» »

Prepozno vračanje knjige in opomini

Prepozno vračanje knjige in opomini

ffka ::

Ja , vem sem neodgovoren , ker ne vračam knjig pravočasno ampak je biv tak splet okoliščin da me 1 mesec ni bilo v Sloveniji ;)

Zadeva pa je taka , v torek dobim na dom opomin ( tretji opomin wtf !?!?) seveda grem takoj v knjižnico knigo vrnem in mi reče gospa knjižničarka , da moram plačati 35€ ( opomin + dnevi zamudnine ) plačam 20 ewrov več nisem imel in rečem da naslednič poravnam še ostalo. Nakar dobim danes na dom še enkrat tretji opomin za knjigo ki sem jo vrnil. Takoj sem ugotovil da tukaj nekaj smrdi . In potem ugotovim , da mi sploh niso poslali prvega , in drugega opomina amapk direkt tretjega in to 2x , lol . 1 opomin = 2€ , 2 opomin = 10€ , 3 opomin = 25 € , grem do knjižničarke ona se dere name kaj se grem da so mi poslali oba opomina vendar , ko sem ji rekel naj dokaže se začne name dreti , da jo ne poslušam bla bla bla da sem neodgovoren bla bla bla in mi potem pametno reče da ni važno ker opomin sem dobil , jaz ji rečem da je razlika "samo" 22€ nakar se spet dere da sem dobil use opomine na dom.


A je kkšna možnost , da zmanšam vsoto plačila , ker če bi dobil prvi opomin bi takoj vrnil ampak sem knjigo čisto založil ja , vem neodgovorno . Ampak mislim , da je bolj neodgovorno od njih da mi pošlejo 2x tretji opomin.


lp

Mare3 ::

Nekako enako se je pri meni zgodilo samo da jaz nisem nič plačal in pustil naj mi pošiljajo opomine vendar sem jih metal v smeti tako sem delal dokler mi niso zablokirali izposojo dokler nisem plačal. Imaš pa še eno možnost: vprašaj starše, brata, sestro, kolega ki ne hodi v knjižnico naj naredi svojo izkaznico in jo posodi tebi da si boš zopet lahko izposojal. Če to ni možno se pa vpiši na kakšno drugo knjižnico. LP

Avenger ::

V pravilniku izposoje v vsaki knjižnici imaš napisano rok vrnitve in postopek z opomini. Poglej kdaj si si knjigo izposodil, kdaj bi jo moral vrnit in kdaj si dobil tretji opomin. Saj razumeš kaj mislim, ne? Če si tretji opomin, dobil na datum, ko bi moral dobit prvega, jim lahko dokažeš, da si dolžan plačati samo prvi opomin. Če se prav spomnim pravil, pa je tako, da ti oni pravzaprav NISO dolžni pošiljat opominov in je čisto nepomembno ali si prva dva dobil ali ne, pomembno je le koliko dni je minilo odkar bi moral knjigo vrnit.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

49106 ::

Nevem če to drži pri opominih, saj je vendarle namen ''opomina'' da te opomne

kokos25 ::

cena opomina ne sme biti večja od realnih zamudnih obresti.

če so zamudne obresti 2EUR, ja opomin lahko max 2EUR in ne več...
Ne mi ponujat celeronu 366mhz za 70€....hvala...

overlord_tm ::

Meni je ze to cudno da dobis 2x 3. opomin, sploh glede na to da si vrnil knjige. Izracunaj dni od izposoje pa do 3. opomina, kot so predlagali :)

Sicer pa, nekje morjo tud filofaksovci zasluzit xD

Go-ahead ::

Že tako malo rabimo knjige potem pa še take zamudnine. A ni že vse na internetu?:)

msjr ::

Maš srečo...

amigo_no1 ::

Go-ahead je izjavil:

Že tako malo rabimo knjige potem pa še take zamudnine. A ni že vse na internetu?:)

Branje knjige na monitorju je zelo utrujajoče za oči.

;-) ::

Knjižnica ni prekrškovni organ, upam da ni tako pri nas ko sem moral plačat "kazen" namesto "zamudnine" :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

zaključevanje ocen

Oddelek: Šola
308308 (7656) menjalnik
»

Položnice (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
518130 (7127) imagodei

Problem z neplačanim računom (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
515669 (4009) Ziga Dolhar
»

Svinske zamudnine v knižnjici ! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
507267 (4895) klemenSLO

Več podobnih tem