» »

iz 12V v 220V -> načrt

iz 12V v 220V -> načrt

kllicker_ ::

prosu bi če mi lohka kdo pove kako se to nardi oziroma navede naslov spletne strani kjer bom to zvedeel!
a se da to kje kupit in kakšna je cena ?

tnx

|GrEgOr| ::

Vido sem da mojo to v Madiamarktu v Grazu. Cena mislim da je bila okrog 100 EUR

Zmajček ::

Lahko kupiš v Conradu za ene 20 jurjov al pa mal več k ma moč cca. 160W:( .

Jest sm kupu drgač to od enga tipa (home made), zlo dobr narjen:)) , za 15.000 SIT pa ma moč ene 200W - 230W, tko da mi je računalnik z monitorjem delal brez problema (samo avto je moral bit pržgan če sm hotu met monitor tud).
Tuki je njegova cifra: 041 326 393 (mislm, da mu je ime Matija)

Samo če boš nabavu ti priporočam da si narediš posebej utičnico vezano direkt na akumulator, ker je tok čez tisto za užigalnik mal velk pa ni fajn za vezje v avtu - ob daljši uporabi ti zna skoz varovalke kurt, če ne še kej zravn:D )

P.S.: Baje prodaja zdej to po 20k, ne vem no upraši.
The best way to get high is with adrenalin!!!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zmajček ()

kgregan ::

Idi pogledat na Mobisux, na tabli pod elektronika je enga tipa isto zanimalo, pa je en link na neko rusko stran, kjer je ful teh načrtov, tam je en načrt (po mojem okuso, kar dober. Če pa maš to za v avto, pa lahk narediš na 120V tud, sam pol je večji tok, tk da nevem, kok se pol vse to glih greje! No vglavnem na tisti ruski strani sta oba načrta. (12-220 in 12-120). Jst sm pa zadevo reso tako, da sm ne star UPS predelo. (akomulatorji na ups-su so bli hin, pa mi ga je en prodal za smešno nizko ceno) Pa morm reč da je delal ko bomba! No če ne boš našu tiste ruske strani pa mi povej, ti bom dal naslov! Sam v tem trenutku se mi naslova res ne da iskat ;) . LP

Monster ::

pob...ce rabis za ventilatorje to.. pol si kup navaden transformator pa en greatzov mostiček :).. pa en kondezator pa dela...
Ka zaboga...

gorjanc ::

ce hoces nacrt pejt na www.epanorama.net alpa org pol papoisci power suplay potem poglej za DC AC pretvornik pol pa sam se izberes mislim da ne bos imel tezav sam brez izkusenj se ne lotevat tega ker so napetosti kr visoke

kllicker_ ::

to nucam za 12V akumolator pol pa za neki full tazga čudnga ubistvi nuca fotr jst morm sam zrihtat.

tnx

suse80 ::

Čisto enostavno:
Naredi si tranzistorski oscilator s 5o Hz frekvenco in nanj priklopi
transformator. Sicer bo izkoristek manjši zaradi
nesinusnega izvora, ampak delovalo bo ok.
Če ne veš kaj ti pišem, potem je bolje, da kupiš narejenega v trgovini....
Obiščite stran o astronomiji ijn astrologiji http://www.mojevesolje.org

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rusija dobila cirilsko vrhovno domeno

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
299171 (8285) MrStein
»

Napajanje PCja v avtu (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
6810823 (8089) stromar