» »

Ubisoftova rešitev za piratstvo: nujna povezava na internet

1
2
3 4

MacQ ::

Mah, ti vsi razni ukrepi za zaščito iger služijo le temu, da imajo založniki nekoga, na koga lahko zvalijo krivdo v primeru slabe prodaje. Njihove odločitve so itak vse pravilne. Bah.
Več ne kupim nobene Ubisoftove igre.
The sound of the ocean is dead, it's just the echo of the blood in your head.

destroyer2k ::

Najbolšo rešitev je naredil bioware oz. EA. Ko kupiš novo mass effect 2 ali drago age origins dobiš še free dlc.

MacQ ::

Najboljšo rešitev česa?
The sound of the ocean is dead, it's just the echo of the blood in your head.

RejZoR ::

Nej začnejo delat kvalitetne špile in ne samo generičnega šodra, pa bo folk kupoval. Sam sem pokupil vse špile, ki so bili vsaj malo izvirni in ponudili nekaj svežega. Pa sploh ni treba, da so grafično najboljši.
Najboljši nakup v dolgem času pa je bil Defense Grid. Indie špil, ki mirno pelje scat vse težkokategorne z velikim budgetom narejene špile.
Ampak najlažje je štancat sto miljono eno in isto streljačino al pa že ta ne vem kero verzijo dirkačine. Folk je pa tud glup in ti bo spiratiziral tud špil za 5 eur, pa čeprav bi bil po lastnostih mirno vreden 20 eur.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Mavrik ::

Najboljši nakup v dolgem času pa je bil Defense Grid. Indie špil, ki mirno pelje scat vse težkokategorne z velikim budgetom narejene špile.


Neh nakladat no.

Drugače, Ubi ma še boljšo rešitev: dajo PC dev team razvijat za konzole, pa je problem rešen.
The truth is rarely pure and never simple.

destroyer2k ::

MacQ

Piratizacije in odnos do kupcev (so si prišli gor da piratizacijo je nemogoče zaustaviti). Nima nobenega nasilnega drm, lahko igra kadarkoli brez internetne povezave in za nagrado dobi še zastojn stvari, ker je igro kupil v trgovini.

Isht ::

Uf, kako inovativno.
Čakaj malo, ne, ni! Valve ima isti sistem že od izida Half Life 2, ki ga zdaj nadgrajujejo z novimi in novimi funkcijami!
Ja, in prav vse igre za Steam se da dobit piratske. Če Ubi misli, da njihovih iger ne bojo spiratizirali, se krepko moti.

Kenpachi ::

A zdej bo še v Singleplayer treba ahtat na ping in lag?
Zaraki Kenpachi.

BigWhale ::

A zdej bo še v Singleplayer treba ahtat na ping in lag?


Ja, povsem mozno. Single player igre, pri katerih ti content sproti generira server, niso vec dalec. To bo naslednja stopnja boja proti piratstvu.

Client ne bo pocel nic vec, samo prikazoval to kar mu bo posredoval server za katerega bos potreboval narocnino.

Zakaj bo temu tako? Zato, ker ste to zakuhali s piratiziranjem.

Bor H ::

Nismo...8-)

Berserker ::

Kaj zaj nekateri bomo še lepo na prej, sej povečini itak pc gaming nastrada.

destroyer2k ::

BigWhale

Večja verjetnost bo, da konzole bodo prej izkoriščale to.

Drugače pa sem trdno prepričan in bi že skoraj dal roko v ogenj za tole izjavo (rekel sem skoraj, ker lahko da ZDA bi se izprsil v optiki). In jaz trdim, da v tem desetletju cloud computing ne bo NIKOLI izmenil sedanje delovanje igre (da bi samo bilo na voljo cloud computing in nič druga).

Zakaj sem to tako prepričan je enostavno ZDA ima internet zelo počasen in dokler ne bodo oni imeli omogočeno min. 5Mb linijo, potem tudi noben studijo ne bo vlagal v to tehnologijo, ki bi dobil majn denarja kot so ga vložili (žalostno, ampak večina industrij gleda samo ZDA market).

Sem pozabil, da je še večji problem, da bi vloud computing v igrah uspel je badwith limit nekateri ISP v ameriki, dajo jim 20gb download največ, kar je premalo, da bi to delovalo.

