Forum » Kaj kupiti » kabel COM(RS232) na USB1.1
kabel COM(RS232) na USB1.1
pilatus9 ::
A mogoce kdo ve, a obstaja kaki kabel (konverter) iz COM porta na USB1.1?
Mel sem namrec laptop, ki je imel COM port, sedaj pa mam novega, ki pa nima COM porta, temvec le USB. Mam pa en kup stvari, povezanih na COM port (GSM Ericsson T65, Siemens S45, GPS) pa bi jih rad spet povezal na laptop. Ko sem kupil kabel GSM-COM, so mi namrec rekli, da je USB kabel v bistvu enak totemu na COM, le da ima se nek konverter na USB?!
Hm, bilo bi dost kul, pa se novih kablov mi ne bi blo treba kupovat.
Hvala vam za pomoc in kaksen namig.
LP, Robi
Mel sem namrec laptop, ki je imel COM port, sedaj pa mam novega, ki pa nima COM porta, temvec le USB. Mam pa en kup stvari, povezanih na COM port (GSM Ericsson T65, Siemens S45, GPS) pa bi jih rad spet povezal na laptop. Ko sem kupil kabel GSM-COM, so mi namrec rekli, da je USB kabel v bistvu enak totemu na COM, le da ima se nek konverter na USB?!
Hm, bilo bi dost kul, pa se novih kablov mi ne bi blo treba kupovat.
Hvala vam za pomoc in kaksen namig.
LP, Robi
- premaknil: exe ()
pilatus9 ::
Aja, kje naprimer v LJ? Pa kolko to stane, ker neki sem ze brskal po netu, pa je bla cena 39$, kar je malo prevec...
LP pa hvala
LP pa hvala
BigHugo ::
Mislim, da stane okrog 10.000 SIT. Kje v Ljubljani pa ne vem, ker nisem iz Ljubljane. V MB se dobi v vsaki boljši rač. trgovini.
LP BigHugo
Lime ::
http://www.com-shop.com/comtronshop/art...
Adapter USB--->serijski 9-pinski (IUSB-SER-9P
Redna prodaja: 9.990,-
Spletna trgovina: 9.590,-
Prihranek: 400,- (4%)
Zaloga: Da
Adapter USB--->serijski 9-pinski (IUSB-SER-9P
Redna prodaja: 9.990,-
Spletna trgovina: 9.590,-
Prihranek: 400,- (4%)
Zaloga: Da
Microsoft ::
Mene pa zanima, če gre tale kabel pol v obe smeri?
Če lahka COM port, ki je recimo na matični plošči, spremeniš v USB?
In pa če lahko USB port, ki je tud recimo na matični plošči, spremeniš v COM port?
Se prav, če je kompatibilen v obe smeri.
by Miha
Če lahka COM port, ki je recimo na matični plošči, spremeniš v USB?
In pa če lahko USB port, ki je tud recimo na matični plošči, spremeniš v COM port?
Se prav, če je kompatibilen v obe smeri.
by Miha
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | USB čitalec pametnih kartic Phoenix (VirtualCom port)Oddelek: Kaj kupiti | 2426 (1917) | Oldi |
» | COM portOddelek: Strojna oprema | 1262 (1069) | Veron |
» | USB/rs232 data cableOddelek: Pomoč in nasveti | 1849 (1742) | JerKoJ |
» | COM 1 in PIC programator ne gresta skupaj!?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2581 (2193) | BluPhenix |
» | Kje je fora USB modemov ???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1033 (861) | Brane2 |