» »

Težave z računalnikom

Težave z računalnikom

DeeCoy ::

1. Imam računalnik z 3GB rama, amdjevim procesorjem( okoli 1.70GHz) in pa neko brezvezno grafično kartico. Ko račualnik zaženem, dela vse normalno. Lepo se prijavim in vse dela brezhibno. ko računalnik dela kakšno uro ali manj, vse funkcije POPOLNOMA zamrznejo. ne morem ga niti resetirat. zato na napajalniku dam na 0 in nazaj na 1. Ko ga ponovno zaženem, mi včasih zamrzne že ob prijavi, včasih prej, včasih kasneje.

Prepričan sem, da se procesor ne pregreva( temperatura je 32 stopinj), grafična je samo rahlo topla, zelo vroč pa je hladilnik neznane stvari( pomojem je nek usmerjevalnik pod njim. Hladilnik je na matični plošči in je čisto majhen in tanek... ) nevem, ali je problem pregrevanje te komponente???

2. Imam pač malo "Piratske windowse" in sem jih ponesreči updatal. Sedaj mi je Microsoftoc Genuine( nekaj takšnega) napisal, da ni prestal nekakšnega testa. Ali ima kdo kakšno idejo, kako izklopiti ta Genuine??

Hvala za vse odgovore

opeter ::

1. RAMe si testiral? Morda so kondenzatorji na matični napihnjeni? Pregrevanje? Spucaj prah (verjetno si že). Mogoče pa je res napajalnik.

2. Namesti Linux ali kupi original Windows. XP-je dobiš poceni.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

1. Rame imam notri 4, 2x 1GB, 2x 512mb, preden sem jih dal v ta računalnik so vsi delali. Kondenzaorji... Vse zgleda ok, nobene poškodbe. Vse sem že vsaj 5x spihal s kompresorjem, vse sem že parkrat razdrl in dal nazaj skupaj.. Še vedno se dogaja isto

no, danes zjutraj sem vrgel tisti hladilnik dol. spodaJ JE nek čip.. pomojem nekakšen usmerjevalnik za celo matično. Na njega sem dal ventilator z 12V upam da bo kaj bolje.. Vseeno še zaprošam za nasvete.

no, evo, zanima me tole.. notri sem imel 4 rame, 2x 512, 2x 1GB. Ven sem vzel 2x 512 in DELA!!! Ko sem jih dal nazaj noter, sej ne začelo nekaj smodit.. hitro sem use skupaj ugasnil in jih vzel ven.. Je možno, da je usmerjevalnik zaradi 4ih ramov preobremenjen in se zato pregreva in smodi???

bluefish ::

Tisti "usmerjevalnik" je po vsej verjetnosti NB.

Ja, točno tako je izgledal na moji stari matični, kjer sem ga verjetno skuril, ko sem dal v usb priključek zunanji hard disk.. Samo malo je zasmrdelo in nekaj zasikalo, računalnik se je ugasnil in nikoli več prižgal..
zanima me, če je na stari matični lahko šlo tudi kaj drugega, ne samo NB.. bila je zelo dobra, in če se jo da popravit, bi prosil za nasvete..

Imam še temo, z nadaljevanjem te v smeri RAMA: Problem z RAMI

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DeeCoy ()

MIHAc27 ::

Če je šel NB... potem se poslovi od matične. Je pa drugače skoraj normalno da se segrejejo na 100C.
Če je zasmrdelo potem je verjetno kje matična počrnela. Preglej vse čipe, še posebej pa spodnjo stran. Tam se tudi pogosto kaj vidi.

Ne, nikjer ni nič črnega, edino napis je malo počernel na NB.. Računalnik se ni prižgal niti za sekundo, tako da newem kaj je

MIHAc27 ::

Hja edino kar je še možno, da bi šel samo napajalnik, ampak dvomim. Verjetno bo potrebno zamenjati matično ploščo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafa?

Oddelek: Strojna oprema
10906 (665) solatko
»

Ugasanje racunalnika v igrah!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
381944 (1672) markxxx
»