Zgodovina sprememb…

MacQ ::

MacQ

Piratizacije in odnos do kupcev (so si prišli gor da piratizacijo je nemogoče zaustaviti). Nima nobenega nasilnega drm, lahko igra kadarkoli brez internetne povezave in za nagrado dobi še zastojn stvari, ker je igro kupil v trgovini.

Ehm, ravno ta DLC pri Dragon Age vpelje zahtevo po preverjanju preko spleta, vsakič ko špil zaženeš. Torej je nasilni DRM. Pa vse DLC-je se da dobiti tudi piratske, tako da nakup originala ne prinese ničesar.

Še vedno niso pogruntali, da je treba kupcu originala dati fizično nagrado, ne pa neki glupi predmet v igri. Ko bodo začeli špile spet dajati v poštene škatle, s poštenimi priročniki, figuricami, nalepkami, itd., potem bo prodaja dosti boljša. Kdo pa bo plačeval 60€ za isto stvar, ki jo dobil prek neta zastonj?
The sound of the ocean is dead, it's just the echo of the blood in your head.

schime ::

Včasih so rekli, da so igre drage zaradi piratiziranja.
Sedaj bi se pa vprašal za kateri sitem so najdražje igre?

Bor H ::

Za tistega pri katerem je treba nadoknaditi največjo izgubo pri prodanih konzolah.

destroyer2k ::

MacQ

Ni pa obvezno, da uporabiš to če te moti ta drm tako da je win-win.

MacQ ::

Ne, definitivno ni win-win.
The sound of the ocean is dead, it's just the echo of the blood in your head.

Gandalfar ::

Ja res. Kateri tepec sploh pride na misel, da bi komu placal za njegovo delo.

34054 ::

No, seveda je prav (in nujno) da so razvijalci plačani. A hkrati je pač potrebno videti stanje takšno kot je, in pozabiti na "poštenje ljudi" in neko "moralnost". Kaj je tukaj prav in kaj narobe je pač težko reči saj je stanje dokaj umazano - in so založniki pač enako (ali še bolj) umazani kot tisti "lopovi" ki jim "kradejo". Ironično pa je predvsem to, da je kupec (tisti ta pošteni lik v tej igri) -- namesto da bi bil nagrajen in pohvaljen, pač obrcan z vsemi mogočimi omejitvami in nemogočimi licencami.

Yohan del Sud ::

No ja. Podobno rešitev imajo pri Cities XL. Še malo bolj drastično. Špil dela samo (tudi v solo načinu), če se prijaviš (vsakič ko ga zaženeš!) z geslom prej na njihovo spletno stran. Še več, vse nenujne nadgradnje in medmrežno špilanje plačaš preko dodatne mesečne naročnine. In potem se folk čudi, zakaj nihče ne povoha tega sicer čisto solidnega špila. In to sedaj blažijo. Si lastim polno verzijo (ampak brez naročnine) in oni dan najdem med spamom tole:

Dear Mayors,

First of all we want to thank you for your support since Cities XL was released in October of last year, and as far back as October 2007 for some of you.

In early 2007 we decided to be those who would make a new offer to City Builder games fans. Right from the start Cities XL has always been an innovative project regarding its online dimension. Of course, trying something new always comes with a risk.

Three months after the launch we have to admit that the subscription rate is lower than what we expected and therefore the Planet Offer is not sustainable. Not enough players decided to subscribe.

Therefore, it is with deep regret that we decided to put an end to the Planet Offer as of March 8th 2010. It will no longer be possible to subscribe to the game starting Monday February 1st 2010.
Nevertheless the Cities XL adventure goes on! Cities XL will evolve into a fully single player game. As soon as march the Bus will be added for free in the solo game. At the same time we also keep on working on new content and new features to keep on improving Cities XL.

We do realize that some of you were real fans of the Planet Offer, and loved to be able to visit other player's cities and trade tokens between players. There are simply not enough of us.

Thank you again for your understanding and support.

