» »

TP-Link TL-WR1043ND

TP-Link TL-WR1043ND

««
«
1 / 17
»»

Abaddon ::

Živjo!

Kupujem nov router, ki naj bi podpiral N standard in po možnosti, ni pa nujno, gigabitno hitrost, pa mulcitcast promet naj bi tudi spuščal skozi. Trenutno imam od tp-linka enega starega pa moram reči, da je dolgo delal, sedaj pa počasi umira...

Po nekajdnevnem raziskovanju sem ugotovil, da očitno od WRT54GL ni bilo dobrega routerja. Sicer sem se omejil samo na tri firme (D-Link, Linksys, TP-Link) vendar sem za vsak router, ki mi je bil po karakeristikah všeč (D-Link DIR-655, Linksys WRT160NL, Linksys WRT160N, Linksys WRT610N) našel nekje nekoga, ki je imel z njim super slabe izkušnje, da me je odvrnilo od nakupa.
No, sedaj sem se zagledal v TP-Link TL-WR1043ND, ki ima dobre karakteristike in relativno zelo ugodno ceno. Podpira ga tudi dd-wrt in zaenkrat začuda nisem našel še nobene negativne kritike. Ima kdo kakšne izkušnje ?

No na slo tech tema za ta router še ni odprta zato prosim, skritizirajte ga, drugače ga bom kupil in, če ne bo vredu za to krivil vas :)

p.s. na tem forumu https://forum.openwrt.org/viewtopic.php..., nekaj govorijo, da bi lahko postal naslednji WRT54GL:)

x.sci ::

Z netgearovim wndr3700 (ista platforma, vec rama, hitrejsi procesor, dvojna cena) so se na nekih testih pritozeval o neenakomernih hitrostih wirelessa, ceprav na smallnetbuilderju ni videt kakih vecjih anomalij.

Dejancek ::

Imam TP-WR741ND in TL-WR1043ND na testiranju...

Kaj te sploh zanima sedaj realno, ker romanov ti ne bom pisal. ;)

Abaddon ::

Hja, zanima me.. če dela :) Pa spušča multicast promet skozi ne ? Ga je bilo treba v času testiranja kaj resetirat?

Jaz bi ga uporabljal predvsem za p2p promet pa t2 tv bi rad tudi skozi Xtreamer shekal in spravil na tv, če sem čisto specifičen. Trenutno imam enga starega tp-link in mi HD filme nikakor ne špila preko wirelessa, vesel bi bil, če bi jih ta zmogel. En client bo imel wireless ključ z N standardom, Xtreamer bo pa itak na žici k je pa giga. Če bo to vse delalo in je zadeva stabilna je to to :)

Si mogoče sprobal tudi dd-wrt (ali kak drug?) firmware ?

Abaddon ::

Aaj USB priključek ima ? Kako se obnese kot "NAS"?

Dejancek ::

Pomanjkanje časa za odgovor...

Nisem imel tega ruterja na testiranju za vse to kar sprašuješ, ampak glede stabilnosti, saj je je telemach odločal med prvim in drugim, kateri bo šel v pakete.

Tako da multicast ni bil stestiran.
1043 je bil precej bolj stabilen, glede funkcij identičen kot mlajši bratec.
Med 3 tedenskim testiranjem ni bilo potrebnega reseta zaradi katerekoli anomalije v njegovem delovanju.
Medtem ko mlajši bratec pa je potreboval.

Glede hitrosti prenosa si za manjšega kar odpiši neko stabilno povezavo. Ruter je sposoben realnih 70/12 na peak, dolgoročno pa 40-55. Kar je velika izguba če imaš paket 120/10.

Ta večji bratec pa je sposoben 145/20 na peak, dolgoročno pa 75-90/10. Velik plus.

