» »

Pomoč pri AutoCadu ali ArchiCad

Pomoč pri AutoCadu ali ArchiCad

janika ::

Zdravo!
Sem študentka gradbeništva in potrebujem pomoč iz AutoCad-a ali ArchiCad-a. Pri nalogo moram narisati objekt... problem je pa v tem, da prihajam iz gimnazije in nimam nič znanja za delo z AutoCad-om in ArchiCad-om. AutoCad se bomo pa začeli učiti šele naslednji semester, naloga mora biti pa odana že pred tem :(((
Zato bi vas prosila, če mi lahko kdo pomaga? Tuki sta še dva linka z navodili, ki jih je dal profesor:
http://www.shrani.si/f/3l/M4/wOHmSZ9/1/...
http://www.shrani.si/f/2w/10c/1WjY1Ll8/...

Zelo, zelo bi bi bila hvaležna za vsako pomoč.
Hvala!

opeter ::

Lahko rišeš tudi z roko. Saj piše da: "vse risbe naj bodo izrisane s tehničnimi risali ustreznih debelin ...".
Računalnika sploh ne rabiš.

Če pa že hočeš, pa priporočam kakšen grafični program tipa InkScape ali kaj podobnega za vektorsko grafiko. ni potrebno, da je tipa CAD program. Profesorico itak zanima končni rezultat in ne to, v čem delaš.

Res pa je, da če nikoli nisi delala s kakšnim takšnim programom, bo dokaj težko doseči pravi rezultat v 12 dneh, kolikor imaš še do roka oddaje.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

janika ::

Hvala za odgovor. Res je da lahko narišem na roke, sam profesor je rekel da bodo naloge, ki so na roke narejene, slabše ocenjene. Zato bi raje delala z programom (autocad-om).
Pa še sanja se mi ne kako naj bi izgledala naloga. Bi prosila za kakšen primer po katerem bi lahko zgledovala. Mislim, da bi mi primer (npr. slika,...) precej olajšal delo, saj bi lahko delala po njem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: janika ()

tlozej ::

Predvidevam, da je tvoja želja, naučiti se AutoCAD do take mere, da boš lahko narisala nalogo?

Tukaj so trije linki na razne tutoriale za AutoCAD. Vzemi si en dan časa in jih predelaj. S tem boš (verjetno) imela dovolj osnove, da nalogo zrišeš v AutoCAD-u. Priporočam drugi link.

http://www.ncsu.edu/project/graphicscou...
http://www.fbe.unsw.edu.au/learning/aut...
http://www.cadtutor.net/tutorials/

Kako naj bi izgledale posamezne risbe - to pa naj ti kakšen gradbenik ali arhitekt prilepi kakšno slikico...
Mogoče ti tole kaj pomaga:
http://www.arhitekt-dugar.si/tipski/dvo...
http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/...

LP

edit: prehitro poslal

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tlozej ()

Highlag ::

Samo če mene vprašaš je 12 dni malo malo za učenje programa in izdelavo naloge...
Sam imam risbe samo ne gradbeniške...

Sploh pa kje boš pa licenco dobila? Je prfox zrihtu al kaj?
Pa ne o piratskih govorit.
Never trust a computer you can't throw out a window

tlozej ::

Licenca za AutoCAD sploh ni problem:
http://www.basic.si/index.php?menu=menu...

Ali pa preko MSDNAA, če je fakulteta članica.

LP

janika ::

Hvala tlozej!

Highlag, tebe bi pa prosila, če mi lahk pošlješ. Ja toti naši profesorji...boli jih...nimam licenčnih.

Nimam še :))

LP

nejcek74 ::

Glej tako risbo lahko zrišeš v parih urah ko znaš ali pa ti jo nekdo drug. Problem je v temu, da verjetno tvoj profesor zahteva točno določen način risanja, šrafiranja, kotiranja. Recimo nas so na faksu (arhitektura) na začetku učili eno, po tem pa je vsak profesor zahteval nekaj svojega. V končni fazi polovica slovenskih arhitektov nariše kar nekaj. Težko boš zagovarjala tujo risbo, če ne boš imela pojma zakaj so posamezne stavri tam kjer so.
Nemci in Švicarji imajo zelo jasno izdelan sistem, ki pa se nekoliko razlikuje od povprečnega slovenskega (recimo pri šrafiranju izolacije). Na koncu obsežne knjige Deplazesa klik imaš sklop različnih primerov osnovnih konstrukcij. Pošiči jo v knjižnici, če jo imate, drugače jo prodajajo v konzorciju samo stane cca 90 ojrov. Drugače je veliko tovrstnih risb v reviji Detail samo bojo za začetek verjetno preveč zakomplicirane.

