» »

60.000 Androidov dnevno

60.000 Androidov dnevno

HTC Desire - Nexus One killer?

vir: HotHardware
HotHardware - Na Mobile World Congress je svoje odpredaval tudi Eric Schmidt, CEO Googla. Slednji stoji za enim bolj popularnih operacijskih sistemov za mobilne telefone, Androidom. Eric je povedal, da zdaj izdelajo in po svetu vsak dan razpošljejo že 60.000 naprav, na katerih teče Android. Če to pomnožimo s 365 dnevi, dobimo skupno 21,9 milijona novih naprav do konca leta, kar je vseeno slabše, kot kaže iPhoneu. V zadnjih treh mesecih leta 2009 je Apple slednjih prodal 8,7 milijona, kar bi z grobim zaokroževanjem v roku enega leta pomenilo 34,8 milijonov iPhonov. A prednost Androida, ki mu lahko omogoči še večjo rast, je raznolikost naprav (morda celo prevelika raznolikost), ki stanejo od prek 500 do le 200 oz. 250 €. iPhone ima trenutno le tri opcije (32 in 16 GB 3GS, 8 GB 3G), ki so vse tri rez naročniškega paketa v zgornjem delu spektra mobilnih telefonov z Androidom. Vseeno po poročanju HotHardware ključ za zmago ne bo najzmogljivejša naprava oz. najbolj odprt operacijski sistem, temveč nabor aplikacij. Tukaj ima Apple nedvomno veliko prednost, saj se kljub vsem omejitvam število razvijalcev in aplikacij na App Store veča iz dneva v dan. Morda se bo z večjo popularnostjo in blokiranjem računov to obrnilo Androidu v prid, a na to bomo morali počakati.

54 komentarjev

«
1
2

__Devil__ ::

Navijam za android :)

techfreak :) ::

34,8 iPhonov.

34,8 iPhonov na leto? To pa ni veliko.

r0ker ::

in HotHardware so kao shamani al kaj? vsi razen kakih fanboyov bo res najbolj gledalo kolko aplikacij je v app storeu.. če pa gremo debatirat v podrobnost pa vidimo kakih aplikacij.
aja torej zdaj več iphone ni v ničem drugem boljši, razen več aplikacij ima in to moremo povdarjat kot glavno in edino pomembno prednost? 2. odstavek je BS, Primož.

antonija ::

iPhhone ni nikol imel najboljsega HWja al pa bil najbolj zmogljiv. To je do zdaj tud vsak apple fanboy priznal. In zdraven povedal da njihova prioriteta ni best price/performance, ampak nalepka z jabolkom.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

borchi ::

aja torej zdaj več iphone ni v ničem drugem boljši, razen več aplikacij ima in to moremo povdarjat kot glavno in edino pomembno prednost?

ja. tu še vedno ima prednost. OGROMNO.
l'jga

nekikr ::

antonija: price/performance ne pomeni price/MHz ;) Performance je še vse kaj drugega (UI, recimo).

antonija ::

Performance se meri s cimbolj objektivnimi testi. Testa za vsecnost UIja posameznemu uporabniku (in to objektivnega) pac ni. Lahko samo ustreza trenutnim standardom ali pa ne, od tam naprej pa primerjamo pomarance in mandarine (da ne bom spet jabolkov omenjal) 8-)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

nekikr ::

Ja seveda to ni res. Glede na tržni delež Iphona je očitno, da je ljudem všeč predvsem UI. Strojno je Iphone "slab". Še posebej v primerjavi z novimi igračami. A ravno to, čemur ti praviš subjektino, je tisto kar je najbolje na Iphonu. Torej: price/MHz je glede na trenutno ponudbo sigurno polom, price/performance (tudi UI) je pa še vedno najboljši. In to ne pravim jaz. To pravi 9 milijonov kupcev na kvartal.

antonija ::

Lej dejva se tkole zmenit: Pejd se enkrat prebrat moja dva posta da bos vedel kaj sem sploh napisal. Ugotovil bos, da nisem nikjer napisal da je iPhone slab ali kaj takega, edino kar sem napisal je to kar si ti ponovil za mano: HW od iPhone ni med najboljsimi.