Testiran je bil tudi kot NAS(pogojno) saj USB ima sam velik bratec. DMZ za zunanjo linijo pa je bil potreben, ker drugače ga je "medlo" kot FTP server.
Prenos in delovanje zadovoljivo. Če hočeš rentabilno povezavo si omisli obvezno CAT6 kabel, saj pri CAT5 so prevelika nihanja.

dd-wrt ni bil stestiran, saj za normalne uporabnike keteri so pri omenjenenm ponudniku tega sploh ne vedo in niti nikoli ne bodo potrebovali.

NellyPija ::

Torej- sem bolj laik, kar se tiče PC-ov... :)

Za svoj PC sem nabavila TP-LINK WN322G USB adapter... vse lepo poinštalirala. Povezava je vzpostaljena, mož izvrstna.. vse OK.. ampak na net pa še vseeno ne morem. Ko grem gledati moje brezžično omrćeje imam na povezavi med PC-om in routerjem narisano ključavnico?! Prvič vidim...

Kaj oziroma kje se nastavi, da lahko dostopaš na net?!

trnvpeti ::

ze kdo sprobal dd-wrt na TL-WR1043ND?
kako v realnosti deluje 1G mreza?

Shybby ::

malenksot bom ukradel temo.. imam tl-wr1043nd in bi rad gor priklopi usb disk. všaltam usb od diska v router pol pa se nič ne zgodi, navodila ki sem jih dobil zraven so pa samo kako router priklopit na internet in wi-fi , ne pa kako ga uporabit tud kot hub..kaj naj naredim da bo disk delilo tudi v laptop?

Kibby ::

Je že kdo ugotovil če dela multicast al ne? :) Seveda z dd-wrt software-om :) Tnx!

nejchaf ::

Deluje, ampak imam majhen problem.
Stvar je takšna: danes sem dobil ta router in se takoj zapodil v delo. Doma imamo t-2. Na modemu imam dva izhoda (LAN 2,3) konfigurirana za dva STBja, enega (LAN1) pa za internetno povezavo. Iz tega LAN1 imam povezavo v novi WR1043, kamor sem nasnel dd-wrt. Iz routerja gre potem povezava prek kabla do sestre in prek wifi do mene. Dd-wrt mi je uspelo nastaviti da je sestri deloval iptv in lan. Meni preko wifi ni delovalo nič. Zadevo sem raziskal na dd-wrt forumu in prišel do nekih nastavitev. Šel sem po tem navodilih in prišel do ''Setup an additional VLAN '', kjer se mi je ustavilo. Namreč pri meni dd-wrt nima istaga menija kot v navodilih. Nakaj sem poiskušal in mi je uspelo ustvariti nov VLAN, prek katerega mi deluje internet prek wifi. IPTV prek wifi pa še vedno ne.

Še malo podatkov o nastavitvah
ath0: Network Configuration - unbridged
multicast forwarding - disabled
ip adress - 192.168.3.1 in subnet mask 255...

ath0.1 (virtual interface - VLAN)
network Configuration - bridged


Kakor koli spremenim ah0.1 v unbridged mi internet prek wifi ne dela več. Kako nastaviti zadevo da bo internet in iptv delovala tako prek kabla kot prek wifi?

nejchaf ::

Sedaj sem router resetiral. Sestrin računalnik lahko kar pozabite, sem ga vključil v switch, ki sem ga našel v omari. Iz switcha gre naprej v WR1043. Sedaj bi pa rabil pomoč, kako nastavit dd-wrt za wireless iptv in wireless internet? Wireless internet mi deluje, iptv pa ne

nejchaf ::

nejchaf je izjavil:

Sedaj sem router resetiral. Sestrin računalnik lahko kar pozabite, sem ga vključil v switch, ki sem ga našel v omari. Iz switcha gre naprej v WR1043. Sedaj bi pa rabil pomoč, kako nastavit dd-wrt za wireless iptv in wireless internet? Wireless internet mi deluje, iptv pa ne


Sedaj mi je pa uspelo skoz nekako spravit iptv. Vse kar sem naredil je to, da sem na firewall izklopil filter za multicast. Network konfiguration sem pustil na bridged. Je pa zdej drug problem. Sliko pokaže, vendar slika zelo kocka in hkrati mi poplavi wlan (vsaj mislim - zasledil na forumu)

nejchaf ::

Torej po današnjem ''servisiranju'' mi je uspelo ustaviti poplavljanje (uporabil vodnik dd-wrt - http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Se..., vendar iptv prek wifi še vedno ne deluje. Kakšna ideja?

