po potrebi še desni klik in [posodobi polje].
No comment

Isotropic ::

jaz sem mislil podobno temule

torej imel bi samo en del grafa zooman, ostali del pa pac je, kakrsen je.
v latexu bi pac definiral tisto okno na roko ter skaliral ter premaknil podatke...

bump

bump

bump

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

excel makro in vb, kopiranje vrednosti

Oddelek: Programiranje
161321 (1080) max00slo

Spajanje dokumentov za pošiljanje po emailu kot priloga