» »

Multimonitor nastavitev preveč pametna na windows 7

Multimonitor nastavitev preveč pametna na windows 7

egomez ::

Zdravo!

Priklopljene imam 3 monitorje. Včasih si zaželim, da bi kak monitor začasno ugasnil, vendar še vedno hočem, vsi odprti programi ostanejo tam, kot če bi bil monitor prižgan.
Win7 pa hoče biti preveč pameten in prepozna, da sem monitor ugasnil in mi zmeče programe iz tistega monitorja na druge monitorje.
Grafično imam HD5770 in tudi pri njenih nastavitvah nisem našel nič pametnega.
Pogledal sem tudi kaj naj bi ponujali programi kot Ultramon, pa nisem zaznal, da bi omogočali to, kar hočem(nisem pa jih preizkusil).

Za enkrat si lahko pomagam tako, da na monitroju spremenim input sorce. Računalnik tako ne zazna izklopljenega monitorja, monitor gre pa v eno obliko stand by, ker na tistem vhodu ni signala.

A je kakšna varianta, da prepričam windowse, naj se ne skušajo delati pametne in naj pošiljajo sliko na vse izhode tudi, če imam izklopljen monitor?

tj6000 ::

Js sicer uporabljam samo 2 monitorja (včas sm tudi 3), pa nisem imel nikoli tega problema - večkrat se mi je zgodilo, ko sem kak monitor umaknil (ga priklopil kam drugam), da sem imel potem probleme dobil programe na monitor, ki je ostal :D

uporabljam w7 64bit, in pa trenutno se igram z Display Fusion - podobna zadeva kot Ultramon...
www.dBastards.si

egomez ::

Ob iskanju rešitve sem naletel na precej podobnih tem na tujih forumih.
Precej je ljudi, ki jih muči ta zadeva. Elegantne rešitve pa zgleda še ni.
V Visti se je dalo izključiti TTM, Win 7 pa tega nima v registru.
Razne ideje o predlavi DVI kabla, da ne bi delal auto detect pa mi ne ravno sedejo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pravi razlog, zakaj je Microsoft preskočil Windows 9 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
9142561 (35938) Key Quest
»

Dva monitorja na eni kišti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19318961 (12477) Ursus
»

dual monitor

Oddelek: Pomoč in nasveti
232957 (2323) kunigunda
»

Nova anketa: število monitorjev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ankete
10311663 (8531) Matevžk
»

Linux multi monitor

Oddelek: Operacijski sistemi
141355 (1270) christooss

Več podobnih tem