Forum » Pomoč in nasveti » Zakaj vidim samo pol RAM-a?
Zakaj vidim samo pol RAM-a?
Jose ::
Sestavil sem računalnik (še AT) iz starih komponent. Vstavil sem SDRAM PC133 64MB+32MB, ki je deloval pred 5 minutami v drugem računalniku. Zakaj mi BIOS in W98 pokažejo samo polovico (48MB), na slabši plati (s slabšim procesorjem) pa vseh 96MB?
Zanimivo je, da RAM prešteje ob zagonu 3 krat. Verjetno nima veze, da je CMOS baterija crknila.
Zanimivo je, da RAM prešteje ob zagonu 3 krat. Verjetno nima veze, da je CMOS baterija crknila.
Povok ::
Mogoče ti plata ne prepozna pravilno PC133 RAM-a (prestara plata), to se je meni ze znalo zgoditi (ceprav dvomim, da je to tezava, ampak ideja pa je).
Probaj najprej dati v plato ene RAM-e, potem pa se druge in poglej, kateri ti povzrocajo tezave.
Probaj najprej dati v plato ene RAM-e, potem pa se druge in poglej, kateri ti povzrocajo tezave.
Gunny ::
Lahko da plata ne podpira teh ramov kateri so verjetno neke leve firme. Mel sm enkrat isti problem z nekimi rami kupljenimi v Essedi-ju. Hotel sm dat 128 sdrama pc133 na plato qdi advance9 in mi je štelo sam polovico.
Zadevo sm rešu tko da sm menjal rame(firmo). Pravijo da z bios update-om bi moralo tudi delovat.
To da ti šteje trikrat rame je normalno, to je odvisno od plate.
LP
Zadevo sm rešu tko da sm menjal rame(firmo). Pravijo da z bios update-om bi moralo tudi delovat.
To da ti šteje trikrat rame je normalno, to je odvisno od plate.
LP
Kekec ::
Ne mogoče, ampak sigurno ti ga ne podpira, poglej če obstaja kak update za bios ampak dvomim, verjetno boš moral zamnejat ram!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ne prepozna nekaj ramaOddelek: Strojna oprema | 1468 (1303) | Senzacionale |
» | Plata zazna samo pol RAMaOddelek: Strojna oprema | 1249 (1114) | Jakka |
» | Matična zazna samo "polovico" ramaOddelek: Strojna oprema | 1084 (953) | Tic |
» | epox p2-112a & Celeron 300a RAM in OVERCLOCKOddelek: Navijanje | 958 (868) | ru7 |
» | So mi prodali 2x64MB namesto 2x128 MB SDRAM?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1752 (1318) | vili |