For more detailed information, read the FAQ here.
- The Monte Cristo team
www.strancar.com

Isht ::

Kar se mene tiče, je glavni problem piratiziranja KAKO SPLOH PRIT DO ŠPILA.
Primer: kupil sem originalno igro Fallout 3 preko Steama. DLCjev pa preko Steama ni blo možno dobit, edina šansa je bil nakup preko GFWL. In glej ga zlomka - za Slovenceljne Games For Windows Live ne deluje (kar se tiče nakupov).
V glavnem sranje. In človek sploh nima izbire, kot da si naloži piratske DLCje.
Zdaj pa Steam ponuja paket Fallout 3 + DLCji, za isto ceno kot je bila cena originalnega špila. Ampak kaj - a bom še enkrat kupoval originalni špil, ki ga že imam? Ker DLCjev posebej prek Steama pa ne moreš kupit.

Drugi primer je GTAIV: v vsaki verziji (vključno za Steam) je še njihov Club program zraven. Klinc - spet se moraš registrirat na eno stran in puščat svoje podatke, zato da lahko špilaš igro brez problema. Zadeva je neumnost: če jaz zaštartam špil, pričakujem, da se mi odpre špil, ne pa neko okno za prijavo v nek klub, kamor nočem bit včlanjen.

Steam je sicer podobna fora, kot ima GTAIV integrirano: ampak steam je platforma za nakup iger, ne pa ena sama igra. Na živce mi gre ideja, da se bom moral za vsako igro posebej nekam registrirat.

V glavnem, industrija kar kliče po piratiziranju.

In da smo si na jasnem: moj Steam account je poln legalnih iger.

poweroff ::

Pravilno, kaj naj se udari po piratkih. Jaz bi dodal še WGA preverjanje zraven...
sudo poweroff

RoSeR ::

Naj dajo ceno igre 5 eur, pa bodo isto ali pa celo več zaslužili kot pa sedaj.

MrBrdo ::

no v glavnem smo ugotovili da se nič ne bo bistveno spremenilo.. online achievementi so že zdaj, crack se bo pa isto dalo naredit.
MrBrdo

MacQ ::

Točno tako. Naj dajo nižje cene, pa bodo prodali več in tudi zaslužili. Poglejte samo razne akcije na Steamu. Če jih ne bi bilo ne bi kupil nobene igre, ki jo sedaj imam na računu (razen Orange Box, ki pa sem ga tudi kupil retail in mi ni pasalo, da rabim Steam za igranje single player iger).

Dejstva so taka kot so, založniki pa si le vztrajno zatiskajo oči pred njimi ter poskušajo naše mazati z njihovim halucinogenim mazilom.

Namesto, da bi dali ven ankete zakaj ljudje ne kupujejo špile za PC, raje trošijo denar na take neumnosti. Sicer pa vprašanje, če bi ankete tudi kaj pomagale. Evo enega primera: naložil sem si zadnji Adobe Reader in mi je pripopal anketo. Ok, sem si mislil, bom pa povedal kaj me moti in kaj mi je všeč. Prikazal mi je tri drop-down menije, iz katerih sem izbral v kakem fahu delam, koliko nas je zaposlenih in še nekaj enako nepomembnega. Ko sem stisnil OK in čakal, da mi pa sedaj pokaže pravo anketo, se pa ni zgodilo nič. "A to je to? Kje pa je anketa?" sem vprašal. Kako sedaj Adobe iz teh treh čisto nikakvih podatkov izboljša program in uporabniško izkušnjo? Je ne more in jih po moje niti ne zanima. Očitno to delajo samo zato, da zadovoljijo nekatere tečne delničarje ali kaj jaz vem zakaj. Bedarija.
The sound of the ocean is dead, it's just the echo of the blood in your head.

Gandalfar ::

Naj dajo ceno igre 5 eur, pa bodo isto ali pa celo več zaslužili kot pa sedaj.


Pa jo kupi cez eno leto, ce nimas denarja prej..

RoSeR ::

Naj dajo ceno igre 5 eur, pa bodo isto ali pa celo več zaslužili kot pa sedaj.


Pa jo kupi cez eno leto, ce nimas denarja prej..


