» »

Obsežen benchmark grafičnih kartic?

Obsežen benchmark grafičnih kartic?

_XWing__ ::

zamenjati moram svojo graficno nvidia 9800 gt, ker je defektna in se hitro pregreje (kupil sem jo od kolega rabljeno). Rad bi istega ranga ali boljso kartico. Ker nisem iz teh vod, me zanima tole:

kje bi nasel obsezen benchmark in primerjavo graficnih kartic med seboj v neki graficni tabeli?

imagodei ::

- Hoc est qui sumus -

hvala, super link

Pyr0Beast ::

Očisti jo, pa bo.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

@PyroBeast: sem ze poskusil in ni pomagalo. Pa tudi hocem imet drugo kratico, ta je ze precej stara ... bo morala v pokoj.

Imam dve novi vprasanji:

• Imam 24" monitor. Ali se pozna ce vzamem nVidia GTX 275 z 1792MB spomina namesto 896MB. Kje se mi to recimo pozna v praksi?

• Vidim da se na raznih benchmarkih odlicno odreze 5850 in tudi cena je znosna. Je morda kaksen razlog da bi ostal na nVidii, razen sovrastva obeh taborov. Prosim ne se zacet kregat. Recimo gretje/kvaliteta builda/vzdrzljivost/kvaliteta driverjev, je to primerljivo pri obeh?

Tr0n ::

ATI trenutno definitivno vodi. Sicer gonilniki niso ravno na nivoju nVidije, ampak ni razloga da ne bi menjal.

Vsaj v tej generaciji.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tr0n ()

Sicer gonilniki niso ravno na nivoju nVidije, ampak ni razloga za zamenjavo

ravno to sem ze slisal nekajkrat od vec ljudi, pa me zanima v cem se to pozna. Dosti programiram, testiram razlicne operacijske sisteme v virtualkah, obcasno rabim tudi linux in sem obcutljiv na gonilnike. Z ATI prakticno nimam nobenih izkusenj, zato sprasujem.

PS
kartico pa kupujem tako zato da vseeno lahko obcasno pozenem kaksno novejso igro, pac hocem imeti to moznost, ne sme mi pa delati problemov drugod seveda.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _XWing__ ()

Dr_M ::

Naceloma so gonilniki uredu, ampak obcasno znajo delat tezave.
Jaz imam npr HD4550, na katero imam priklopljen TV (s-video) in imam grozne tezave, prakticno z vsako verzijo gonilnikov.
Od napacnega prepoznavanja monitorja in TVja, do utripajoce in skakajoce slike na TVju, video ne gre v full screen v theatre mode, DXVA ne dela tako kot more...ipd.
Recimo pri igrah pa se ne spomnim, da bi imel kdaj tezave.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

st0jko ::

Jaz sem imel 5850 takoj, ko je prišla na slovenski trg, in moram povedat da sem imel kar nekaj težav. Pri določenih igrah sem imel slab performance, drugje problemi z teksturami, našla se je tudi kaka igra ki sploh ni delala(saboteur). V glavnem krivim še zelo sveže driverje za 5xxx serijo. Število problemov bi se verjetno s časom zmanjšalo, ampak nisem se hotel z tem ubadat in čakat na popravke. Prodal in šel nazaj na 8800GT.

Imo je nVidia bolj fool proof, kjer veliko več stvari dela "out of the box". Če ti ni do googlanja, prebiranja forumov in iskanja načinov kako določeno stvar usposobit, se izogni ATIja. Ne rečem da je pri vseh igrah tako. Velik procent jih dela zelo dobro, vseeno je pa, za moje standarde, preveč takih, ki imajo probleme.
/
Pravtako imajo na Gcomputers.net GTX275 896MB za 169EUR, kar se mi zdi odličen nakup. GTX275 je namreč le za odtenek slabša od 5850, z tem da je občutno cenejša. Na nekaterih testih sta izenačeni, pri enem se mi pa zdi, da celo premaga 5850. V glavnem zelo blizu.
keks?

M-XXXX ::

Pravtako imajo na Gcomputers.net GTX275 896MB za 169EUR, kar se mi zdi odličen nakup. GTX275 je namreč le za odtenek slabša od 5850, z tem da je občutno cenejša. Na nekaterih testih sta izenačeni, pri enem se mi pa zdi, da celo premaga 5850. V glavnem zelo blizu.

