» »

Linux na PowerPC (686) platformi???

Linux na PowerPC (686) platformi???

«
1
2

freaky_h2o ::

Sem ˝srečni˝ lastnik delovne postaje IBM intellistation Power 285 (9111-285),konfiguracije: IBM POWER5+ 1.9Ghz 64bit 36MB L3 cache, 6Gb RAM, 2 x 73Gb SCSI Disk 10.000 rpm, dual Gigabit LAN, 3D graphics GXT6500P. Ali ima že kdo kaj izkušenj z nalaganjem Linux-a na podobne stroje?Baje se to da, vsaj tako piše na uradni strani IBM,da lahko dobiš naložen Linux (Suse,Redhat in kot vidim mi zagrabi tudi Debian). Žal se mi ustavi že pri samem začetku inštalacije,ker je potrebno malo več znanja o Linux sitemih, poleg tega pa baje ni podpore za to grafično kartico v Linux-u in baje tudi zaradi tega ne gre naprej inštalacija.Gor sem uspel edino spravit AIX 6.1, probaval sem dati gor namizje KDE in GNOME in mi tudi to ni uspelo ker so mi manjkali neki library fajli. Če mi zna kdo kako svetovati/pomagati okoli tega,ki pozna 686 platformo in ima po možnosti že kaj izkušenj na njej, me naj prosim doda v MSN: freaky_h2o@hotmail.com Se opravičujem za filozofijo.
ZX-Spectrum je zakon:-)

amigo_no1 ::

Glede na pdf tukaj in drugi link je grafična podprta samo v AIX-u
http://www-03.ibm.com/systems/intellist...

http://www.gstinc.com/store/IBM-911x-28...

freaky_h2o ::

to je pa kriza potem :S Kje bi pa lahko dobil kako tako grafiko za to čudno PCI-X režo (mogoče jo ima kdo doma v omari)? Fora je samo v tem da je ista kot navadna PCI reža samo da je krajši del obrnjen na ven matične plošče in ne proti notranjosti kot je to ponavadi...
ZX-Spectrum je zakon:-)

RedDrake ::

Hojla!

Ce sem te prav razumel imas PCI-X 3.3V slot?
Preveri na tejli slikici:

PCI



Ce da, potem je edini problem da stare PCI graficne ne pasejo v slot, kar pomeni da potrebujes PCI graficno ki je PCI 2.x kompatibilna (novejse, kaksen GF2/4/5200/6200 ali ati 9200)
Dobi se recimo GF6200 in ati 9200 celo z DVI priklopi, kot npr:
klik

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

opeter ::

Če rabiš Linux za PPC, poskusi s tem: Yellow Dog Linux
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

freaky_h2o ::

RedDrake, hvala ti za pomoč :D Tole so specifikacije vseh slotov za tole mojo reč: Six PCI-X adapter slots (2 - 66 MHz; 3 - 133 MHz; 1 - 266 MHz (DDR)) Nej bi bil tale PCI-X 3.3V slot. Se mi niti sanja kaj te frekvence ponazarjajo v tem primeru in katera od tvojih napisanih grafik bi delovala? Samo je pa zdaj tale problem, da bi rad od koga, ki ima kako podobno grafiko že doma in po možnosti testirano deluje na Debian,Suse ali Redhat distribuciji, da se zmeniva in probava ČE bo zagrabilo in šlo naprej v inštalacijo, ker se z grafiko drugače nekaj zalomi:S Če mi je kdo pripravljen priskočit na pomoč, da stestirava grafiko naj me pokliče na: 030/386-545 (Ljubljana okolica drugače).
ZX-Spectrum je zakon:-)

freaky_h2o ::

PS: Najdu eno PCI X grafuljo na kateri piše HM1300PLG2 je pa ATI-jev čip in je PCI-X vodilo in je žal predolgo za kaki centimeter...Je pa očitno tko kot je na fotki navedeno..kontra PCI vodilo s krajšo rešo obrnjeno na ven..
ZX-Spectrum je zakon:-)

Ales ::

Če kaj pomaga - kolikor vem, imaš 6 PCI-X rež, 1x 64-bit 266MHz, 3x 64-bit 133MHz in 2x 32-bit 66MHz.