Spet nakladaš eno in isto. Koliko si star? Ti dam primer, ti dopovej otroku, da bo lahko dobil neko igro komaj "čez eno leto", ker je stric Gandalfar rekel, da bo takrat zelo poceni. Pa tukaj sploh ne gre zame ali pa zate ampak za tiste, ki se ne odločajo za nakup iger ravno zaradi dostopnosti, tudi cene. Živimo v času, ko hočemo nekaj zdaj, takoj. Tudi od nas se zahteva, da nekaj naredimo zdaj, takoj. Čez eno leto ta igra, ki bi jo čakal celo leto, sploh ne bo več zanimiva, ker bodo novejše, boljše, lepše,... In moj predlog je morda lahko tudi rešitev. Morajo pa se vsi enkrat vprašat, kje je tista meja dobička, ki bi bila lahko nekako normalna. Ker če si jo zastaviš, potem predvidiš število prodanih kopij, malo zdeliš, lahko prideš do ugotovitve, da je sedanja cena dosti previsoka.

Icematxyz ::

Če bo lokacija pomembna in bodo RS plačevali ustrezno nadomestilo za to početje. Se pravi ponujanje te storitve. Potem se strinjam.

Drugače pa ne. Korporacije so same začele z protekcionizmom. In so odrezale uporabnikom mnogo stvari ki so prej bile na spletu dostopne. Češ da jim to povzroča izgubo. Potem naj vsaj lokacija šteje tudi takrat ko se plača naprimer davke.

PaX_MaN ::

Spet nakladaš eno in isto. Koliko si star? Ti dam primer, ti dopovej otroku, da bo lahko dobil neko igro komaj "čez eno leto", ker je stric Gandalfar rekel, da bo takrat zelo poceni. Pa tukaj sploh ne gre zame ali pa zate ampak za tiste, ki se ne odločajo za nakup iger ravno zaradi dostopnosti, tudi cene. Živimo v času, ko hočemo nekaj zdaj, takoj. Tudi od nas se zahteva, da nekaj naredimo zdaj, takoj.

Če nočeš plačat, se ne usajaj in ne bodi pokroviteljsko žaljiv.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

RoSeR ::

Spet nakladaš eno in isto. Koliko si star? Ti dam primer, ti dopovej otroku, da bo lahko dobil neko igro komaj "čez eno leto", ker je stric Gandalfar rekel, da bo takrat zelo poceni. Pa tukaj sploh ne gre zame ali pa zate ampak za tiste, ki se ne odločajo za nakup iger ravno zaradi dostopnosti, tudi cene. Živimo v času, ko hočemo nekaj zdaj, takoj. Tudi od nas se zahteva, da nekaj naredimo zdaj, takoj.

Če nočeš plačat, se ne usajaj in ne bodi pokroviteljsko žaljiv.

Za 5 eur na igro plačam. In kaj sedaj? Je boljše, da od mene dobijo 5 eur ali nič? .... Pa še to kupim samo preko neta, ker je škoda vse plastike, ki se potika po policah trgovin.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RoSeR ()

destroyer2k ::

Če bi igre dali ceneje, bi bilo piratizacije prav tako enako velika in na koncu bi še dobili majn denarja.

Če glih greste nekaj za nižanje iger, potem bi bila veliko bolša rešitev to, da dijaki in študenti bi lahko kupili igro za 30EUR (konzole 40EUR). To bi bilo nekaj takega kot ima MS za office, ko lahko študent kupi original za 50EUR.

PaX_MaN ::

In kaj sedaj? Je boljše, da od mene dobijo 5 eur ali nič? .... Pa še to kupim samo preko neta, ker je škoda vse plastike, ki se potika po policah trgovin.

Fallout, Duke Nukem 3D Atomic Edition, Commandos 2 + 3, Divine Divinity, Fallout 2, MDK, MDK2 @ $5.99.

RoSeR ::

Če bi igre dali ceneje, bi bilo piratizacije prav tako enako velika in na koncu bi še dobili majn denarja.

Če glih greste nekaj za nižanje iger, potem bi bila veliko bolša rešitev to, da dijaki in študenti bi lahko kupili igro za 30EUR (konzole 40EUR). To bi bilo nekaj takega kot ima MS za office, ko lahko študent kupi original za 50EUR.


