» »

Problem z inštalacijo XPjev

Problem z inštalacijo XPjev

TooN ::

Dobim prenosnik na popravilo ker jim štekajo XPji in če jim jih lahko na novo naložim.

OK, vstavim CD od XPjev, formatiram, prenosnik se reboota, nato se pa prenosnik po 10-15 sekundah ugasne brez kakega koli obvestila.

Si mislim ok, pač je prišlo do neke napake, ga znova prižgem, nato pa isto ves čas, naključno po približno 10 sekundah se prenosnik ugasne.

Dam trdi disk v moj prenosnik in namestim XPje brez kakšnega koli problema. Nato vstavim disk spet v tisti prenosnik, kjer se ustavi pri tem screenu, karkoli že izberem.

Če pa zamenjam trda diska ( torej moj trdi disk v njegov laptop in obratno ), pa delujeta oba računalnika normalno.

Karkoli izberem na tem screenu, računalnik freezne po tem ko kaj izberem:

particle ::

Nedavno sem imel identični problem, le da se je to zgodilo na stacionarnem pcju. Vzel sem ven HDD, ga vstavil v novejši pc z windows7, kjer so winsi našli neke napake in jih samodejno popravili. Potem sem vrnil HDD v stari pc, in winsi so se zagnali BP.

Potem rabim pretvornik iz IDE na tisti manjši IDE, ko je bil za stare laptope

smetko ::

Ni nujno da je problem v disku. Pri laptopih se pogosto dogaja da imajo polno umazanije okoli ventilatorja in se zato pregrevajo.
Imel sem podoben primer z stacionarnem računalniku. Po temeljitem pregledu strojne opreme opazil napihnjene kondenzatorje. Po zamenjavi le teh sistem deloval normalno.
Podobne težave so lahko (kar pogosto) tudi pri poškodovanem ramu.
No comment

Kako so lahko isti simptomi za to, če pa Windowsi XP ( če le pridem do njih ) delujejo normalno.

Assass1n ::

Poskusi z programom HDD Regenerator, ti pregleda cel disk če je slučajno kaksnen bad sector, nardiš boot cd in zaženeš.
Meni ni pomagalo, potem mi je Ubuntu če sem ga zagnal iz cd-ja pokazal cca. 200k bad sectorjev :)
Lp, Blaž
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

vgradnja novega diska v prenosnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
343992 (3404) m0LN4r
»

Poskus oživetja diska z bad sektorji?

Oddelek: Strojna oprema
404426 (3408) amigo_no1
»

problem z nezaznavanjem diska (NUJNA POMOC)

Oddelek: Strojna oprema
271928 (1424) LeXani
»

Blue screen...

233133 (2287) PacificBlue
»

crknu opevani IBM HD?

292228 (1756) Tigorsami

Več podobnih tem