Pa to ni 686 platforma ampak PPC64, se pravi 64-bitni PowerPC.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ales ()

zos ::

Tako, kot je opeter rekel, Yellowdog. To smo vcasih nalagali na powerpc mace. Kako pa bo delal na tvojem sistemu pa ne vem.

freaky_h2o ::

ok,moja napaka:S Ali ima kdo kakšno takšno grafuljo doma? Ker z original grafično ne morem nič,ker se mi enostavno ustavi ko dam bodisi ˝install˝ ali ˝install64˝ ali pa celo ˝install video=ofonly˝, karkoli probam kar mi izpiše ko stisnem ˝TAB˝ se ustavi na isti točki, pa če mi uspe priložiti fotko si jo poglejte. Ali ima kdo kakšen predlog?

 napaka pri inštalaciji

napaka pri inštalaciji

ZX-Spectrum je zakon:-)

freaky_h2o ::

Našel sem kako naj bi izgledala kartica:
 grafulja

grafulja

ČE ima kdo kaj podobnega doma in bi mi po možnosti rad prodal naj mi javi.
ZX-Spectrum je zakon:-)

RedDrake ::

Hja, zal vse kar imam doma je prestaro, in nima zareze na pravem mestu :(
Je pa tule seznam raznoraznih novejsih modelov, ki vsi pasejo v tvojo skatlo.
geizhals - je v nemscini, ampak verjetno se bos znasel.

freaky_h2o ::

hvala :D bom zdaj s tem lažje iskal kake rabljene variante... Še tole me zanima.Ali obstaja varianta da bi nalagal komp brez grafične kartice,ker se mi v bistvu zažene tudi brez preko Telnet-a (ko vpišem IP računalnika in port 23 se vklopi Busybox)? Če pa to naredim v brskalniku se mi vklopi ˝Advanced System Management˝. Ali ima že kdo kaj izkušenj s tem? Baje neka varianta obstaja samo je potrebno poznati ukaze kaj in kako?
ZX-Spectrum je zakon:-)

freaky_h2o ::

Mene očitno tale računalnik ne uboga :S Dobil sem v roke tole stvar ATI Radeon 9250 PCI in mi ne deluje :S Očitno tudi grafična ki naj bi bila 64 bitna in na PCI vodilu, ne prime na tem kompu :S Mora biti verjetno kaka posebna stvar ali pa me nekje čakajo kake nastavitve do katerih jaz ne znam priti :S
ZX-Spectrum je zakon:-)

Zgodovina sprememb…

Frgazor ::

Bom mogoče ustrelil mimo. Mogoče ti ne dela zato, ker je rom na grafični namenjen neki drugi arhitekturi. Nekoč pred davnimi leti, ko sem imel starega G3 ppc maca, je imela čisto navadna ati pci grafična rom posebej za maca in se v pc-ju ni zbudila, scsi kontroler pa je imel gor dva (!!) roma, enega za mac in enega za pc.

Ena možnost je, da mašino nekako prepričaš, da se zbudi iz vgrajene grafične in potem v linuxu skonfiguriraš, da kaže sliko na dodani grafični.