Zdej je pa treba razmislit ce taka trditev (iz moje strani) zahteva utemeljevanje izbire tvoje najljubse igrace s prodajno statistiko. Sej je krasno da imas pri roki informacije o tem koliko naprav proda tvoj najljubsi proizvajalec telefonov, amapk to na koncu za random bralce tele novice pomeni samo eno stvar. Da si pac fanboy in to celo preobculjtiv fanboy. Bolje da se prisparas za kaksnega die-hard nokia al pa android fanboya, ker bo vsaj manj otrocje zgledalo.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

nekikr ::

No dajva se še tkole zmenit.
In zdraven povedal da njihova prioriteta ni best price/performance, ampak nalepka z jabolkom.

Tole nikakor ni objektivna ocena HW ampak označevanje vseh, ki imajo ta telefon, za fanboye, ki so telefon kupili samo azradi nalepke. Ja?
Ok. Greva naprej. Če bi prebral še kakšen moj drug post v kakšni temi o Applu (kjer veselo nabijaš o nalepkah na telefonu) bi prebral, da vedno napišem, da mi je vseeno ali piše na telefonu Apple, Nokia ali pa Rade Končar. Kar mi je pomembno je to, da moj telefon za 500EUR lahko naredi stvari, ki jih drugi za 500EUR ali več ne more. Kateri je, je povsem irrelevantno. Tako kot je irrelevantno kaj si jaz mislim. A če začneš označevati vse Iphone lastnike za fanboye, potem si ti tisti, ki je otročji.

antonija ::

To sploh ni ocena HWja, se celo ocena podjetja ki proizvaja omenjeni HW ni. In ne, ni slo za oznacevanje vseh lastnikov iPhone-a s fanboyi, amapk samo tistih ki na imaginarne kritike izdelka odgvarjajo s prodajno statistiko.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

nekikr ::

Se pravi, da objektivna ocena prodaje ni relevanten podatek, koliko MHz naprava ima pa je? Vsi borzni špekulanti in analitki (ki gledajo prodajo) so potemtakem tudi fanboyi Appla?

In če si prebereš tisti tvoj zgornji post je šlo za označevanje Iphone lastnikov s fanboyi.

antonija ::

Oba odgovor aki si jih uspel spesnit sta obupno posplosevanje mojih trditev na precej siroko populacijo. Razumem zakaj se poslozujes takih prijemov, samo to ne pomeni da imas prav (ali da je tvoje razumevanje slovenskega jezika na dovolj visokem nivoju da bi dojel bistvo mojih postov).

Se pravi, da objektivna ocena prodaje ni relevanten podatek, koliko MHz naprava ima pa je?

Objektivna ocena prodaje ti ne pove _nic_ o strojnih zmogljivostih naprave. _Nic_. MHz povejo vsaj nekaj o strojni zmogljivosti naprave, seveda pa niso vse (se sreca da nisem jaz privlekem MHzjev v tole temo).

Vsi borzni špekulanti in analitki (ki gledajo prodajo) so potemtakem tudi fanboyi Appla?

Ce odgovarjajo na imaginarne kritike svojih iPhonov, potem so. Tako kot si ti. Ce imajo pa toliko pameti (kot vecina najbolj zagretih fanboyev na temle forumu) da znajo prenest trditev da
iPhone ni nikol imel najboljsega HWja al pa bil najbolj zmogljiv

brez argumentiranja (ubistvu nisem najbolj siguren cesa..) s prodajnimi stevilkami.

In če si prebereš tisti tvoj zgornji post je šlo za označevanje Iphone lastnikov s fanboyi.

Yes it was!!! Pa sem ze skoraj izgubil upanje. Zdej ko smo se zedini pri tej zadevi, kaksno vezi ima ta moja trditev (o apple fanboyih) z HWjev v iPhonu oz. z uporabnostjo UI oz. s tem da tvoj telefon za 500 EUR lahko naredi stvari ki jih pa drugi telefoni za 500 EUR niso sposobni (zdej pa sedi in cakaj da ti pride en Nokia fanboy razlozit kaksno neumnost si povedal).