Kibby ::

Probaj program udpxy (multicast to unicast converter).
Drugače pa IPTV preko kabla deluje bp oz. brez kockanja?

nejchaf ::

IPTV preko kabla deluje bp, tudi net zravn nič ne šteka.
Vsak dan zvem kaj novega in tudi z udpxy sem že poizkusil. Po Seekerjevih navodilih,vendar on uporablja tomato firmware. Če si pripravljen težavo rešiti, si lahko v isti temi prebereš tudi moj post na 8. strani. Udpxy sem že namestil, samo mi ga nikakor ne požene (vsaj mislim). Njegova statusna stran mi ne vrne odgovora

Kibby ::

Hvala za odg. ;)
Tale program (udpxy) je odpravil težave (kockanje) IPTV preko wirelessa pri WNDR3700, če bi ti mogoče kaj pomagalo.

nejchaf ::

Hm, meni udpxy kot kaže sploh ne zažene. V JFFS mi ga naloži, ker se pomnilnik zmanjša. Lahko je problem pri ukazu v telnet programčku PuTTy (chmod 770 udpxy), ker po tem vpisu mi nič ne javi, kot da ga je sprejelo (mogoče ima dd-wrt drug ukaz). Ali pa mi pri skriptah nekaj ne štima.

Administration -> Scripts -> Init -> v to okno copy-pastamo naslednjo skripto in shranimo:
Koda: Izberi vse
sleep 10
/jffs/udpxy -p 1234

4. Administration -> Scripts -> Firewall -> v to okno copy-pastamo naslednjo skripto in shranimo:

Koda: Izberi vse
iptables -A INPUT -p udp -m udp -d 224.0.0.0/4 -j ACCEPT


Spet možno, da ima dd-wrt kak drug ukaz???

nejchaf ::

Udpxy mi ne zažene. Ukaz ''ps'' mi ne izpiše udpxy pod zagnanimi zadevami na routerju.
Za Atheros based devices baje rabim mips verzijo programa udpxy in ne mipsel. Mips verzija

Problem je sedaj, ker je struktura drugačna od mipsel. Imamo kdo izkušnje s tem?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nejchaf ()

nejchaf ::

Uspelo usposobiti udpxy. Kot kaže je za Atheros based devices druga verzija udpxy.
Po vsem tem nastavljanju izklopim samo še SPI firewall na dd-wrt in zadeva deluje.

@Kibby: Kako imaš nastavljeno skripto za zagon? Meni nekateri programi še vedno kockajo (SLO1, SLO2, POPTV, KanalA, SportTV, SportTV2... in vsi HDji), medtem ko nekateri delajo super (tv3, sportklub, sportklub+, discovery science, eurosport, eurosport2, hbo...).

Se mogoče da, kako dodatno nastavit udpxy? CPU clock routerja imam 400MHz že serijsko. Je smiselno overclockat in na koliko?

Še ena slikca grafa uporabe omrežja. Opazite, kako POPTV 10s dela normalno na 12%, potem ko pa začne kockati pa pade uporaba na 8-9%. Discovery Science deluje povsem normalno, niti malo kockanja - uporaba 4-6%. Poizkusil tudi HD, kocka da sploh ni gledljivo - uporaba 8-9%

...

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

Kibby ::

Žal ti nemorem pomagat kaj se tega tiče, saj vse informacije ki sem ti jih posredoval sem zasledil na forumih, saj sem še v fazi nakupa routerja in mi je multicast obvezen (t-2).
Kot vse kaze bom verjetno v kratkem kupil tegale TP-linka in se pol malce poigral, ce mi bo uspelo itak da sporocim ;)

j2e2r ::

Jaz imam ta router pa me zanima kako priklopit in nastavit tiskalnik ali trdi dik preko routerja v skupno rabo.