OK, zdaj vidim, da tista tvoja GXT6500P ni ravno na motherboard vgrajena. Nimam pojma, probaj obe grafični naenkrat not vtaknit in upat, da se bo kišta zbudila iz GXT6500P. Če ne pa menjaj slote.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Frgazor ()

freaky_h2o ::

po moje bo res nekaj na tem držalo,ker sem danes ponoči tudi o tem razmišlal.Fora je v tem, ko dam notri recimo Debian DVD za Power PC, pride v Yaboot in tam napišem recimo ukaz ki mi ga izpiše pod TAB, recimo install64 ali pa expert64 in on par sekund neki dela...potem se pa ustavi na napaki (belem ekranu) returning from prom_init.V vse slote sem tlačil notri grafično in ni bilo slike, bodisi 32 bit-ne ali 64 bit-ne.Tukaj bom očitno rabil enega specialca z izkušnjami na teh ali podobnih strojih IBM (grafičnih postajah intellistation,ki je lahko tudi s power 4 ali power 4+ procesorjem),po moje je princip podoben.Kako bi res lahko firmware naložil na grafično? Po moje so to bolj sanje kot resničnost.
ZX-Spectrum je zakon:-)

Invictus ::

freaky_h2o ::

Do zdaj sem probal nalagati PowerPC verzije Linux distribucij: Redhat Enterprise Linux 5.4 Server (iServer/pSeries), Debian Linux PowerPC 5.0.3,Yellowdog PowerPc 6.2,Crux Linux PowerPC (64bit) 2.6. Tole mi zdaj dol vleče od Gentoo-ja, bom videl kaj bo, zvečer ko pridem domov. Bom probal še verzijo Crux 2.6 RC2 ali nekaj takega. Pozna kdo kakšnega človeka,da dela na IBM-u oz.,da obvlada te mašine?
ZX-Spectrum je zakon:-)

Zgodovina sprememb…

vandrej ::

torej tukaj še eden lastink iste mašine, in iz zaneslivih virov torej administratorja aix unix sistemov vem da je instalacija linux - a praktično mogoča le preko virualnega osa torej preko kozole- grafični nalin.
sam sem uspel z aix om priti do ugrade-ov mašine in do gnome oz kde namizja vse ostalo je vprašljivo

če rabiš informacije piši oz kliči na:
vracar.andrej@siol.net
051 343 055
andrej

BigWhale ::

GXT6500P ni podprta pod linuxom, potrebujes GXT135P, ki je podprta samo kot frame buffer device. Sicer pa Linux na teh masinah deluje precej zadovoljivo ze precej dolgo casa.

Jaz sem svoj cas delal port Turbo Linux distribucije na POWER5 platformo in stvar je bila na koncu izdana kot boxed product, delujoca distribucija.

Sem pa zal ze precej pozabil kar se tega tice. :)

Ales ::

GXT135P je pod kožo običajen Matrox G450, a ni? Za IBM-ov AIX je sicer potrebno nadgraditi BIOS običajne Matrox G450 z BIOS-em od GXT135P. Ali je to dejansko zaradi PPC64 arhitekture pa ne vem.

Hm, kolikor se spomnim, je pri Matrox G450 na linuxu tudi direct rendering kar lepo delal.

Z linux gonilniki za GXT6500P se tudi nekaj premika: link.

freaky_h2o ::

no...zdaj mi je nekaj uspelo ugotoviti...pri dveh distribucijah kot vidim pride do probleme ker ne more inštalacija priti do particije (kot,da ni diska v računalniku?!).Očitno Linux ne zazna AIX particije? Zdaj pa če mi kdo zna pomagati z ukazi za ˝yaboot˝ kako rešim težavo glede particije. Probaval sem že par stvari ampak ni nič od tega prijelo. Fotke napake na ekranu imate na linkih,pa malo se čudno vidi ker imam čuden digitalc:

 Fedora napaka

Fedora napaka



 Crux 2.6

Crux 2.6

ZX-Spectrum je zakon:-)

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::

Kokr vem BIOS nima pri teh stvareh veze, ker če kartice ne furaš v kakem VESA načinu, kernel BIOSa še povohal ne bo.

Če pa jo laufaš v VESA načinu, pa vklopiš uvesafb driver, ki zna tudi na drugih arhitekturah ( ob pomoči programčka "v86d" laufati za silo x86 kodo- čisto toliko da skoči v karticin BIOS in tam flipne par registrov za nastavitev ločljivosti itd.

