» »

Razvoj - Tablet PC?

Razvoj - Tablet PC?

temameseca ::

V novicah se že kar nekaj šušlja o tem, da kmalu pride na sceno nov izpopolnjen izdelek z značilnostmi Tablet PCja, ki pa bo pospešil proces menjave starih kompjutrov (kište, navadni prenosniki) za nekaj veliko bolj priročnega. Govorim o računalnikih, ki so namenjeni bolj za poslovne, študijske namene ali pa pač samo za namene vsakdanje uporabe intereneta in multimedije (high end računalnike izvzamimo).

Stari Tablet PCji so meni izgledali zelo nestabilno (imeli so gibljiv del, ki ne deluje prav trdno, ter preobilni za priročnejšo uporabo.), zato me niso nikoli pretirano zanimali. V mislih imam trenutne mešance med laptopom in prihajajočim tabličnim računalnikom kot je slednji primer:
 Fujitsu P1610

Fujitsu P1610



Danes se vedno več pisno gradivo digitalizira (Google skenira knjige in pretvarja v digitalni format, Digitalna knjižnica slovenije se postopoma razvija , uvajajo elektronske šolske učbenike, itd...), kar pa nakazuje kaj hiter skok v korak s časom. Ta proces poteka že od davne preteklosti, vendar bo tokrat mogoče malo drugače (prehod iz jamskih slik na lubje ali listje, in nazadnje še na današnji papir). Zdajšnji prehod, torej prenos na moderen način shranjevanja podatkov in uporabe elektronskega gradiva, bi lahko bil veliko bolj kompleksen, kot pa je bilo kadarkoli prej, saj tukaj materialne oblike zapisa ni - oziroma se približujemo temu.

Tudi denar, s katerim plačujemo, ne bo izjema, saj načipiranega plastičnega denarja je vedno več. Hitro se povečuje delež ljudji, ki plačujejo z kreditnimi karticami, dober primer slovenske modernizacije pa je tudi karta Urbana, brez katere čez nekaj mesecev ne bo več možen prevoz v MPP). V filmu Zeitgeist Addendum je šokantno predstavljeno, da je v Ameriki, le še delček (okrog 6%) denarja prisotnega v fizični obliki (tj. papirni obliki).

Ampak, da ne skrenem preveč s poti, se bom raje vrnil na začetek. Torej, govoril sem o tem, da že kar nekaj časa frčijo v novice Tablični PCji, ki pa niso preveč dobro predstavljeni javnosti, zato se bolj slabo prodajajo. Še posebej na domačem trgu. Eden dobro zasnovanih, a premalo oglaševanih, je zagotovo Sahara Slate PC i440D. Je verjetno super naprava ampak glavni razlog, zaradi katerega sem se sploh odloči odpreti to temo, je pa naprava, ki se bo verjetno imenovala Apple ''nekaj v smislu - iTablet, Macbook Touch ali iSlate'' in bi lahko po mojem mnenju revolucionarizirala računalniški svet . Po renderingih iz novic in ostalih informacijah (Applejev patent) sodeč, lahko skoraj trdim, da bo naprava ne samo vizualno odbito huda, ampak tudi tehnično zelo izpopolnjena - kot se za Apple spodobi.

Stvar ki me zanima je, ali bi bili vi sploh pripravljeni takšen tablet kupilti in uporabljalti? Seveda razumem, da samo za sedajšnjim enakovredno ceno. Lahko bi ga uporabljali za shrambo vseh šolskih dokumentov in učbenikov? Če bi šli na dopust, nebi potrebovali več tistih dodatnih 15 kilogramov knjig (torej če ste strasten bralec :P), ker bi imeli na tabletu shranjene vse knjige, ki jih želite prebrati. (kdo in kako bi uredil elektronsko izposojo digitalnih knjig še nimam ideje).

Torej, vas sploh zanima takšen Tablet ali je to le še ena izmed izumov, ki bo potonil in jih bodo uporabljali le določeni individualni ljudje, ki jih mogoče takšne naprave zanimajo in si ga bodo lahko zaradi nekomercialnosti(cene bodo zato razmeroma visoke) privoščili le redki?

 Apple Tablet - simoblična slika

Apple Tablet - simoblična slika


 Apple Tablet concept - simbolična slika

Apple Tablet concept - simbolična slika


 Apple iSlate - simbolična slika

Apple iSlate - simbolična slika


 Apple iTablet - simbolična slika

Apple iTablet - simbolična slika



Kogar zanima,; več o tem je napisano na tem linku in na link2.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prvi mobitel - se kdo spomne firme in modela? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9333352 (23890) DOOM_er
»

Apple začenja deliti dividende in odkupovati lastne delnice (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
10715819 (10592) Invictus
»

Apple dosegel prepoved prodaje Galaxy Taba tudi v Evropi (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Android
20671986 (67219) sgdjkdlsugi4
»

Apple iPad - povzetek (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
34533541 (21789) Bor H
»

ASUS trdi, da je Apple Tablet PC zelo resničen

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
444072 (3837) iveco18

Več podobnih tem