Uros1980 ::

Pozdravljeni.

Ker živim v dvonastropni hiši imam problem z dosego interneta na računalnik (wireless). Sedanji router TL-WR642G imam namreč v prvem štuku, računalnik pa v drugem. Ker sem že kupil zmogljivejšo anteno in ni niti malo boljše me zanima ali je potem ptoblem v routerju. Bi bilo s TL-WR1043ND kaj boljše? Hvala za odgovor.

Spajky ::

da, problem je v ruterju. Moraš nastavit mu v nastavitvah TxMode na B-only in brzino (txRate) fixno na prvo večjo kot imaš iNet brzino priključka ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

janc33 ::

j2e2r je izjavil:

Jaz imam ta router pa me zanima kako priklopit in nastavit tiskalnik ali trdi dik preko routerja v skupno rabo.


Sam uporabljam omenjeni router približno 3 mesece in morem rečt da dela brez kakršnih koli težav. Signal je zelo močen, prav tako je router zelo stabilen, mi ga bilo potrebno do sedaj niti enkrat resetirati. uglavnem postopek za priklop in nastavitev tdega diska v skupno rabo gre takole:

1. vklopis disk v usb port zadaj na routerju
2. pojdi na network sharing v nastavitvah routerja, tukaj slediš navodilom na desni strani
3. se pravi, pritisnes rescan da najde disk, pod edit lahko nastavis koliksen del diska bo v skupni rabi, nastavis ime diska...
4. prav tako mores nastaviti še user accounts, kjer vstavis upor. in geslo
5. za dostopanje do vsebin na disku enostavno v windows explorerju napišeš \\192.168.1.1\in ime diska ki si ga nastavil pod točko 3

to je to, aja še to; isti takšen router imam tudi doma v sloveniji, kjer lahko gledam t2 tv (z uporabo t2tv.m3u datoteke) brez dodatne namestitve dd-wrt na router, original firmware deluje čisto lepo.


Me pa ob tem zanima ena stvar, če mi lahko kdo pomaga? Kot sem že dejal mi router dela brez problema, vendar pa vseeno imam težave z dostopom do wireless interneta preko laptopa (ACER Aspire 7735Z), po nekaj trenutkih vedno zgubim dostop in mi napiše le krajevno. druga dva ASUS laptopa delujeta čisto vredu na istem omrežju istega routerja. Reinštaliral sem že vse driverje, tako da res ne vem kaj narediti. Bral sem tukaj na forumu nekaj o statičnih IP-jih s strani t2?!

Prosim za pomoč, hvala! lp

N-E-O ::

Ali tiskalniki delujejo prek USB-ja na originalnem firmwaru?
Meni ga namreč ne zazna.
Follow the white rabbit.

NazgulRR ::

A ve mogoče kdo če na TP Link TL-WR741ND deluje IPTV??

ameba ::

Kupu danes router TL-WR1043ND, samo sporočam da gre hitrost preko mreže konstantno 65MB/s ( prenos fajla velik 30GB )

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ameba ()

ameba ::

Neda se popravlat mojega odgovora, zato pišem na novo....
Hitrost preko mreže gre konstantno 75 MB/s...
Sedaj me pa zanima zakaj je hitrost wireless padla iz 12,5 MB/s na samo 8MB/s.
Inštaliral sem DD-WRT, maksimalna hitrost kanal je 20 MHz, ta router naj bi deloval na 40 Mhz, je morda to krivda ?

jest10 ::

Probaj s kakšno drugo verzijo dd-wrt. Določene imajo res težave z 40MHz kanalom in to na večih routerjih.

NazgulRR ::

Eno vprašanje za lastnike:

A se da nastavit, da deluje kot 4-port gigabit switch+wireless AP?

