Forum » Zvok in slika » hitrost vlečenje filma preko router-ja
hitrost vlečenje filma preko router-ja
easyrider3 ::
Mene pa zanima,če bi priključil Xtremer preko router-ja in začel dol vleči film,a bi z isto hitrost prenosa vleklo kot sedaj ko vlečem direktno iz modema na računalnik. vse pa bi imel žično povezano. Kaj je bolje,da sploh ne kupim Router in kar preko računalnika dol potegnem na zunajni disk in ga potem gledam preko Xtremer-ja.
hudychk ::
Razlika ne bo bistveno drugačna, če je le router kolikor toliko OK. Na Linksysu WRT54GL sem testiral hitrost prenosa podatkov med dvema računalnikoma in je bila okoli 86Mbit/s, kar znese okoli 11MB/s. Porti na modemu so pa verjetno tudi 100Mbit.
The Devil himself!
shark_nm ::
Am jaz sem imel probleme, na routerju je bil prenos počasnejši kakor brez routerja. To je že nekaj časa nazaj, in tudi ne vem kakšna je bila kaj kvaliteta tistega routterja
hudychk ::
Tudi če bi bil prenos podatkov preko routerja samo recimo 60Mbit/s, bi bilo to še vedno več kot dovolj za prenos podatkov in gledanje FullHD BluRay filmov, ki imajo teoretično bitrate cca 54Mbit/s. 60Mbit/s po kablu pa ti zagotovi praktično tudi najcenejši router.
The Devil himself!
easyrider3 ::
Meni še vedno ni jasno ko vsi omenjajo gledanje filmov in bi te vprašl: a to gledaš filme Full HD direktno iz interneta preko routerja,ker ne vem,če to obstaja,ker to bi bilo pa superca. Jaz sem pa mislil,da bi ta prvo potegnu filem iz interneta dol na disk in ga potem gledal preko Xtremer-ja. Gledam kar precej serij in filmov v Dvix formatu in to zato,ker so najmanjši in jih najpoprej dol potegnem. Kaj misliš a bi bil ta Router zame soliden Linksys WRT54GL,ker imam sedaj že kabel potegnjen od modema v sobo bi tudi vse ostalo imel povezano preko kablov,ne rabim brezžično povezavo. Še nekaj bi te vprašal,če mogoče veš ko bi imel router in Xtremer povezan žično a bi potem lahko preko svojega laptopa-ali mobitela brezžično se povezal na router in brskal po internetu. Najlepša ti hvala
Sedaj ko vlečem filem iz torenta dol mi ga vleče z Maximalno z 155Mb/s
Sedaj ko vlečem filem iz torenta dol mi ga vleče z Maximalno z 155Mb/s
Zgodovina sprememb…
- spremenil: easyrider3 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri ROUTER za cim večjo hitrostjo prenosa (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 22377 (16578) | broken/link |
» | 100Mbps/10Mbps ne deluje s polno paroOddelek: Omrežja in internet | 6382 (5930) | imagodei |
» | Router za optikoOddelek: Kaj kupiti | 2464 (2081) | McMallar |
» | hitrost prenosa podatkov preko wireless-aOddelek: Strojna oprema | 3675 (3518) | Zvezdica27 |
» | Optika 20/20 ft. linksys wrt54g (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9474 (5703) | Pyr0Beast |