Forum » Omrežja in internet » Amino - iz Siola na T-2
Amino - iz Siola na T-2
Matic0 ::
Imam sledeči problem. Imam Amino 110 od Siola in sem ga nesel na T-2 za uporabo na njihovem omrežju. Po parih dneh so mi ga vrnili in sporočili, da ne morejo naložiti nove programske opreme ker USB ne deluje. Preden sem jih ga izročil v "predelavo" sej je vmesnik normalno vzpostavil in javil da ne najde strežnika (od Siola), sedaj pa piše Loading... in se nikamor ne premakne. Očitno jim je uspelo vse izbrisati. Moje vprašanje pa je, če se da zadevo updatat preko ethernet vmesnika. Nekdo je baje na ta način prenesel vmesnik iz T-2ja na Siol. Nekomu je sporočil MAC addresso Amina in ta mu je na daljavo to zrihtal. Je tu kakšen T-2jevec ki lahko to naredi?
mitfif ::
Moraš odpreti Amino in ga povezati preko RS232 kabla z računalnikom:
serial cable:
J7 connector on the Aminet 110:
PIN 1 (square) - VCC
PIN 2 - TX
PIN 3 - RX
PIN 4 - GROUND
PC serial port DB9 connector:
PIN 2- RX
PIN 3 - TX
PIN 5 - GROUND
1. Jumper (short) pins 4,6 on the PC side
2. Jumper (short) pins 7,8 on the PC side
3. Build a TTL-RS232 signal level converter between the PC serial port's TX/RX and the Amino's RX/TX, respectively. This simple one worked beautifully for me
http://www.sparkfun.com/datasheets/Prot...
4. Connect at 115200,N,8,1.
Ko povežeš z kablom, odpreš Hyperterminal in izbereš comport. Amino daš v elektriko in takoj na začetku pritisneš enter. Nato napišeš bootos aminet.img in zadeva se zboota. Ko se zboota se logiraš na njega (moraš poznati geslo) in v mapi /mnt/nv moraš ustvariti datoteko z imenom !poweron. V njo napišeš bootos aminet.img in shraniš. Potem bi moralo biti v redu.
serial cable:
J7 connector on the Aminet 110:
PIN 1 (square) - VCC
PIN 2 - TX
PIN 3 - RX
PIN 4 - GROUND
PC serial port DB9 connector:
PIN 2- RX
PIN 3 - TX
PIN 5 - GROUND
1. Jumper (short) pins 4,6 on the PC side
2. Jumper (short) pins 7,8 on the PC side
3. Build a TTL-RS232 signal level converter between the PC serial port's TX/RX and the Amino's RX/TX, respectively. This simple one worked beautifully for me
http://www.sparkfun.com/datasheets/Prot...
4. Connect at 115200,N,8,1.
Ko povežeš z kablom, odpreš Hyperterminal in izbereš comport. Amino daš v elektriko in takoj na začetku pritisneš enter. Nato napišeš bootos aminet.img in zadeva se zboota. Ko se zboota se logiraš na njega (moraš poznati geslo) in v mapi /mnt/nv moraš ustvariti datoteko z imenom !poweron. V njo napišeš bootos aminet.img in shraniš. Potem bi moralo biti v redu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mitfif ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dodajanje serial PORT-a na novejši računalnikOddelek: Strojna oprema | 2286 (1812) | crniangeo |
» | Kvazi Članek: "Hekanje" Amino 103 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 43151 (20090) | cevlj |
» | RS232 problem ... nujnoOddelek: Strojna oprema | 2316 (2138) | BigWhale |
» | Kako inštalirati slovenski jezik na digitalni satelitski receiver strong 4404?Oddelek: Zvok in slika | 3125 (2823) | nokia6310 |
» | Omejitev mrezeOddelek: Omrežja in internet | 1476 (1332) | brazgotine |