» »

Virus - Trojanc :S

Virus - Trojanc :S

T-Mac ::

Zdravo!

Situacija je taka pri meni :) okuzen sem bil s trojanskim konjem, nalozil sem si program trojan remover in mi je kar uredu spucal, sedaj sem pa preveril s svojim antivirusnim programom in mi je nasel se okuzeno datoteko, ki je ne more antivirusni program odstrniti... c:/windows/system32/drivers/cdrom.sys - te mi noce odstraniti, tole datoteko c:/windows/system32/dllcache/cdrom.sys mi pa je odstranil...

kaj storiti sedaj se s to okuzeno dadtoteko? rad bi racunalnik cisto spucal, vem da je najboljsa opcija sformatirati, vendar je ta racunalnik sluzben (od fakultete) in je malo tezje da bi kar nalagal na novo gor windowse :)

hvala za pomoc

lp

a je mozno, da bom moral samo zamenjtati ta file in bo uredu, ker je mozno, da je unicen?

Valentin ::

Probaj jo zbrisat v varnem zagonu na roke ali pa s pomočjo Unlockerja...

ok bom probal...sedaj se mi je pa zgodilo sledece...pridem za racunalnik in ne vem kok file-ov okuzenih...ali se je zagnal in ponovno okuzil?????

gorenjc ::

Malwarebytes je zelo učinkovit za take zadeve.

Se zmeraj sem pri problemu tega trojanskega konja...kaj sem naredil...zbrisal cdrom.sys in nalozil novi ta file...s programi kot so: trojan remover, registry mechanic, malwarebytres, regcure sem brisal zadeve vendar mi se zmerja antivirusni program najde da je okuzen racunalnik c:\windows\system32\svchost.exe - c:\system volume information\_restore{21A....\RP117\A0037954.sys da je virus identified packed protector.C - DETECTED ON OPEN....

ne vem kaj bi se naredil, vem da je najboljse formatirati vendar je racunalnik solski zato bi rad to zrihtal na ta nacin

hvala in lp

gorenjc ::

Če je računalnik okužen z protector.C, potem je tole bolj zoprna zadeva. Dejansko je to rootkit in ne verjamem, da bo format diska pomagal. Predlagam, da najprej preberete napotke s tega foruma.

xyd1 ::

če navaden format ne pomaga potem poizkusi llf (low level format)

Wox ::

Zakaj pa to? Protector.C pa ja ni nič posebnega. Se pa kot vsak virus razmnožuje in če ga pozabiš zbrisat iz system restore pointa potem ga pač pri naslednjem zagonu imaš nazaj.
Svetujem ti, da ga odstraniš po navodilih ljudi, ki se s tem dnevno ukvarjajo:
http://www.bleepingcomputer.com/
http://www.geekstogo.com/

sem kar sformatiral in je to to, najhitrejsi nacin, hvala in lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

windows 7 gonilniki sumljive težave

Oddelek: Pomoč in nasveti
71490 (1412) Bolf3nk