Tako ti pač ostane, da ali scompilaš driver prav za svojo kartico ( karkoli to že je ) ali pa uvesafb.
Aja, pa tanovi kerneli imajo opcijo za vklop združljivostne kode za proce ki imajo drugo zaporedje bytov v besedi kot x86...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Key Quest ::

Za simbolicno ceno mi prodas celotno delovno postajo, pa te odresim tegob. ;p

Ales ::

Al pa če jo proda na eBayu za 1000-1200 EUR, reši se tegob pa še dovolj denarja bo imel za rehabilitacijo duševnih muk... >:D

deadbeef ::

Nevem zakaj bi sploh Linux dajal gor.. če je AIX najbolj optimiziran za tako mašino!

BigWhale ::

deadbeef je izjavil:

Nevem zakaj bi sploh Linux dajal gor.. če je AIX najbolj optimiziran za tako mašino!


Licenca?

deadbeef ::

sej je napisal da ima AIX že.. nevem kako je pri IBM.. ampak jaz mam doma HP C3600 in HP je tko da če imaš mašino imaš potem tudi licenco za HP-UX.. saj licenca pride zravn vsake mašine.. in ne rabiš nobenih ključov in nič pri HP-UX.

freaky_h2o ::

ma sej vem,da je AIX najbolj optimiziran za to mašino in baje tudi več kot super deluje kot strežnik (ČE ga človek obvlada celo bolj varen od Linux-a glede na to da ta OS uporabla vladne ustanove, vojska, banke,...), samo žal sem jaz bolj nov pri tem in sem na čistem začetku...Tko,da če mi zna kdo povedati kako vzpostavim strežnik na taki mašini bodisi http ali ftp, po možnosti kako gostovanje (za več spletnih strani,,gostovanje spletnega prostora..razmišlam kaj v tej smeri...) in podobno naj mi pomaga pri tem z nasveti, ČE želi...ČE se najde kaki resni se lahko zmeniva tudi za kako pivo :D hehe..No zdaj se zajebavam gor dajeti GNOME oz. KDE namizje,da se bom vsaj malo lažje znašel v tem okolju...
ZX-Spectrum je zakon:-)

Ales ::

Po moje da bi lažje dobil odgovor če postaviš bolj konkretno vprašanje... Sigurno se je kdo na forumu kaj več ukvarjal s tem. Katero verzijo AIX imaš, katero verzijo Gnome/KDE nameščaš, kje se je ustavilo... itd.

freaky_h2o ::

AIX verzija 6.1 ali 5.3. Glede verzije KDE/GNOME pa čisto pošteno nimam pojma,ker vlečem dol z uradne IBM strani..Ustavilo se je pa pri tem,da mi falijo baje neki library fajli oz. neke stvari ki so povezane s KDE oz. GNOME.Samo po moje jaz delam pri nalaganju napako,ker je baje treba to početi po vrstnem redu. Kako že, se mi pa tudi sanja ne:S Sej pravim, novo okolje kot bi prvič v življenju visel pred računalnikom:D No, sej ni tko hudo kot izgleda, samo naučiti se bo potrebno še kaj, kaj in kako se tej stvari streže.

no...tole je stran: http://www-03.ibm.com/systems/power/sof... Pa če prav razumem je KDE verzija 3.0 in GNOME se mi zdi verzija 2.4 ?
ZX-Spectrum je zakon:-)

Zgodovina sprememb…

Ales ::

Uh, zelo stare zadeve so to. Poskusi pobrskati po kakih third-party straneh/forumih za čim novejšim. Hiter pogled na google pokaže npr. AIX 5L Open Source Packages.

