» »

Spletna stran na dinamičnem IP

Spletna stran na dinamičnem IP

Ma$terM|nd ::

Pozdrav

Zanima me kako lahko naredim spletno stran dostopno zunanjemu svetu, če imam dinamičen IP in je server za routerjem? Nekaj sem že guglal (dyndns) pa ne vem natančno kako se to nastavi.

Hvala za odgovore

DiTi ::

Jaz uporabljam no-ip.com, kjer se registriraš, dobiš domeno nekaj.no-ip.com oz. podobne, preneseš majhen klient, ki ves čas strani sporoča tvoj trenutni zunanji IP in tako lahko vsi dostopajo do tvoje strani. To je lažji način, če imaš pa v lasti lastno domeno pa boš moral zbrskati nekaj programov, kjer ti žal ne vem pomagati.

c00L3r ::

1.) Ustvariš račun na dyndns
2.) Prijaviš se na njihovo stran s svojim uporabniškim imenom.
3.) My Services -> Host Services -> Add new Host.
4.) Nekateri routerju podpirajo dyndns. Če ne pa si preneseš programček (update client), ki se zažene ob zagonu OS in posodobi tvoj aktualen IP naslov tej spletni storitvi.

Ta update client obstaja za Windows, Mac ali Linux. Moj Amis-ov modem Speedtouch pa prav tako že podpira dyndns, tako da ni niti potreben client. Zadeva je brezplačna, če uporabljaš poddomene npr. mojadomena.ath.cx ali pa mojadomena.dynds.org... Izbira domen je kar velika. Kako pa plačljiv model deluje, pa še nisem preveril. Meni brezplačni že dolga leta odlično služi. Doma gostujem webserver, svn server, (včasih še FTP, al pa kaka igrica) pa vedno se lahko remote povežem na domači PC.

detroit ::

mislim da lahko omenim tudi gajba.net ker je slovensko vse skp
Skero

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NO-IP.COM

Oddelek: Omrežja in internet
81822 (1599) zavajon
»

Postavitev web serverja na domači mašini z WinXP

143145 (2810) Gwanaroth
»

Dostop do računalnika preko ADSLa?

71163 (1045) Ziga Dolhar
»

BPFTP server in directory listing (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
503290 (3006) pingec
»

no-ip DUC in Serv-U!!!

71615 (1574) pivmik

Več podobnih tem