Forum » Programiranje » Python pretvorba string v datum
Python pretvorba string v datum
l0g1t3ch ::
Kako bi v pythonu prevoril takle string
Težave mi povzroča že funkcija datetime.strptime saj python jamra da ne obstaja čeprov v tutorialh jo folk uporablja pred uporabo seveda importam datetime modul.
Uporabljam python 2.5.4.
Hvala.
u'Mon, 18 Jan 2010 10:13:57 +0100'v dateTime objekt ?
Težave mi povzroča že funkcija datetime.strptime saj python jamra da ne obstaja čeprov v tutorialh jo folk uporablja pred uporabo seveda importam datetime modul.
>>> datetime.strptime Traceback (most recent call last): File "<interactive input>", line 1, in <module> AttributeError: 'module' object has no attribute 'strptime'
Uporabljam python 2.5.4.
Hvala.
- spremenilo: l0g1t3ch ()
Kami ::
Domnevam, da si uporabil
v tem primeru moraš uporabiti
Če pa želiš uporabiti
pa uporabi
import datetime
v tem primeru moraš uporabiti
datetime.datime.strptime
Če pa želiš uporabiti
datetime.strptime
pa uporabi
from datetime import datetime
l0g1t3ch ::
Kaj pa pretvorba tistga stringa v datetime objekt ? Ne rata mi spravit skupaj pravilega format stringa
root987 ::
Mislim, da te muči tisti +0100 na koncu, ker IIRC Python nima opcije za format, ki bi to zastopila kot zamik od UTC.
Poglej si, kaj lahko sprejme strptime.
Če te muči tudi preostanek formata:
Poglej si, kaj lahko sprejme strptime.
Če te muči tudi preostanek formata:
>>> s u'Mon, 18 Jan 2010 10:13:57 +0100' >>> s[:-6] u'Mon, 18 Jan 2010 10:13:57' >>> strptime(s[:-6], "%a, %d %b %Y %H:%M:%S") (2010, 1, 18, 10, 13, 57, 0, 18, -1)
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bolha parser/pajek - prejemanje obvestil o novih oglasihOddelek: Programiranje | 4388 (3386) | rokko |
» | [Python3] Izvajanje ukazov po določenem časuOddelek: Programiranje | 1466 (1076) | noraguta |
» | [python] project euler problemOddelek: Programiranje | 1294 (846) | Spura |
» | Beleženje udeležbe v prometu (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10955 (8086) | SeMiNeSanja |
» | Python, prosim za pomoc pri programiranju (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programiranje | 14082 (10184) | lenika |