» »

Optika protu kugli

Optika protu kugli

Hux ::

Torej gre se za opticno misko in navadno na kuglo.Obe od logitecha in obedve sta se brezzicni.

No problem je sledeci.

1. Ali je optika primerna za igranje 3D shooter iger? Nekje sem slisal dolgo nazaj da sploh ni ze dolgo nazaj. Pol mi en rece da je odlicna. Moja izkusnja je porazna.

2. A je res da optika deluje na bilo kateri glatki podlagi? Moja mis deluje vredu samo na blagu. Vredo pod narekovaji sej ni tak natanca kot navadna predvsem v 3D shooter igrah.

Nekdo na PC format forumah eden od adminov morda celo zaloznik je reko da se ni vido resnega 3D shooter igralca ki ma brezzicno mis. Tega totano ne razumem ker ni dobenih izgub in deluje cisto natancno.

Kar sem ugotovil tudi zaj z bazo od opticne misi in z bazo od navadne da je ta od opticne dosti mocnejsa. Prej z ono drugo bazo se nisem smel prevec oddaljit ampak zaj z to od opticne lahko grem zelo dalec vstran pa se vedno gladgko deluje. Nasreco je vse skupaj kompatibilno.

Torej kaj menite?

Ziga Dolhar ::

Imam kroglično brezžično "težko" (zarad baterij" Logitech miš; ob tem, da ni primerna za igranje, se pa le nasmiham.

zile ::

Logitech Dual Optical Mouseman. Nuff' said. Pa ne kupuj brezžične za špile, ker ima oni admin prav !!! Pri "žičnati" miški lepo nastaviš 200 reports/sec in 200 paketkov za input buffer lenght, pa maš ultra super gladko premikanje. Pri brezžični pa pozab na to. Se premika, kot bi traktor vozu po namizju >:D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zile ()

Matek ::

Sicer novejše optične miške SO fajn za igrice (dual optical mouseman, ki ga je omenu zile, ter IntelliMouse Explorer), pa je še zmeraj car med carji Razor BoomSlang, ki je krogličen.

P.S.:Eno vprašanje, že dolgo nazaj je bila najavljena naslednica BoomSlanga, Razor Mamba, a sem jaz to zamudil, so oni odpovedali, al še ni končano? Je od razorja kaka druga novejša miška zunaj?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Hux ::

Torej je najbolje kupit cisto navadno kroglicno in repno misko. Sicer ma ta brezzicna tudi moznost za nastavit 100 ali 200.

the_unborn ::

Kupi opticno, po moznosti z dvema senzorjema in obvezno z repkom

Hux ::

ja logitechova ma smao dva senzora kolk vem te. MS intlemouse exploreer je draga ko svija in zmore 1500 scanov na sekundo. Zaj moram info za logitecova 2x optic najt ker je 12 jurjev le.

Samo nevem no moja trenutna opticna brezzicna ne deluje najbolje na prakticno dobeni podlagi. Edino na blagu deluje zadovoljivo.

the_unborn ::

imam logitechovo podgano z dvema senzorjema in deluje super na vsaki podlagi, se na roki kar dobro dela:D
dobro je pa met kaksno gladko podlago de lepse drsi

Gandalfar ::

jzt sem pred kratkim presel iz kugle na optiko .. sicer samo en senzor ampak vseeno .. in vse kar lahk recem je .."what took me so long" .. zadeva je resnicno boljsa. Pa se miske ti ni nikoli vec potrebno cistit. Sicer jo pa imam na navadni plasticni podlagi in cisto lepo drsi..

AngelOfDeath ::

Sam uporabljam Mouseman Dual optical
Sem reden igralec Q3 in miška se obnese odlično:D
En optični senzor zmore 800dpi torej obadva skupaj 1600dpi

In ne pozabit na 5let garancije :D

Hux ::

Zgoraj sem reko da nekaj ne razumem ce pogledate se enkrat. A zaj kompletno razumem in se strinjam z onim moderatorjem iz PC format foruma. Prebral sem dosti opisov z neta detajliranih in tu so ugotovitve

Cordless mouse zmore borih 50Hz samplanja kar je dosti premalo posebej ce je cilj za ubit odstranjen zelo dalec stran oziroma ce si snajper je zanic. Da se zadeti ampak mam ocutek da ni to to. Sicer nastavitve za 80,100 in 200 so ampak so evec sej negre nikdar prkeo 50hz.
Potem sem viudo da je uporaba USB porta zastojn. Pri PS2 portu na 200 nastavitvi zmore 150Hz samplanja. V USB portu kjer ni nastavitev zmore le 125Hz. Torej PS2 port je bolsi ceprav nevem zakaj pa naj bo to tak ce je ze.

Vi lahko sami probate ce je to res z vasimi dual senzorji z tem programom.

http://tscherwitschke.de/download/mouse...

Microsoftov zadnji model 3.0 je skorajda revolucija senzorjev. Zmore 6000 samplanjev v primerjavi z prejsnimi modlei prvi 1500 drugi 2000. Stane seveda zelo dosti pomoje prevec.

En opis govori tudi o direktne primerjave med Explorer 3.0 in dual optiko od logitecha so podali da sta miski glede natancosti 100% identicni. Pri dobeni ne pride do skipov neglede kako mocno premaknes. Logitech torej deluje na principu primerjanja torej ce en sezor zgubi kontakt ga nadomesti drugi. MS pa na principu se mocnejse natancnosti. Hm vprasanje je zaj ce je opazna razlika ali pa ne. Podano je da zmore 4x vec kot druge kar bi pomenilo da ma 4krat manjso sanso pokazati tako napako kot navadna 1500 senzorska oziroma dvakrat mnjso napako kot logitechova 2 senzorksa ampak to samo v teoriji ker namrec 2 senzorja mata se dosti manjso sanso narediti napako vsej pomoje.

No v glavnem meni se ta cordless optical mousman dizajn full dopade zato bom tega dvosenzorskega nabavo in ga mel na PS2.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

Hux ::

btw v avstriji je situacija predvsem drugacna. Tam pride MS 3.0 12 jurjev, pri nas 19. Logitechova pa 10k pri nas 12k.

BaRtMaN ::

Jst mam Microsoftovo optično miš in sem z njo zadovoljen, še posebej zarad njene velikosti. Glede čiščenja ne vem, ker svojih starih krogličnih mišk nisem pucal nikol. Za podlago mam kar eno navadno podlago za miš - plastično, ne blagovno. Se mi pa občasno zgodi, da mi kurzor po ekrano kr fajn potegne v eno stran, al pa nardi kakšen polkrožen premik v kakšno stran. Weird, ampak kaj čm. Mot me pa edin rdeča ledica, ki se jo ponoč fajn vid.

Hux ::

ce ma tvoja mis 1500 scanov na sekundo je to normalno ce jih ma pa 6000 pa se to niti podrazno nebi smelo zgoditi. Kira mis je to?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero miško naj kupim? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
535202 (4299) Dr_M
»

katerega glodalca?

Oddelek: Kaj kupiti
181701 (1429) Marjan
»

Katiro miš imate ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
524707 (4148) g0Run7
»

katero miško za okoli 5.000sit??

Oddelek: Kaj kupiti
441661 (1275) azeed
»

Ketero optično podganco?

Oddelek: Kaj kupiti
7974 (868) bastadu

Več podobnih tem