Forum » Strojna oprema » C64 Joistick na COM od PC-ja?
C64 Joistick na COM od PC-ja?
5er--> ::
Prav gotvo ima še mnogo od Vas nekje na podstrešju kakšnega C64 / 128 in zraven še kup joistiskov, kasetarjev, disketnikov..., a ne? No, večina teh stvari nima glih standardnih priključkov za naše visoko tehnološko napredne, že tolikokrat zmodificirane...kište. Nakaj pa se zgleda že nekaj časa ni spremenilo in to je COM PORT na PC-ju, oziroma CONTROL PORT na comodorju.
BISTVO:
A bi mi kdo znal povedat ali obstaja kakšen program, da bi lahko emuliral Game Port na COM-u?
Tako bi joistiscki začeli spet služiti svojemu namenu.
Z bratom bi se spet lahko pomerila v olimpijskih igrah brez strahu da uničiva tikovnico. (sej se spominjate kako je to šlo: levo-desno-levo-desno-lev...čim hitreje!)
Upam, da sem bil razumljiv!
BISTVO:
A bi mi kdo znal povedat ali obstaja kakšen program, da bi lahko emuliral Game Port na COM-u?
Tako bi joistiscki začeli spet služiti svojemu namenu.
Z bratom bi se spet lahko pomerila v olimpijskih igrah brez strahu da uničiva tikovnico. (sej se spominjate kako je to šlo: levo-desno-levo-desno-lev...čim hitreje!)
Upam, da sem bil razumljiv!
jamiroq ::
afaik ga direkt na com port ne moreš priklopit (oz, ga lahko ampak ne bo delalo)
lahko si pa narediš adapter za LPT port (klik); za delovanje tega pa potrebuješ še Direct Pad Pro; o temu boš verjetno več zvedel na Arcade Controls.
lahko si pa narediš adapter za LPT port (klik); za delovanje tega pa potrebuješ še Direct Pad Pro; o temu boš verjetno več zvedel na Arcade Controls.
cekr ::
Pri Conradu dobiš posebno kartico za te joysticke-digitalne(Comodore,Amiga,Atari).
Samo pazi, da ne bo kartica dražja, kot je nov joystick
Samo pazi, da ne bo kartica dražja, kot je nov joystick
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Simuliranje COM porta?Oddelek: Pomoč in nasveti | 806 (649) | Tilen |
» | Računalniška miška stara 40 letOddelek: Novice / Ostale najave | 7301 (5567) | squngy |
» | Pedala za narekovanje na COM portOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1819 (1444) | vuego |
» | kabel COM(RS232) na USB1.1Oddelek: Kaj kupiti | 985 (870) | Microsoft |
» | USB ali com portOddelek: Pomoč in nasveti | 1851 (1637) | cekr |