Router že imam.

red_point ::

hej,
js se pa odločam za nakup med TP-Link TL-WR1043ND in TP-Link TL-WR941ND. razlika je le v tem, da ima prvi gigabitno mrežo in usb, drugi pa ne. zanima me kakšen je padec internetne hitrosti na kablu, če sploh je pri enem in pri drugem. imam 100Mb optiko in ne bi rad izgub hitrosti. Sama hitrost prenašanja iz računalnika na računalnik mi ni toliko pomembna, ker jo redko uporabljam. Wireless, mi pa ni toliko pomemben, ker ga bom uporabljal samo na telefonu.
hvala in lp.

ameba ::

TL-WR1043ND kupš in si brez skrbi :-)
Preko mreže mi gre konstantnih 80MB/s +

BlaY0 ::

Mene pa zanima, če je že kdo (tu) za WAN pri tem routerju uporabil kakšen USB 3G/HSPA modem? Rad bi namreč zadevo uporabil kot 3G/HSPA router, WAN RJ45 port pa uporabil kot dodaten port za switch.

Aja pa zanima me še, če je kdo že pomeril njegovo porabo štroma?

urban_d ::

BlaY0 je izjavil:



Aja pa zanima me še, če je kdo že pomeril njegovo porabo štroma?


evo tuki je vse o rutrju in poraba http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-...

blackbfm ::

BlaY0 je izjavil:

Mene pa zanima, če je že kdo (tu) za WAN pri tem routerju uporabil kakšen USB 3G/HSPA modem? Rad bi namreč zadevo uporabil kot 3G/HSPA router, WAN RJ45 port pa uporabil kot dodaten port za switch.


naj bi se dalo ja, tu malo poglej > http://www.dd-wrt.com/phpBB2/

BlaY0 ::

Fantje, to vse sem že prečekiral preden sem tukaj stisnil "send". Obe vprašanji še vedno ostajata...

Mene pa zanima, če je že kdo (tu) za WAN pri tem routerju uporabil kakšen USB 3G/HSPA modem?

Aja pa zanima me še, če je kdo že pomeril njegovo porabo štroma?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()

tomzzi ::

Da ne odpiram nove teme... Imam ta router in včeraj sem nadgradil firmware na dd-wrt.

Vse dela stabilno. Nisem sicer še velik testiral a imam občutek, da deluje bolj stabilno kot je na original firmwareu.

Problem pa je USB. Ker imam na router priklopljen zunanji WD 2GB disk (NTFS) in ga nucam dnevno preko wireless je nuja, da dela.
Problem pa je, da ga ne znam mountat. Napiše mi, da NTFS sistem ni podprt...

Kako nasnet gonilnike oziroma omogočit podporo NTFS in seveda mountat ta USB disk, da bo zadeva delala?

Če ima kdo izkušnje...

BlaY0 ::

BlaY0 je izjavil:

Fantje, to vse sem že prečekiral preden sem tukaj stisnil "send". Obe vprašanji še vedno ostajata...

Mene pa zanima, če je že kdo (tu) za WAN pri tem routerju uporabil kakšen USB 3G/HSPA modem?

Aja pa zanima me še, če je kdo že pomeril njegovo porabo štroma?

Si bom kar sam odgovoril... žre od 5 do 7 W, 3G/HSPA USB modemi pa tudi delujejo (večinoma).

BlaY0 ::

tomzzi je izjavil:


Problem pa je USB. Ker imam na router priklopljen zunanji WD 2GB disk (NTFS) in ga nucam dnevno preko wireless je nuja, da dela.
Problem pa je, da ga ne znam mountat. Napiše mi, da NTFS sistem ni podprt...

Kako nasnet gonilnike oziroma omogočit podporo NTFS in seveda mountat ta USB disk, da bo zadeva delala?

Če ima kdo izkušnje...