A bo zdej slo?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Poldi112 ::

Nokia fanboy tu. In neumnosti vidim predvsem pri tebi, anatonija. :D
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

nekikr ::

Poldi112: +1

Antonija:
Rekel sem, da je price/performance še vse kaj drugega kot price/MHz. Ker si neku palamudil, sem ti povedal da v performance spada tudi UI (ki ti ta performacne recimo lahko poveča oz. olajša oz. neki). Ker si trdil, da to ni relevanten podatek, sem ti povedal, da glede na prodajno statistiko je. Prosim, ti, kot vzvišeni Nokia fanboy, pokaži mi tvoj ljubljeni Nokia telefon, ki ima spodoben multitouch, dobre aplikacije za kar mi srce poželi, UI, ki je na nivoju Iphona. Prosim, Nokia fanboy, pokaži mi ga. Pa prosim ne se blamirati z Nokio N97 in čem podobnem.

Lahko pa namesto Nokia vstaviš tisto kar pač imaš, ker si očitno zelo čustveno navezan na ta gizmo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nekikr ()

thramos ::

Khm, kvaliteta UIja se meri s količino prodaje?

nekikr ::

Prodajna količina je odvisna od:
- cene
- strojne zmogljivosti
- uporabniške izkušnje
- marketinga
- drugo

Primer Iphona:
- cene - relativno drag telefon za rajo
- strojne zmogljivosti - nič posebnega
- uporabniške izkušnje - odlična
- marketinga - odličen
- drugo

Da. Kvaliteta UI se odraža v prodajnih rezultatih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nekikr ()

Spock83 ::

Mene zanima koliko bo koštal HTC Desire :)

antonija ::

Nokia fanboy tu. In neumnosti vidim predvsem pri tebi, anatonija.

Vredu. Bos povedal katero in zakaj je neumnost?

Rekel sem, da je price/performance še vse kaj drugega kot price/MHz.

Vem. In jaz sem se strinjal s tabo.

Ker si neku palamudil, sem ti povedal da v performance spada tudi UI (ki ti ta performacne recimo lahko poveča oz. olajša oz. neki).

Tud to sva se strinjala, edino cesar nisi potrdil je odsotnost objektivnega testiranja performanc UIja na iPhone v primerjavi z ostalimi OSi.

Ker si trdil, da to ni relevanten podatek

Youwhat? Preberi si en odstavek visje kaj sem trdil...

sem ti povedal, da glede na prodajno statistiko je.

Kar sva se spet strinjala in hkrati ugotovila, da to nima veze s HWjem iPhonov.

Prosim, ti, kot vzvišeni Nokia fanboy, pokaži mi tvoj ljubljeni Nokia telefon, ki ima spodoben multitouch, dobre aplikacije za kar mi srce poželi, UI, ki je na nivoju Iphona. Prosim, Nokia fanboy, pokaži mi ga.

Zdej si pa ze tolk globoko v liknji da bo tezko ven... Najprej bos moral povedat iz cesa sklepas da sem Nokia fanboy, in ne HTC fanboy, Blackberry fanboy ali nemara celi apple fanboy. Ko ti to uspe, bos pa moral najti dober razlog zakaj za vraga naj ti jaz kazem telefone, ki ustrezajo tvojim zahtevam. Ce bi jaz bil prodajalec v stacuni in ti stranka bi se nekako razumel, ampak pricakovat od neznanca na internetu da se bo obnasal kot zastopnik telefonov Nokia je pa mickeno cez mejo zdrave pameti.

Pa prosim ne se blamirati z Nokio N97 in čem podobnem.

Obljubim da ne bom. Bos ti nehal vsem nam blamirat z iPhonom (da bova konsistento fer do drugih)?

Lahko pa namesto Nokia vstaviš tisto kar pač imaš, ker si očitno zelo čustveno navezan na ta gizmo.

Pa sva spet tam kjer moras pokazat iz cesa to sklepas... In ce ti pokazem sliko svojega iPhona (za katerega se vedno trdim da po zmogljivostih ni najboljsi, predvsem pa ne glede na price/performance), kaj bo potem iz tvojih "argumentov"?