Glede manjkajočih librarijev - če nameščaš rpm-je ročno je vrstni red važen oz. še boljši pristop je, da namestiš vse potrebne rpm-je hkrati, z istim ukazom.

freaky_h2o ::

sej ravno to slednje počnem...pa ti šment me nikoli noče ubogati :S Bom zdaj videl ko vlečem dol iz te strani KDE...javim takoj ko probam...drgač pa vedno vse označim in vse hkrati hočem naložir...
ZX-Spectrum je zakon:-)

deadbeef ::

freaky_h2o je izjavil:

ma sej vem,da je AIX najbolj optimiziran za to mašino in baje tudi več kot super deluje kot strežnik (ČE ga človek obvlada celo bolj varen od Linux-a glede na to da ta OS uporabla vladne ustanove, vojska, banke,...), samo žal sem jaz bolj nov pri tem in sem na čistem začetku...Tko,da če mi zna kdo povedati kako vzpostavim strežnik na taki mašini bodisi http ali ftp, po možnosti kako gostovanje (za več spletnih strani,,gostovanje spletnega prostora..razmišlam kaj v tej smeri...) in podobno naj mi pomaga pri tem z nasveti, ČE želi...ČE se najde kaki resni se lahko zmeniva tudi za kako pivo :D hehe..No zdaj se zajebavam gor dajeti GNOME oz. KDE namizje,da se bom vsaj malo lažje znašel v tem okolju...



KDE? ne rabiš KDE saj je CDE v redu za vsa opravila. Ta delovna postaja je namenjena primarno CAD/CAM konsturiranje in ne za strežnik.

freaky_h2o ::

Ta računalnik se lahko uporabi tudi kot strežnik če odstraniš original grafiko iz njega in daš v njega najslabšo original IBM ki paše v njega...glede na to da je firmware na njemu E-Server in glede na to,da se da na njega spravit Redhat ali Suse distribucijo in to celo reklamirajo na uradni strani IBM močno dvomim,da se na njega nebi smelo/nebi bilo možno postaviti strežnika...Zadeva je tako ali tako močna da dela za šalo kot strežnik in to PREVERJENO iz PREVERJENIH virov lahko to zagotovim..da ne rečem prižgeš in pustiš,da laufa 10 let brez da ga ugasneš (dokler diski ne pocrkajo ČE pocrkajo glede na to da je življenska doba le teh cca 10let)...Če sem se pač zmotil in nisem na pravem forumu mi pa to pač povejte glede na to, da sem postavil že PARKRAT takšna in drugačna vprašanja in zdaj nazadnje kako spravim gor namizje KDE ali GNOME in dobim odgovor zakaj bi to počel sej je CDE dovolj dobr? Močno dvomim,da sem potem na pravi strani, da ne rečem da bi nekateri radi, da jim ga najraje šenkam na e-bayu pa te računalnike gledam že lep čas po ceni krepko čez 700$ z veliko slabšimi konfiguracijami (jaz bi ga tudi kupil za nizko ceno in ga potem preprodal naprej za veliko večjo)...Če bi ga imel namen prodajati ga pa sploh nebi šel kupovati kot tehnični zanesenjak...Raje ga vržem v Savo ali ga razbijem z macolo in zažgem kot da ga nekomo takemu šenkam,ki bo na meni služil...No ČE mi ne zna nobeni svetovati kaj in kako lahko zaključim in bom šel na kaki drugi (tuj) forum...
ZX-Spectrum je zakon:-)

Zgodovina sprememb…

freaky_h2o ::

Ales je izjavil:

Uh, zelo stare zadeve so to. Poskusi pobrskati po kakih third-party straneh/forumih za čim novejšim. Hiter pogled na google pokaže npr. AIX 5L Open Source Packages.

Glede manjkajočih librarijev - če nameščaš rpm-je ročno je vrstni red važen oz. še boljši pristop je, da namestiš vse potrebne rpm-je hkrati, z istim ukazom.



