Forum » Strojna oprema » L3 predpomnilnik
L3 predpomnilnik
Wolfy17 ::
Pozdravljeni!
Že cel dan brskam po spletu, da bi našel čimveč informacij o L3 predpomnilniku, ker pa nisem še nič konkretnega našel...
Pa da vidimo kaj vedo o tem naši IT guru-ji!
Že cel dan brskam po spletu, da bi našel čimveč informacij o L3 predpomnilniku, ker pa nisem še nič konkretnega našel...
Pa da vidimo kaj vedo o tem naši IT guru-ji!
- spremenil: Wolfy17 ()
overlord_tm ::
Wolfy17 ::
Hvala za link, vendar sem upal da mi boste povedali vaše izkušnje z L3 predomnilnikom... zanimama pa me ker napavljam nov PC, pa imam 2 možnosti:
1. L3 se nahaja na MB
2. L3 je v istem "paketu" kot procesor, vendar je ločen od procesorskega jedra
Pa me zanimam kako se kaj odnese 2 možnost?
1. L3 se nahaja na MB
2. L3 je v istem "paketu" kot procesor, vendar je ločen od procesorskega jedra
Pa me zanimam kako se kaj odnese 2 možnost?
overlord_tm ::
Najbol da so vsi pomnilniki cimblizje jedru, ker pri hitrostih s katerimi delujejo danasnji CPUji, se tudi cas ki ga rabi elektrika pozna :D
Kak racunalnik to sestavljas? Pomoje imajo vsi sodobni procesorji cache na istem cipu kot jedro. i7 ga ima, Phenom tudi.
Cache na MB je bil v casu 386 in 486.
Kak racunalnik to sestavljas? Pomoje imajo vsi sodobni procesorji cache na istem cipu kot jedro. i7 ga ima, Phenom tudi.
Cache na MB je bil v casu 386 in 486.
Brane2 ::
Kaj to nabavljaš, da bi lahko imelo L3 cache na MB ?
Ne pravim, da ne obstaja, le da mora biti hudo zanimiv stroj...
No, koneckoncev najbrž tako Opteron kot Core2 podpirata zunanji cache, le ne spomnim se, da bi ga katera plata imela...
Ne pravim, da ne obstaja, le da mora biti hudo zanimiv stroj...
No, koneckoncev najbrž tako Opteron kot Core2 podpirata zunanji cache, le ne spomnim se, da bi ga katera plata imela...
On the journey of life, I chose the psycho path.
boogie_xlr ::
To sem jaz gledal nekaj časa nazaj te ultra hitre pomnilnike, ki so se vtaknali v posebno režo na MB poleg CPU. Pa ne najdem več.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ivy Bridge ExtremeOddelek: Strojna oprema | 5967 (4130) | klinker |
⊘ | Intel HaswellOddelek: Strojna oprema | 2410 (1960) | kuglvinkl |
» | Kaj bi spremenili pri tej sestaviOddelek: Kaj kupiti | 2809 (2520) | Izi |
» | AMD najavil Fusion: CPU+GPUOddelek: Novice / Procesorji | 4232 (2946) | strictom |
» | Duron 1600 MHz Applebred (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Navijanje | 12553 (8318) | nimus |