Kaj ce ti zdraven dodam se kaksen iPod, mogoce celo workstation od appla. Kaj od "argumentov" ti potem ostane?

Sej ce sem iskren ne pricakujem argumentiranega odgovora na zastavljena vprasanja, ker argumentov enostavno ni oz. ti jih jaz nisem dal na voljo.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

damirj79 ::

nekikr je izjavil:

Poldi112: +1

Antonija:
Rekel sem, da je price/performance še vse kaj drugega kot price/MHz. Ker si neku palamudil, sem ti povedal da v performance spada tudi UI (ki ti ta performacne recimo lahko poveča oz. olajša oz. neki). Ker si trdil, da to ni relevanten podatek, sem ti povedal, da glede na prodajno statistiko je. Prosim, ti, kot vzvišeni Nokia fanboy, pokaži mi tvoj ljubljeni Nokia telefon, ki ima spodoben multitouch, dobre aplikacije za kar mi srce poželi, UI, ki je na nivoju Iphona. Prosim, Nokia fanboy, pokaži mi ga. Pa prosim ne se blamirati z Nokio N97 in čem podobnem.

Lahko pa namesto Nokia vstaviš tisto kar pač imaš, ker si očitno zelo čustveno navezan na ta gizmo.


Ampak UI iPhone ni vsem ljudem najboljši. Meni že recimo ni. Je dober in nič več kot to.

nekikr ::

In kdo je rekel, da je za VSE najboljši?

LordPero ::

thramos je izjavil:

Khm, kvaliteta UIja se meri s količino prodaje?

Hm (odgovarjam vsem), ne nujno kvaliteta pač pa priljubljenost. Kar je na koncu za $ dejansko pomembno.

Pa tudi, imho bo Jabolko prej ali slej dodalo nekaj novih prijemov, ki jih je Android (ali mogoče W7, novi Symbiani ali celo, Bog ne daj, Maemo) "uvedel". V kateri verziji OSa bo to in koliko modelov telefonov sploh mislijo izdelati, pa ne vem (ker tista 'izkušnja', ki naj bi bila enaka povsod, se lahko hitro razblini, če izdajaš vsako leto nov telefon, kaj šele, če bi Apple imel več različnih, torej takih z opazno raličnimi HW).

Aja, glede HWja: grafična je ql, vse ostalo pa niti (ali zelo) ne.
LordPero

antonija ::

In kdo je rekel, da je za VSE najboljši?

Ne vem, kdo je pa to rekel?

(sem mislil da smo se vedno pri ontopic debati ne pa ugibanju "kdo je rekel random stavek")
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Keyser Soze ::

thramos je izjavil:

Khm, kvaliteta UIja se meri s količino prodaje?

Ja, sam pol vprašanje če je iPhone OS najboljši. Bom pri kakšni seriji 40 ostali IMO.
OM, F, G!

thramos ::

Kakšen pa je odstotek prodanih iPhoneov med pametnimi?

damirj79 ::

nekikr je izjavil:

In kdo je rekel, da je za VSE najboljši?


No napisano je bilo citiram "UI, ki je na nivoju iphone". Res ne piše najboljši, se pa indirektno zna tako razumet. Jaz bi telefon, ki bi imel UI na nivoju iphonea, zelo verjetno zabrisal skozi okno. Pa nisem edini.

PrimozR ::

r0ker je izjavil:

in HotHardware so kao shamani al kaj? vsi razen kakih fanboyov bo res najbolj gledalo kolko aplikacij je v app storeu.. če pa gremo debatirat v podrobnost pa vidimo kakih aplikacij.
aja torej zdaj več iphone ni v ničem drugem boljši, razen več aplikacij ima in to moremo povdarjat kot glavno in edino pomembno prednost? 2. odstavek je BS, Primož.

Mja, maš prav, aplikacije so itak popolnoma nepotrebne, če imamo pa smartphone za 500 € samo za SMSe in klicanje. En primer, ki ga vem takole iz glave, kjer za iPhone aplikacija je, za Android pa ne, je Boxee remote. In dam roko v ogenj, da ni edin primer, kjer je nadvse uporabna aplikacija napisana samo za iPhone, ne pa za Android.