Aleš,sem dal dol s te strani KDE namizje...cca 350Mega in mi spet javlja da nekaj manjka..Sicer veliko manj fajlov...bom to jutri nadaljeval...po moje moram dati dol neke popravke za AIX,ker jih v bistvu še nisem...bom se jutri čez dan v to poglablal...
ZX-Spectrum je zakon:-)

deadbeef ::

freaky_h2o jaz govorim samo resnico. Samo ti bedarije govoriš, da boš laufal server z KDEjom za hosting in nevem kaj.. očitno nimaš pojma, in kle sprašuješ bedarije.. priporočam, da najameš IBM konzulanta za AIX sisteme, pa ti bo svetoval, ker če si lahko privoščiš tako uber cool mašino si boš še to.

freaky_h2o ::

Na vsakem forumu se najde kaki pametnjakovič, ki mora pametovati drugim kljub temu, da človek postavi dobronamerno vpraŠanje... Sem se obrnil na drugo tujo spletno stran, kjer so mi vsaj prisluhnili in mi dali pametni nasvet in ne zajebavajo folka v glavo kot tu gor... Če bi imel kaj pojma o tem nebi postavljal tu gor posta in vpraŠanj... In moj post ni edini ki je bil tako grdo napaden s strani določenih pametnjakovičev... Administratorja strani prosim da tale komplet post popolnoma izbriŠe iz foruma. Hvala!
ZX-Spectrum je zakon:-)

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Mavrik ()

Ales ::

Eh, relax... Forumi so pač forumi. Tale tema je po moje pomagala, pa še komu bo, ko jo bo bral.

Velik užitkov z IBM-ovo žverco.

opeter ::

Jaz bi se ga poskušal rešiti, čim hitreje, tem bolje. Mogoče še dobiš kaj cvenka zanj.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

freaky_h2o ::

V Sloveniji pri teh Židih mogoče 10 evrov pa še to bi jokali...Tko,da v Sloveniji ni prihodnosti glede prodaje teh računalnikov kot opažam...Sej sem napisal en post gor kaj raje naredim kot da ga šenkam...
ZX-Spectrum je zakon:-)

vandrej ::

tore jay sem tudi lastnik enake ma[ine morda celo iy istehga izvora

laufam yaenkrat Gnome 2.14 Bullware + vse ostale dorote

pokli;i 051 343 055


aja pa se tole masine ne prodaj saj laufa bolje kot katera koli gajba Microsoft intel
i&, in bodo;i i9 preverjeno ha ha
lp andrej vracar

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: vandrej ()

freaky_h2o ::

Sej to sva se že po telefonu menila,da tega računalnika ne dam.Ga ni denarja.Ma skrijejo se vsi intel procesorji v primerjavi s to ˝živaljo˝ :D Jaz se tako ali tako samo še smejim na takšne in drugačne komentarje od ljudi,ki mislijo,da je to isto kot neka AMD/intel grafična postaja..Bom zdaj probal še tale GNOME, na katerega sem čisto pozabil :O Sem ga downloadal že dva tedna nazaj in mi je ravno takrat zmanjkalo praznih CD-jev :D No...da vidim, če mi uspe tole spravit gor.
ZX-Spectrum je zakon:-)

vandrej ::

tore dobivam iz anglije GXT135p pa ti javim kako se bo obnesla, če rabiš FW za Matrox ti ga lahko pošljem ko dobim kartico

lp andrej

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: vandrej ()

freaky_h2o ::

Sej tole sem mislil naročiti pa ste me prehiteli....cena je bila 10 GBP...ampak ok...pač nimam kreditne kartice in je žal nisem mogel naročit...Pa tako ali tako je nebi naročeval v Slovenijo ker je poštnina cca 25 evrov...ampak v Belgijo,ker imam tam prijatelja in je do tam poštnina zgolj 11 evrov...Verjetno ima ta človek še kako na zalogi..tko kot imam jaz sedaj na zalogi računalnike v primeru, da mi spet kaki začne javljati napako B150F22A..Sedaj sem bil malo odsoten,ker imel že dovolj buljenja v ta ekran..
ZX-Spectrum je zakon:-)