Če bi imeli nižje cene iger, če že govorimo v tej temi, se bi lahko zgodilo, da bi vsi "otroci" imeli doma originale. Že samo zaradi tega, ker bi si sami lahko kupili original ali pa bi ga dobili za darilo, ker verjemi, da bi babice in dedki "lažje" kupili kaj takega, kot pa morajo sedaj dat 50-80 eur na igro. In na koncu lahko dobiš sceno, kjer je "cool" imeti original, da na govorimo o vseh dodatkih, ki jih dobimo poleg, ob nakupu originala (že opisano v tej temi). V sedanjem času je število računalnikov doma večje kot je to bilo pred 5 ali 10 leti. Cene pa so iste ali pa višje. Zdaj pa si izračunaj, samo za SLO, kaj pomeni nakup recimo 100.000 komadov neke igre za 5 eur. Pa mi smo tako mali. Prenesi to na Kitajsko.

In kaj sedaj? Je boljše, da od mene dobijo 5 eur ali nič? .... Pa še to kupim samo preko neta, ker je škoda vse plastike, ki se potika po policah trgovin.

Fallout, Duke Nukem 3D Atomic Edition, Commandos 2 + 3, Divine Divinity, Fallout 2, MDK, MDK2 @ $5.99.


Evo, še drugi del skupinice zagovarjanja kupovanja "starega materiala". Ti si kupiš stari računalnik (nad 5 let), stari avto (več kot 20 let), stara oblačila, stari kruh ...?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RoSeR ()

Zmajc ::

Če bi cene iger znižali na 1/3 ali 25% današnjih bi se prodaja iger na našem področju ZELO dvignila, v to sem prepričan. Zadnjih par let skoraj več ne dajem denarja za originale, primarno zaradi previsokih cen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zmajc ()

MacQ ::

Če bi igre dali ceneje, bi bilo piratizacije prav tako enako velika in na koncu bi še dobili majn denarja.

To ni res!
The sound of the ocean is dead, it's just the echo of the blood in your head.

PaX_MaN ::

Evo, še drugi del skupinice zagovarjanja kupovanja "starega materiala".

Fallout je dobival ocene 90 in višje, dvojka 89 , Duke je legenda.

Ti si kupiš stari računalnik (nad 5 let), stari avto (več kot 20 let), stara oblačila, stari kruh ...?

Že drugič: če nočeš plačat, ne jamraj.

RoSeR ::

Evo, še drugi del skupinice zagovarjanja kupovanja "starega materiala".

Fallout je dobival ocene 90 in višje, dvojka 89 , Duke je legenda.

Ti si kupiš stari računalnik (nad 5 let), stari avto (več kot 20 let), stara oblačila, stari kruh ...?

Že drugič: če nočeš plačat, ne jamraj.

To so tvoji argumenti? Kje sem napisal, da nočem plačat razumljive cene? Kakšno jamranje? Imaš problem razumevanja? Govorimo o novih zadevah in ne o starih. Zakaj se sploh delajo nove igre, če pa so stare tak dobre, da nove sploh niso potrebne? Torej je tvoje mišljenje, da tisti, ki si ne morejo privoščit novih iger, naj kupujejo stare igre, ki so njim dostopne? To zatrjuješ? Da naj raje to počnejo, kot pa da se gredo "pirate"? In kaj se zgodi, ko preigraš te stare igre? A potem moraš čakat spet nekaj let, da boš lahko kupil staro igro, ko bo imela neko razumno ceno? Bo isti odgovor, da jamram? :):):):):)

PaX_MaN ::

Kje sem napisal, da nočem plačat razumljive cene?

Zgoraj. Hočeš špile po 5EUR, dal sem ti jih za manj kot 5EUR, pa jih nočeš.

Kakšno jamranje?

Hočeš imet takoj, 'ker se to zahteva', pa jamr o preveliki ceni, pa jamr o 'starem materialu'.

Govorimo o novih zadevah in ne o starih.

Noup. Enkrat samkrat si prišel z novim vem, pa še to v primeri, v kateri 'froci tko hočjo'.

Zakaj se sploh delajo nove igre, če pa so stare tak dobre, da nove sploh niso potrebne?

Kdo je pa rekel, da nove niso potrebne?

Torej je tvoje mišljenje, da tisti, ki si ne morejo privoščit novih iger, naj kupujejo stare igre, ki so njim dostopne? To zatrjuješ?
Da naj raje to počnejo, kot pa da se gredo "pirate"?

Z razliko od tebe jaz zagovarjam legalno početje.
(Pustimo ob strani dejstvo, da obstajajo tudi prodajalne rabljenih novih špilov.)