Najbolje, da se čez vikend usedeš s kakšnim sošolcem, ki zna autocad, in vzporedno rišeta nalogo, potem pa greš na korekture ker brez tega ne bo šlo. Potem pa poskušaj it na tečaj acada v okviru kakšne firme. Tisto kar učijo študenti je ponavadi poden, ker še sami ne znajo risat.

haha, samo ne se načrtovanja učit iz risb arhitekta dugarja. Kadar smo pri nas slabe volje gremo gledat njegove načrte in se smejimo.

Lenc ::

ArchiCAD je dokaj lahek program, ko si enkrat v tem. Sicer imate pa kar se tiče stavbarstva lahko nalogo. Mi na Ljubljanski smo morali to na roke, z matrikami in butastimi stvarmi, ki se v merilu 1.50 kar vidijo. Tisto znanje iz srednje šole mi bolj malo pomaga. Če te zanimata oba programa, je AutoCAD za bolj natančne stvari, BIM modelernik ArchiCAD pa je program, ki nam da bolj vizualni zgled, predstavo. Je pa vsekakor meni osebno boljši, ker ti že sam računa material in tako dalje.Pa še v 3D vidiš zadevo. Lahko pa tudi zrišeše v ArchiCAD-u, formataš v DWG in odpreš s AutoCAD-om in že imaš tlorise,fasade... Če res ni nujno da je natančno,je tu še Googlov sketchup, ki pa ga lohka potegneš brez kake licence, ker je zastonj. AutoCAD pa še mi na Ljubljanskem FGG nimamo zastonj na MSDNAA. Ko sem profesorja vprašal, kjer naj mi dobimo AutoCAD(ker moramo zrisati tudi nekaj v tem programu) je rekel: tega pa jaz vas nesmem učit.

japol ::

Predlagam, da dobiš kolega na faksu, pa ti pomaga, imej laptop sabo (računalnice znajo biti zasedene), pa bo to hitro narejeno. Sem iz istega faksa, pa če bi prej povedala, bi prišel na faks in ti zrisal komplet načrte, v obeh delam (3D, renderji, animacije,...). Bo pa 27.1. hitro.

JohanP ::

Jaz bi ti predlagal program Allplan, ki ti bo prav prišel tudi v nadaljevanju študija.
Načrte rišeš v 2D ali 3D. Za gradbenike obstaja modul za 3D risanje armature in modul za statične izračune praktično vseh vrst konstrukcij (SCIA). Skratka pro zadeva.
Študenti dobijo program zastonj, poleg tega imaš na voljo tečaje v okviru fakultete za arhitekturo, oziroma zelo kvalitetne priročnike v slovenskem in angleškem jeziku.

tlozej ::

Lenc je izjavil:

... AutoCAD pa še mi na Ljubljanskem FGG nimamo zastonj na MSDNAA. Ko sem profesorja vprašal, kjer naj mi dobimo AutoCAD(ker moramo zrisati tudi nekaj v tem programu) je rekel: tega pa jaz vas nesmem učit.


Študentje in dijaki lahko dobijo AutoCAD tukaj:

http://www.basic.si/index.php?menu=menu...

LP

Lenc ::

tlozej je izjavil:

Lenc je izjavil:

... AutoCAD pa še mi na Ljubljanskem FGG nimamo zastonj na MSDNAA. Ko sem profesorja vprašal, kjer naj mi dobimo AutoCAD(ker moramo zrisati tudi nekaj v tem programu) je rekel: tega pa jaz vas nesmem učit.


Študentje in dijaki lahko dobijo AutoCAD tukaj:

http://www.basic.si/index.php?menu=menu...

LP



UU hvala !


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SketchUp zastonj! (potem, ko je proizvajalca, @last software, kupil Google) (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
8515082 (11409) Company
»

PC za AUTOCAD in risanje gradbenih načrtov--kaj priporočate

Oddelek: Kaj kupiti
223484 (3011) LuiIII
»

program za arhitekturno risanje na touch screenu, obstaja to ?

Oddelek: Programska oprema
83774 (3662) ovdje kokoš
»

Predavanje AutoCad-a

Oddelek: Programska oprema
153216 (2944) Invention
»

Dve vprašanji za ARCHICAD 8...

Oddelek: Programska oprema
52151 (2082) lopov

Več podobnih tem