Zgodovina sprememb…

freaky_h2o ::

Cena po komadu 480 evrov...to je to...ne da se mi več ubadat s tem...IBM intellistation Power 285 (9111-285),konfiguracije: IBM POWER5+ 1.9Ghz (Dual-Core -> http://www.redbooks.ibm.com/redpapers/p... ) 64bit 36MB L3 cache, 6Gb RAM, 2 x 73Gb SCSI Disk 10.000 rpm, dual Gigabit LAN, 3D graphics GXT6500P (CENKAL NE BOM, PA NAJ SE NABIRA PRAH NADALJNIH 100 let na njih.) Sicer pa v Sloveniji tako ali tako ni prihodnosti, da bi jih lahko pri nas prodal. Na voljo 3 komadi + 1 za dele (6Gb RAM-a za strežnik in 2 x 73Gb disk 10.000 rpm). Gor je AIX 5.3, po želji dam lahko gor AIX 6.1 to je pa tudi vse.
ZX-Spectrum je zakon:-)

Zgodovina sprememb…

deadbeef ::

a nisi ravno par postov zgoraj rekel da ni denarja da prodaš to mašino, ker je oh in sploh kul? =) jaz mam tut doma UNIX delovno postajo HP C3600 pa nimam nic z njo za pocet in se nabira prah.. jo je pa uporabljal moj oče za CAD z programom UGS I-DEAS ampak je že zdavnaj migriral na HP xw8400 delovno postajo, ki je pač PC xeon..... dejstvo je, da če nimaš aplikacij katere uporabljaš za delo na taki mašini.. je pač brezveze to imet.. je zanimivo par dni, ko imaš da sprobaš ker je nekaj novega to pa je tudi vse.

freaky_h2o ::

Še vedno mi ne da miru...sem zdaj naročil eno grafično kartico,ki je vsaj podprta v Linux-u...ČE dobim Linux gor,bom pozabil na prodajo...tkole mi pa AIX kar že malo preseda...V bistvu je močna zadeva in to ne bo nihče zanikal..Samo žal je treba vedeti kaj in kako..Ko bi znal združiti moč dveh mašin ali večih med seboj bi bilo pa tudi noro (varianta VMware) :D Moti me edino to,ker se nikjer (vsaj jaz ne najdem) ne da dobiti *PowerVM* oz. kaj podobnega kar bi delovalo na AIX-u..Ko bi mi vsaj uspelo res gor spraviti Linux, bi bilo vse veliko lažje..Celo diplomo delam že s tem Linux-om in mi ga očitno zaradi grafične ne rata spraviti gor :S tle bi res rabil enga frika,ki ima že kaj izkušenj s PowerPC-ji..
ZX-Spectrum je zakon:-)

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::

Proc zgleda impresivno. Na kateri frekvenci dela- predvidevam kaj okrog 2-2.5GHz ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

freaky_h2o ::

Power PC 5+ 1.9GHz, L3-32Mb (dual core)...tole je sicer link od 4 jedrnega ampak je omenjena tudi arhitektura dvojedrnega: http://www.redbooks.ibm.com/redpapers/p...
ZX-Spectrum je zakon:-)

Zgodovina sprememb…

«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izšel IBM Power 6

Oddelek: Novice / Procesorji
114177 (2637) joker16_7
»

Nova anketa: letošnja nadgradnja strojne opreme (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ankete
687316 (5565) PrimozR
»

Prvi vanilla PCji z "jabolčnimi" CPUji v kratkem iz IBM-a?

Oddelek: Novice / Procesorji
71829 (1829) darkolord
»

Prenos LINUX programske opreme na IBM RS6000 delovno postajo (AIX)

Oddelek: Programska oprema
121619 (1491) barbarpapa1
»

Linux software na AIX mašini

Oddelek: Programska oprema
51030 (961) MasterBlaster

Več podobnih tem