Haha, koga pa ti zajebavaš? 5850 je bolj primerljiva z SLI 275 kot z eno 275.

Jaz sem imel 5850 takoj, ko je prišla na slovenski trg, in moram povedat da sem imel kar nekaj težav. Pri določenih igrah sem imel slab performance, drugje problemi z teksturami, našla se je tudi kaka igra ki sploh ni delala(saboteur). V glavnem krivim še zelo sveže driverje za 5xxx serijo. Število problemov bi se verjetno s časom zmanjšalo, ampak nisem se hotel z tem ubadat in čakat na popravke. Prodal in šel nazaj na 8800GT.

Imel sem jo pred uradnim izidom in glej ga glej: nisem imel kaj veliko problemov. Če pa misliš, da nvidia po izidu nima problemov, se pa tako prekleto motiš...

Tr0n ::

To so vse prebulky zadeve.

Letos si bom verjetno menjal CPU, RAMe in graficno, pa ne bi rad spet 2 slota in 1000w energije ponucal za nek sposoben performance. Pa DX11 bi tudi bilo fajn met.

Mid-range nVidia where are thee?

5850 je bolj primerljiva z SLI 275 kot z eno 275.

Mogoce pri igrah, ki slabo skalirajo z vec gpuji :)

@M-XXXX

Pri tvojem postu mi začuda sarakzem meter ni nič zaznal, tako da odgovor:

slika1
GTX275 zmaga za 1 FPS pri 56:55

slika2
5850 zmaga za 6 PFS pri 38:32 (to je zame mala razlika)

slika3
5850 zmaga za 7 FPS pri 94:87 (po moje še vedno zanemarljiva razlika, oboje je več kot igralno)

slika4
5850 zmaga za 5 FPS pri 51:46

...itd

Če vsemu temu prišteješ še razliko v ceni 60€ (170 vs 230) je po mojem to zelo BLIZU. Razen seveda za nekoga, ki vidi ATI napis na dreku, in gre na kolena. In takih je zadnje čase precej. Saj sploh nesmeš pomislit da bi kaj čez 5xxx serijo napisal. Te takoj z valarjem povozijo.
keks?

lopov ::

Iz 4850 sem šel na 5850 in sem zadovoljen predvsem zaradi hrupa -- prej sem imel profile s katerimi sem ročno spreminjal obrate ventilatorja - verjemi mi, da 4850 pri 70% ni čisto nič tiha in je ohladilo na 80 stopinj.

5850 v idle manj pokuri, profilov pa sploh ne rabim, ker se obrati zanemarljivo povečajo (igram EvE & CS:S) in je pravzaprav ves čas tiho. Tega sicer nisem pričakoval, a je dobrodošel bonus :P

M-XXXX ::

@ stojko:

Sicer ni v grafih 5850, vendar lahko primerjamo z 5850, ki je malo počasnejša od 5870.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

5850 je blizje GTX285, kot pa 5870. :)

sinsinjega ::

obstajata dve varianti GTX 275:

Kaj se pridobi z dodatnim spominom? Je vreden dodatnih 50EUR? (imam 24" monitor in sekundarni 22" monitor)

poleg tega GTX 275 proizvaja vec podjetij. Je u bistvu vseeno ali ne, ali je morda boljsi kaksen drug brand?

lp

Zgodovina sprememb…

tukaj imaš ceneje.

Več spomina od 900MB bi se ti le pri zelo redko kateri igri poznalo. Mogoče kak GTA4, kje drugje pa že dvomim. Na 24" monitorju imaš 900 imo dovolj. Tistih 50EUR se da bolj pametno porabit.

Med referenčnimi karticami razlik med proizvajalci v glavnem ni. Edino kar imajo določeni proizvajalci drugače so že tovarniško navite (oc verzije) kartice, ali pa boljša hlajenja.
keks?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup nove grafične kartice (napajalnika)

Oddelek: Kaj kupiti
255638 (5341) fr4nc
»

Prispeli novi Radeoni (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
10632727 (30171) PrimozR
»

ATI 5870 vapor x ali GTX480 ali ATI 5850 CF...

262066 (1659) tade911
»

kakšen gamerski pc

52274 (2149) st0jko
»

Zelena graficna do max 250€

141437 (1133) dzinks63

Več podobnih tem