Forum » Programiranje » Excel-urejevalnik datotek
Excel-urejevalnik datotek
jackson3 ::
V excelu sem si naredil tabelo za potne naloge. Ker jih je ogromno, vsak potni nalog zaradi preglednosti shranim v novo datoteko npr 001_2010, 002_2010 ...., v določen direktorij, s štirimi poddirektoriji(štiri različna vozila). Zdaj pa bi rad naredil še eno glavno datoteko, kjer bi imel preglednico direktorijev in datotek (z datumi) ter bi lahko odpiral nove datoteke, ki bi jim avtomatsko povečavalo zaporedno številko. Pač neko preglednico,predprogramček.
Damiani ::
zakaj pa nebi naredil na vsak list en potni nalog? Prvi list ti bi služil kot navigacija po listih-potnih nalogih. Na prvi gumb dodaš še gumb za dodajanje novega potnega naloga in skok na novo dodani potni nalog.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Damiani ()
En zvezek v Excelu podpira samo 255 listov, pa se bojim da to ne bo dovolj, vsaj za eno tekoče leto. Kot sem omenil se gre za štiri različna vozila (avtobuse) in velikokrat je treba za enega ali dva, napisati tudi dva ali tri potne naloge na dan. Imam že birokrata za potne naloge, vendar so te stvari tam zelo slabo rešene. Sama tabela, ki sem jo naredil, je za moje zahteve res odlična stvar-sešteva ure, kilometre, loči Slovenijo,tujino, obračunava dnevnice, loči kilometre v Nemčiji za davek.... Samo ta urejevalnik...?
Hvala
Hvala
Zamislil sem si takole:
-probal bi s cell(filename) narediti tabelo datotek (sicer še ne vem kako)
-če bi imel zbirko datotek bi lahko potem s kakšnim ukazom delal nove datoteke, ne vem če obstaja kakšen "newfile" ukaz in dodajal zaporedje.
Hkrati bi lahko v tabeli naredil še dodatne opombe zaradi preglednosti(datume,kraji)
-stare bi odpiral s Hyperlink funkcijo
-probal bi s cell(filename) narediti tabelo datotek (sicer še ne vem kako)
-če bi imel zbirko datotek bi lahko potem s kakšnim ukazom delal nove datoteke, ne vem če obstaja kakšen "newfile" ukaz in dodajal zaporedje.
Hkrati bi lahko v tabeli naredil še dodatne opombe zaradi preglednosti(datume,kraji)
-stare bi odpiral s Hyperlink funkcijo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Potni nalogiOddelek: Loža | 5228 (2808) | Map |
» | Študentsko delo - potni stroškiOddelek: Loža | 8503 (5634) | St235 |
» | Poslovni račun za SP -- infoOddelek: Loža | 19323 (16988) | Pacient |
» | Program za račune in potne nalogeOddelek: Programska oprema | 3267 (3034) | uroszo |
» | povračilo stroškov - služben avtoOddelek: Loža | 4573 (3820) | Ejsi_Disi |