Spock83 je izjavil:

Mene zanima koliko bo koštal HTC Desire :)

Se mi zdi da sem nekje prebral, da bo HTC zaril Googlu nož v hrbet in enak telefon z optičnim kurzorjem ter SenseUIjem prodajal pod ceno Nexusa :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

Keyser Soze ::

thramos je izjavil:

Kakšen pa je odstotek prodanih iPhoneov med pametnimi?

Hm, kaj pa je pameten telefon? A še kdo pomni prvi pametni telefon?
OM, F, G!

Bor H ::

Verjamem da lahko za vsako resno aplikacijo, ki je iPhone only najdeš eno, ki je Android/Symbian/WinMo only. Btw, Opera Mini/Mobile je taka.

Multitouch je itak precenjen, fajn je za igre, v programih pa niti ne, da bi pa rabu dve roke za zoomirat spletno stran ali sliko je pa neumno.

Kar se pa tiče števila prodanih Androidov: WOHOO!! to pomeni da se baza uporabnikov širi in bo vedno več aplikacij za to platformo, mogoče bom pa tudi jaz začel resno gledat v to smer

thramos ::

A smartphone is a mobile phone offering advanced capabilities, often with PC-like functionality (PC-mobile handset convergence). There is no industry standard definition of a smartphone.

Ker ni točne definicije, jih jaz ljubkovalno definiram kot: telefoni, ki so najverjetneje pametnejši od določenih uporabnikov Slo-Techa.

iceurb ::

Kateri pa je najcenejši Android telefon?

Bor H ::

Tisto k simobil ponuja v akciji je recimo tko solidno, htc magic al kaj je..Problem je, ker se software relativno pogosto nadgrajuje firme pa niso navdušene nad tem da bi vsak mesec "portale" novo verzijo androida na telefon tako da vsaj pri cenejših se načakaš.

Torej trenutno je nakako HTC Magic al pa počakaj na HTC Legend

PrimozR ::

Bor H je izjavil:

Verjamem da lahko za vsako resno aplikacijo, ki je iPhone only najdeš eno, ki je Android/Symbian/WinMo only. Btw, Opera Mini/Mobile je taka.

Multitouch je itak precenjen, fajn je za igre, v programih pa niti ne, da bi pa rabu dve roke za zoomirat spletno stran ali sliko je pa neumno.

Kar se pa tiče števila prodanih Androidov: WOHOO!! to pomeni da se baza uporabnikov širi in bo vedno več aplikacij za to platformo, mogoče bom pa tudi jaz začel resno gledat v to smer

Zakaj bi na iPhone hotel imeti Opero, če imaš Safari?

iceurb je izjavil:

Kateri pa je najcenejši Android telefon?

HTC Tattoo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

antonija ::

Zakaj bi na iPhone hotel imeti Opero, če imaš Safari?

Sto ljudi sto cudi?
Beauty is in the eye of the beholder?
To each his own?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Bor H ::

Zakaj pol sploh rabiš Opero mini če ma itak vsak mobitel svoj browser? Zakaj rabiš sploh druge aplikacije, sej itak telefoniraš že lahk? Zakaj bi fotografiral z mobitelom če maš lahko namenski fotoaparat, ki dejansko dela boljše slike?

Hah, zakaj rabiš linux če že maš windows?

LordPero ::

damirj79 je izjavil:

Jaz bi telefon, ki bi imel UI na nivoju iphonea, zelo verjetno zabrisal skozi okno. Pa nisem edini.

Ne, nisi, folk lepo to dela in dobiva denar od zavarovalnic ... :D
LordPero

Hardstyle ::

kar se mene tiče je Android prehitel Iphone, zakaj? Zato, ker android v ameriki nebo nikoli tako priljubljen kot Apple, konec. In največ iphonov se proda ravno v ZDA.

PrimozR ::

Ker ne bo nikoli tako priljublejn, je že prehitel iPhone? Kako je to lako smiselno?

nekikr ::

Pusti ga, ni se še zbudil :)

ahac ::

PrimozR je izjavil:

Ker ne bo nikoli tako priljublejn, je že prehitel iPhone? Kako je to lako smiselno?

