Forum » Programiranje » Učenje SQL-a
Učenje SQL-a
Robocop1 ::
Pozdravljeni!
Naučiti se moram SQL. Nekaj teoretičnih stvari že znam, zdaj pa bi se rad preizkusil še v praksi. Torej, po netu iščem "teacherje", kjer bi bila naprimer podana neka naloga (vključno z tabelami), jaz pa bi moral napisati ustrezno SQL poizvedbo. Na koncu pa bi svoj rezultat lahko preveril.
Zanima me, če kdo zna, kje bi se dalo dobit kaj podobnega?
Naučiti se moram SQL. Nekaj teoretičnih stvari že znam, zdaj pa bi se rad preizkusil še v praksi. Torej, po netu iščem "teacherje", kjer bi bila naprimer podana neka naloga (vključno z tabelami), jaz pa bi moral napisati ustrezno SQL poizvedbo. Na koncu pa bi svoj rezultat lahko preveril.
Zanima me, če kdo zna, kje bi se dalo dobit kaj podobnega?
detroit ::
hmm sj ni kej povedat o sqlu, rabiš par ur googlanja pa ga moraš že obvladat. google query sql statements al pa kej podobnga
Skero
Poldi112 ::
>hmm sj ni kej povedat o sqlu, rabiš par ur googlanja pa ga moraš že obvladat. google query sql statements al pa kej podobnga
No ja no, sql je kar umetnost. Se splača par osnov o relacijah in normalizaciji prebrati, predno narediš prvo bazo.
No ja no, sql je kar umetnost. Se splača par osnov o relacijah in normalizaciji prebrati, predno narediš prvo bazo.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
BaRtMaN ::
Z poizvedbe so solidne vaje s FRI-ja (glej tabelo Laboratorijske vaje - naloge).
Tabele niso glih višek prepoznavnosti, zato je na trenutke mučno, ker rešitev ni.
Tabele niso glih višek prepoznavnosti, zato je na trenutke mučno, ker rešitev ni.
gregormay ::
živjo.
glede baz, etc ti lahko pomagam.. iz srednje šole sem našel datoteke z sql, kjer so tudi rešitve. primeri so začetniški tist proti koncu pa tudi malo bolj zahtevni. če te zanima mi javi in ti pošljem naloge. :)
glede baz, etc ti lahko pomagam.. iz srednje šole sem našel datoteke z sql, kjer so tudi rešitve. primeri so začetniški tist proti koncu pa tudi malo bolj zahtevni. če te zanima mi javi in ti pošljem naloge. :)
Robocop1 ::
Pogooglal sem, pogledal sem par primerov, zdaj pa bi rad nekje preveri svoje znanje. Se bi dalo kje kaj dobit na netu?
dolenc ::
Tale sql zoo je odličen, moraš pa vedet da je sqlov več vrst in se med sebom malenkostno razlikujejo po sintaksi, tako da ista stvar ne bo delovala povsod enako :)
Se ti splača prej izbrat s katerim sqlom boš delal, pa postavit eno testno bazo in tam probavat.
Se ti splača prej izbrat s katerim sqlom boš delal, pa postavit eno testno bazo in tam probavat.
sulica ::
Za učenje SQL poizvedb sem naredil spletno stran http://sqltest.net. Na tej strani se lahko učite SQL poizvedbe na MySQL in Oracle bazi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nova različica podatkovne baze PostgreSQL 9.5 prinaša obilico novosti (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 17559 (14425) | McAjvar |
» | HTML in SQL pomoč (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 7575 (6453) | def0r |
» | mysql if stavekOddelek: Programiranje | 1255 (869) | MrStein |
» | Izvorna koda mojega par dnevnega dela; ce jo malo pokomentirate :) (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 6439 (4784) | Microsoft |
» | branje xml datoteke s SQL stavkomOddelek: Programiranje | 1405 (1330) | kopernik |