In kaj se zgodi, ko preigraš te stare igre?

Greš igrat še enkrat. Pojma nimaš, kako različno se lahko špila, recimo, Baldur's Gate.

A potem moraš čakat spet nekaj let, da boš lahko kupil staro igro, ko bo imela neko razumno ceno? Bo isti odgovor, da jamram? :):):):):)

Jap, že tretjič: če nočeš plačat, STFU.

destroyer2k ::

Za vse tiste ki jamrate da če bi bile igre 5EUR bi prodaja bila večja in in hkrati več denarja za razvijalce (tist ko to trdi nebi smel končati osnovno šolo).

Tole bom dal samo za pc primer:
1 kopija 5EUR (recimo 6-7 milijonov kopij se bi prodalo)
7 milijonov x 5EUR = 35 milijonov EUR

1kopija 50EUR (rečmo da 1 milijon kopij se proda)
1 milijon x 50EUR = 50 milijonov EUR

Si kdo upa sedaj trditi da igre za 5EUR bi večji profit prinesel?

Pa še eden ko je omenil da bi dedki in babice lažje kupili to mi naj pove od kod njemu ta logika? Če bi igra bila 5EUR potem fizične kopije ne more obstajati, ker tu nekje je cena kopije+ distribucije. Tako da bi vse te igre mogli kupiti online (steam, direct2drive, impulsedriven...) in dvomim da bi dedek in babica znali to.

Zgodovina sprememb…

RoSeR ::

gospodič, gospod Pax Man, se opravičujem, nisem opazil, da je ta prispevek za igre iz leta 2000. Sem mislil, da je govora o prihodnjih igrah in rešitvi za sedanje piratstvo. Moja zmota. Prav tako sem, smo preveč neučakani, pa si želimo novih zadev. Le kako smo tako zmedeni. Premalo znamo cenit Fallout 1 (preigran 5 krat), premalo cenimo "stare" zadeve, socializem, stalinizem, vse staro, kar je bilo takrat dobro ocenjeno. Nič, grem jaz raje domov, pa bom novejši računalnik nekomu podaril, pa raje prižgal stari kompjuter, si naložil stare špile in užival in manj jamral. Pri Ubi-ju bodo presrečni, ko bom kupil Settlers 1. Mogoče ga dobil za 1 eur, kar je celo manj od 5 eur. Ti res zagovarjaš legalno početje, kar pa še ne pomeni, da razumeš ljudi, ki se tega ne posložujejo. V bistvu, jih nočeš razumet. Najlažje pa je zagotovo napisat zadnji stavek, če nočeš plačat, zapri lape. Kaj češ, si pač ljubitelj starih špilov, mogoče še vedno na nivoju PacMana.

Zmajc ::

@PaX_MaN

Ne nakladaj. Jaz novo igro hočem igrati TAKOJ ko pride ven (še posebej če sem na njo čakal dolgo) in če nisem pripravljen plačat za njo več kot 10-15EUR oni bi pa radi imeli 50-60EUR je to čista izguba za razvijalce. Čakal par let za to da bo igra za drobiž ziher NE BOM. Prav tako je ne bom kupil čez 1 leto samo zato ker sem jo pred enim letom igral ali kupoval 10 let stare "legende".

Skratka, če hočejo moj denar se bojo prilagodili slovenskemu trgu in mi prodajali igre po meni razumni ceni. Do takrat bom pa veselo piratiziral in zaradi tega ne bom niti malo slabo spal.

MacQ ::

@destroyer2k
Nihče ne pričakuje, da bo cena novih špilov 5EUR.
20EUR bi pa že bila primernejša cena. In potem bi 7 mio izvodov prineslo 140 mio EUR, kar pa je skoraj trikrat več kot če bi prodali 1 mio izvodov za 50 EUR. Po tvojem izračunu seveda.
The sound of the ocean is dead, it's just the echo of the blood in your head.

Gandalfar ::

cak cak .. "ker nisem pripravljen placat tvoje cene .. si bom zastonj vzel". "prav ti je!"

destroyer2k ::

MacQ

Heh potem pa prodaja bi spet bla veliko majnša. Je bilo par iger, ki so testirale te stvari prva je bila 50EUR druga pa 30EUR in se izkazalo, da igra ki je imela ceno 30EUR ni prinesel večji profit.

