» »

Težave s povezavo na internet-omrežne kartice

Težave s povezavo na internet-omrežne kartice

sonja1981 ::

Živjo!
Imam problem: na mojem računalniku, ki je Acer aspire 5315, me noče povezati z internetom. Pokaže mi napako 815,ki je napaka mrežne kartice. Ko grem pod upravitelja naprav mi kaže napake pri mrežnih karticah in tudi,ko dam da jih posodobi gonilnik ni še vedno nič. Kaj naj naredim?

rejven ::

http://komku.blogspot.com/2009/02/acer-... ,potegn driverje za mrežno/Wifi(atheros+broadcom) za tvoj os (winxp, vista/win7), inštaliraj in je rešeno.

sonja1981 ::

te driveje sem že prej namestila pa ni še nič-atheros dela,samo mi še vedno kaže napako za povezavo. a je možno,da niso kartice vključene?

rejven ::

kako napako ti kaže?imaš v "device managerju" rumene klicaje pod mrežno al ne?atheros je za wifi se pravi moraš met wifi pri roki:), ruter mora met seveda vkloplen dhcp drugač moraš vpisat ip ki ti je dodeljen s strani ruterja(lahk tud ispja). Drugač ma večina latopov knof za vklop in izklop wifi-ja. bol natančno povej kaj te matra.(žično/brezžicno, klicaji ja/ne, vidiš wifi/povezave, si za ruterjem al nisi, ti na drugem compu dela, maš statični dinamični ip od ispja/ruterja, ...:)

sonja1981 ::

Ja v device managerju imam rumene klicaje pr mrežnih katicah. Nagaja mi žično omrežje-noče mi povezati z internetom, samo pokaže napako 815. Routerja nimam. Internetna povezava na drugem računalniku dela.

rejven ::

atheros je za wifi, za ethernet morš naložit "Broadcom ethernet driver" , če porabljaš xp-je maš tukaj povezave do driverjev http://soulpass.com/2007/11/10/installi... pa prej vse ostale gonilnike za wifi/lan odstrani pa na novo naloži.

sonja1981 ::

a imaš mogoče še povezavo za visto?

rejven ::

maš na uradni strani http://support.acer-euro.com/drivers/no..., izberi datoteko "LAN_Broadcom5787......" in instaliraj(odstrani stare najprej), za wlan(wifi) pa poglej kater čip maš v laptopu ker ta model ima zgleda več možnih čipov notr verjetno odvisno od serije. more delat. Če maš pa SP1 naložen za visto potem pa potegn drajver "LAN_Broadcom_v10.0......"Pazi vglavnem katero verzijo viste maš al maš sp1 al ne pa more delat.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

toshiba satellite ne dela wi fi

Oddelek: Programska oprema
15949 (718) ocet
»

Toshiba wlan drivers problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
141582 (1416) lreijsfkn
»

Katero Giga mrezno kartico za linux

Oddelek: Pomoč in nasveti
7629 (512) b
»

Acer Aspire 5315 wireless driver

Oddelek: Omrežja in internet
3410506 (4494) amigo_no1
»

acer in komentar big banga

Oddelek: Pomoč in nasveti
141942 (1624) dolenska

Več podobnih tem