Apple logiko uporablja.

A ni to tko kot so rekl organizatorji Macworlda? Manj razstavljalcev, manj obiska, ... ampak to je v bistvu full boljš kot prej, ker ni šuma?
Al pa kot fanboyi, ki priznavajo, da ima Apple res majhen delež na desktopu, ampak oni itak nočjo drugih ljudi v svojem Apple communityju, zato je v bistvu full dobro, da Apple nima večjega deleža.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Relanium ::

Men se zdi da bo nakonc vse skup en isti šmorn, kot je Mac vs. PC
bo pač Android vs. iPhone

PrimozR ::

Ma ne, je zraven še Symbian, ki bo vsaj s Symbian^3 naredil precejšen korak naprej (dejansko je GUI všečen in logičen), pozabiti pa ne smemo vejretno tudi na 'WinMo' 7. Rework je le rework :)

Zmajc ::

Mah tale Apple vs X debate to že rahlo zlajnane. Najboljšega smart phona ni ker je preveč ljudi z preveč različnimi okusi.

Bodite veseli da imate možnost izbire.

LordPero ::

WP7 (temelječ na CE 6 kernel) bo OGROMNO delal na univerzalno enaki (zelo zelo podobni) uporabniški izkušnji. Predvsem glede UIja. To je v bistvu ista taktika kot jo ima Apple, z razliko, da bo uporabljenih več modelov telefonov. Zato take zahteve po univerzalnem hardwaru. Podobno bo šel Symbian, samo ne tako agresivno/usmerjeno.

Imho je to korak nazaj, v majn prilagodljive OSe thus majn različne telefone & majn raznolikosti po trgu (ampak ja, to folk kupuje, ne pa smartphonov). S tega stališča so mi Maemo/MeeGo, Google OSi etc boljši.
LordPero

opeter ::

Osebno bi rad videl, da bi vsi programi (recimo, da kupiš kakšno igro na Applovem AppStore-u ali kakšen program v Googlovem Shopu) delovali na vseh telefonih, neodvisno od hardvera oz. OS.

Saj pri računalnikih bi bilo lahko isto.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

MasterBlaster ::

Hmm... Glede strojne zmogljivosti. Koliko Android telefonov ima zmogljivejši processor od 3GS-a? Nexus One in HTC Desire s Snapdragon procom. Še kdo? Motorola Droid ima enakega ARM Cortex A8. Xperia X10 še ni v prodji. Hero ima slabšega.
Tk je pa pika .

PrimozR ::

Tam nekje. iPhone 3GS ma 600 MHz Cortex A8?

iPhone ima pravzaprav 833 MHz proc, underclockan na 600 MHz. Droid pa 600 MHz proc, underclockan na 550 MHz. Torej ja, hitrejša sta samo Nexus in prihajajoči Desire. No pa še en kup drugih HTCjev, npr. Legend, ki bo uproabljal nov Qualcommov SoC z mislim da dobrih 600 MHz.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

Keyser Soze ::

LordPero je izjavil:

Podobno bo šel Symbian, samo ne tako agresivno/usmerjeno.

?

Symbian na podobno pot? A ne gre symbian v odprte vode, pa kar bo pa bo?
OM, F, G!

Bor H ::

symbian prenavlja vmesnik, ne drastično ampak dovolj da je očitno, nekaj fint je prav lepih ampak mislim da bo symbian^3 potreboval strojno pospeševanje, definitivno pa ne gre v smeri WinPho7 (al kako bi krajšal?) in iPhona, da so tudi aplikacije oblikovno čim bolj podobne sistemu
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Applova predstavitev - iOS 5, iCloud, iPodi, iPhone 4S (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
12436408 (30800) Lonsarg
»

Apple WWDC: iOS 5

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
219130 (7736) zee
»

V svetu 1,5 milijona Windows Phone 7 naprav

Oddelek: Novice / Windows Mobile
176424 (5564) PrimozR
»

HTC podvojil zaslužke, Android hitro raste

Oddelek: Novice / Android
74316 (3650) Tr0n
»

Android na vrhu v ZDA

Oddelek: Novice / Android
147573 (7045) Bistri007

Več podobnih tem