PaX_MaN ::

Sem mislil, da je govora o prihodnjih igrah in rešitvi za sedanje piratstvo.

Če se niti razmigati nočeš, ni čudno, da imaš tako omejen pogled na svet.

Premalo znamo cenit Fallout 1 (preigran 5 krat), premalo cenimo "stare" zadeve, socializem, stalinizem, vse staro, kar je bilo takrat dobro ocenjeno.

Špil je vse kaj drugega kot njegova starost.

Kaj češ, si pač ljubitelj starih špilov, mogoče še vedno na nivoju PacMana.

LOL! PacMan se prodaja še danes - po tridesetih letih! :))8-)

V bistvu, jih nočeš razumet.

Seveda razumem - kleptomanija je znanstevno priznana osebnostna motnja.

Zmajc ::

cak cak .. "ker nisem pripravljen placat tvoje cene .. si bom zastonj vzel". "prav ti je!"


Če ima američan trikrat višjo plačo in za isto novo igro plača 30% manj (50$ vs 50€) je to za mene nesprejemljivo in take igre pod takimi pogoji kupil NE BOM. Ko bojo ceno prilagodili mojim zmožnostim pa z veseljem.

Tu se za mene debata zakljuci in lahko napises kar ces pa zaradi tega iger ne bom kupoval po teh cenah.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zmajc ()

ahac ::

RoSeR :
Ti si kupiš stari računalnik (nad 5 let), stari avto (več kot 20 let), stara oblačila, stari kruh


A ti ukradeš nov računalnik, nov avto, nova oblačila, svež kruh?
Verjetno ne. Verjetno vse to KUPIŠ!
A ni mal čudno, da imaš denar za nov zmogljiv računalnik, za fancy oblačila in za nov avto... nimaš pa 40EUR za original špil? Ne vem... men je to čudno.

Zmajc:
Če ima američan trikrat višjo plačo in za isto novo igro plača 30% manj (50$ vs 50EUR) je to za mene nesprejemljivo in take igre pod takimi pogoji kupil NE BOM. Ko bojo ceno prilagodili mojim zmožnostim pa z veseljem.

Američani dost manj plačujejo tudi za hardware, stanovanja, oblačila, avtomobile, bencin... torej tudi teh stvari ne kupuješ, ker je nesprejemljivo?

Glede nižjih cen... ja, verjetno so igre res predrage. Ampak... če dajo ven eno resno igro (z dragim razvojem) za 20EUR bo večina folka mislila, da gre za en beden budget špil in ga bodo ignoriral.
Dokler se pa igre kot je CoD:MW2 tako dobro prodajajo kljub višji ceni... je pa to znak, da grejo lahko z cenami še bolj gor!
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zmajc ::

Itak da jih kupujem, samo to so fizični objekti ki jih ni mogoče zastonj replicirat. Če bi z copy/paste lahko dobil audija brez skrbi da bi to naredil :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zmajc ()

ABX ::

Pa nehajte že enkrat mešat fizične dobrine z virtualnimi.

Virtualno sem jaz bog, fizično pa papak.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

MacQ ::

MacQ

Heh potem pa prodaja bi spet bla veliko majnša. Je bilo par iger, ki so testirale te stvari prva je bila 50EUR druga pa 30EUR in se izkazalo, da igra ki je imela ceno 30EUR ni prinesel večji profit.

Pol pa je očitno problem v igrah in ne v ceni.

Se pa stinjam z Zmajcem, da dokler bodo za isto stvar računali v Evropi več, čeprav jo dobiš na isti način po vsem svetu (Steam), tako dolgo ne mislim tega podpirati.
The sound of the ocean is dead, it's just the echo of the blood in your head.
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novi windows in stari podatki

Oddelek: Pomoč in nasveti
111338 (1194) Cold1
»

Poln c-disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
143870 (3650) opeter
»

Ubisoftov DRM že razbit (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
6518682 (15783) St235
»

Prvi popravek za Ubisoftov DRM

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
175218 (4203) filip007
»

Far Cry / HL2 nastavitve na GF6600GT - URGENT PLEASE

Oddelek: Igre
61033 (898) LUCCA_BRASSI

Več podobnih tem