Nisem še probaval tega, vem pa da na Linuxu rabiš fuse kernel support in pa ntfs-3g paket. Vem da oboje obstaja tudi za MIPS platforme... vendar je odvisno kateri bild FW-ja si naložil. Kernel modul fuse.ko je na dd-wrt ftpju vendar samo za verzijo 2.6.24.111 (ustreza v24 preSP2 bildu 14896), ntfs-3g pa dobiš na OpenWRT sajtu. Boš pa nucal jffs2 particijo za tole...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()

BlaY0 ::

V zadnjem bildu (17201) je že ntfs-3g ter fuse.ko modul. Sem si naredil en NTFS image file in ga zmountal. Deluje. Torej:

insmod fuse
ntfs-3g /dev/<ntfs_particija> /mnt

slokii ::

A se da tukaj gor priključit printer?
Kako zadeva deluje z P2P, NAS?

Hvala za vaše izkušnje!

lambda ::

Ta zadeva mi ne zmore routat 20/20 optike, če zadeva pride čez 1MB/s in je aktivnih veliko povezav. Se še komu to dogaja?

blackbfm ::

slokii je izjavil:

A se da tukaj gor priključit printer?
Kako zadeva deluje z P2P, NAS?

Hvala za vaše izkušnje!


Printer gre verjetno z ddwrt, original firmware pa ne podpira. Nas deluje, ni pa to na nivoju za resno uporabo ker router ni dovolj zmogljiv.

bond007 ::

lambda je izjavil:

Ta zadeva mi ne zmore routat 20/20 optike, če zadeva pride čez 1MB/s in je aktivnih veliko povezav. Se še komu to dogaja?

Meni pri 4/1 povezavi po parih urah torrentov (omejenih na max 100 povezav) postane nedosegljiv web vmesnik ruterja (192.168.1.1), torrenti sicer delajo normalno naprej... Imam predzadnjo verzijo firmware. Na dd-wrt pa je sicer ogromna tema za ta ruter, ampak gre večina raje nazaj na tovarniški firmware zaradi različnih težav/nestabilnosti pri dd-wrt.

blackbfm ::

Meni se zdi ddwrt ok, edino brezžična zmogljivost - hitrost je malo manjša

D3m ::

bond007 je izjavil:

lambda je izjavil:

Ta zadeva mi ne zmore routat 20/20 optike, če zadeva pride čez 1MB/s in je aktivnih veliko povezav. Se še komu to dogaja?

Meni pri 4/1 povezavi po parih urah torrentov (omejenih na max 100 povezav) postane nedosegljiv web vmesnik ruterja (192.168.1.1), torrenti sicer delajo normalno naprej... Imam predzadnjo verzijo firmware. Na dd-wrt pa je sicer ogromna tema za ta ruter, ampak gre večina raje nazaj na tovarniški firmware zaradi različnih težav/nestabilnosti pri dd-wrt.


Če slučajno 192.168.1.1 ne dela probi tole "tplinklogin.net"
|HP EliteBook|R5 6650U|

slokii ::

OK hvala.. vidim, da ne bo nič s tem. Mogoče kaj v smeri DIR-825 ali pa DIR-655

Goody ::

slokii je izjavil:

OK hvala.. vidim, da ne bo nič s tem. Mogoče kaj v smeri DIR-825 ali pa DIR-655


Meni je zanimiv novi DIR-645 (sicer je samo en test zunaj sam ta ga zelo hvali). Če ne rabiš 5Ghz seveda.

slokii ::

Sej če prav razumem bo tudi višja hitrost lahko dosežena brez 5Ghz - imam namreč NAT, ki ga 2 prenosnika koristita večinoma preko wirelessa.. če temu ni tako, bi vzel 5Ghz....
««
«
1 / 17
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako vzpostaviti omrežje z več ruterji in enim modemom? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
8725209 (6075) fpopla87
»

Nov router (optika 20/20) - že spet

Oddelek: Pomoč in nasveti
498824 (2248) Han
»

TL-WR1043ND v2.1 firmware, kje staknit ?

Oddelek: Strojna oprema
141672 (1282) #000000
»

Kateri ROUTER za cim večjo hitrostjo prenosa (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7020710 (14911) broken/link
»

Čuden problem z nihanjem WIFIja - TL-WR1043ND

Oddelek: Omrežja in internet
476929 (5760) krop

Več podobnih tem