» »

Dexxa - optika :-/

Dexxa - optika :-/

Elemen_T ::

Povejte mi, svetniki, bogovi ali normalni ljudje z repjo miško na lučko, ki sliši (kolikor sploh sliši) na ime Dexxa Optical Mouse kaj zaboga naj storim.

a) Naredim iz te miši jetrno pečenko
b) Jo na nek način usposobim, da se mi bo sprehajala po mojih navodilih in ne neki cik cak in gor dol ali celo sploh ne.
c) Dam v dobrodelne namene na kakšno švoh šolo, da se bodo oni tam nad njo znašal

Hvala za vse nasvete.
  • spremenil: Elemen_T ()

Hux ::

Hehe slisi se kot da ma svoh senzor. Sicer ne pozam tehnicnih podatkov ampak tudi najslabsi senzor bi naj zmogo 1500 samplov kar je dovl za normalno uporabo. Ampak kasno podlago mas je vprasanje. Nesme biti gladka brez detailov, nesme biti steklo ali se bliscati in nesme biti plasticna podlaga za standardno misko ki je pnavadi hrapava. Pol se pa pihni noter v senzor da niso kake kocine gor lol.

Jaz mam dve miski Logitehcoega cordless mousemana optica ki me ni prevec preprical. Senzor je bol svoh 1500 samplov na sekundo in je delal na samo podlagi za normalno misko in to samo iz blaga. Druga podlaga jo je zelo mantrala ali pa kr miza moja sploh ni sans skakal gor in dol. Zaj mam IntellEye explorera 3.0 od Microsofta ki ma 6000samlov mocan senzor najbolsi senzor in dela tekoce na vseh podlagak ko Logitechova ne in lahko premikam sem in tja kolko hocem hitro brez da zdrsne. Neglede kiro verzijo si zazelis od MSja vse miske so nove verzije neglede kiri explorer je torej majo vse 6000 senzor ki je najbolsi od vseh.
Ta 3.0 je kr vredu in ko racunalnik izklopis se diode na miski tudi izklopijo. Sej pri Dexi tudi mogoce nevem kdaj so to uvedli :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

Elemen_T ::

Zanimivo.

Plan B.

Intelleye Mouse Explorer 8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Elemen_T ()

Hux ::

heh mislim da je tvoj plan B jo na nek nacin usposobiti :).
Jaz vglavnem negrem vec dol iz tega cuda ker je odlicna.

Skankulja ::

jop have to agree on that one... miske znajo delat ce so z pr drugih stvareh bol "povrsni"...
Neumen človek se zmede ob slehernem glasu razuma.

Hux ::

rabo sem 3 dni da sem se navado na 3.0 verzijo ker ma malce sirok ozadek v primerjavi z prejsno hehe. Drugace pa 1.1 verzija ki je cenejsa zgleda tudi kr cool. Vglavnem probas in vzemes edine razlike so oblika sama in stevilo gumbov oziroma razporeditve. Tehnicne lastnosti majo vse enake. Sicer nevem kak so oznacene samo jaz nebi na tvojem mestu prkeo poste narocal ker ti lahko celo uvalijo se kje prve verzije al se pa vsej zasiguraj ce ma 6000dbi senzor. V avstriji pride 50 evrov 1.1 in 64evrov 3.0. One 2.0 verzije pa nisem zasledil nikjer. Pol se obstaja brezzicna od Explorera 3.0 ki je malce visja, ima staro obliko ampak ne priporocam sploh ne brezzicnih misk ker je ta radio oddajnik prepocasni sploh.
Ta gumba ob strani sta zelo interesanto konstruktuirana na 3.0 verziji sej je zgornji trdejsi kot spodnji to pa zaradi tega ker sta se prakticno dotikata in da nebi po pomoti stisno spodnjega zato je dosti bolj mehki in ko stisnes zgornjega gre zraven ta gumb vendar se ne stisne hehe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

alien-w ::

Problem bo vrejetno v podlagi. Ne smeš imeti preveč svetlobo odbijajoče podlage. Že zloščena miza bo preveč. Kupi (ali nekje dobi) kakšno tisto siolovo podlogo, ki so idelane za te miške. Recimo tista rdeča, okrogla podloga al pa kvadratna modro/siva ADSL podloga.

Yohan del Sud ::

Imam dve identični in delata bp. Podlaga je črna, gladka in zelo malo seva.

krucymucy ::

Jest mam glih tako miš, pa mi dela na modri, rahlo hrapavi, srednje trdni gumijasti podlagi že več kot leto brez trzanja ....

Elemen_T ::

Kupil sem si novo podlago in glej ga zlomka - miš si je opomogla od omotice 8-)

Sumim grafični izgled podlage. Namreč miš se po mojih podatkih zelo slabo počuti na vročini, na sončni plaži.

Kot kaže ima raje črne luknje :D :D

Najlepša hvala vsem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Elemen_T ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova gamerska miška. (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
596027 (4835) strictom
»

Razer Lachesis ali Logitech G9

Oddelek: Kaj kupiti
342227 (1742) Sc0ut
»

Odločam se za nakup nove miške...

Oddelek: Kaj kupiti
482788 (1728) kotnikd3
»

Katero miško naj kupim? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
534964 (4061) Dr_M
»

Optika protu kugli

Oddelek: Pomoč in nasveti
131121 (901) Hux

Več podobnih tem