» »

(ne)vžig plinske peči

(ne)vžig plinske peči

klemenSLO ::

Živjo,

doma imam kondenzacijsko plinsko peč radiant RKA100. Uporabljam UNP.
Pred novim letom se je začleo dogajati, da se peč ponavadi zjutraj ni več samodejno zagnala, tako da sem jo moral 1x ali večkrat ročno izklopiti in potem ponovno vklopiti, da je začela delovati. (Kazala je napako 1 - ignition error)
Še pred novim letom je prisel serviser za te peči, naredil malo generalnega čiščenja (spucal gorilec, malo podrgnil in posesal....) in peč se je normalno prižigala.To me je stalo 57€.
Po dobrem tednu pa so se težave spet začele pojavljati - s tem da jo v končni fazi nisem uspel več niti prižgati.
Včeraj je ponovno prišel serviser, testiral elektroniko in še nekaj drugega, nato pa zamenjal nek ventil za plin. Peč je delovala noramalno do večera. Zamenjava dela -155€. Glej ga zlomka - zvečer pa se spet ni več prižgala.
Klical sem serviserja - pride danes. Pravi da bo dal ventil nazaj in zamenjal nek ventilator - kar me bo stalo 250€?

Al mam u p* peč ali serviserja ?
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

mojsterleo ::

ne razumem, ti si placal menjavo ventila za 155 eur, sedaj pa ti bo ventil prinesel nazaj, in namontiral ventilator za 250 eur? kaksen je to ventilator da je menjava tako draga?8-O pa ce ti bo prinesel nazaj ventil ,naj ti se vrne 155 eur.

glistovje ::

mislim da imaš u k* serviserja IN peč :) koliko je pa stara peč?

Denar bo prinesel nazaj - jasno. (menjava 15 EUR ventil 140EUR) Peč je pa stara 2leti in pol. Ganrancija je seveda samo 2 leti.

Zgodovina sprememb…

AndrejS ::

Menjaj serviserja

Je zamenjal ventilator. Bomo vidl če bo jutri zjutraj toplo.:|

gzibret ::

Hmmm... menjaj serviserja. Mene je prišel generalni servis plinske peči (čiščenje, dihtunge, nastavitev tlačne posode in podobne malenkosti) 25 EUR, brez poznanstev. Sicer res ni nič menjal (razen dihtung), ampak delal je sugurno 1 uro in pol.
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gzibret ()

petkofak6527 ::

pr ns je bil isti problem. Rešitev: nastavitev količine vbrizga plina in dotoka zraka. To mora serviser na novo umerit in bo vse delovalo kot mora.
lp

Scorpia ::

Sicer ne vem kako je pri plinski peči. Naša peč na kurilca, nas je isto zajebavala, da se zjutraj ni užigala. 2x klicali servisera, en teden delalo in pol spet ista zgodba. Sem pa bil zraven serviserja in sem gledal kako on počne, da prihodnjič jst sam zrihtam. Na koncu je izpadlo da je bila iskra zanič, serviser pa je krivil nafto. Zdej nam peč dela že 4 mesece, medtem ko je nova en mesece delala brez težav. Mogoče so tudi pri vas težave z iskro, ker je tista puša usmerjena v iskro. Ozirmo je iskra nad pušo in tista kovina ni več toliko prevodna, pa keramika gre po svoje. Mi smo se odločili menjavati 1x letno iskro + pušo, ker je 5 minut dela in majhen strošek.
////

msjr ::

Plus še ena izkušnja: pri meni je šlo za nabiranje vodnega kamna v dizi (evo za search: junkers error A8). Se spriha diza, vendar je skrita in je treba dosti šraufat (kar pri plinskih zadevah nočem sam), problem odpravi predfilter s kristali.

ThinkPad ::

Imel podobne težave na druge vrste plinski peči in meni se je zgodilo, da serviser sploh ni hotel več priti nazaji in ni dvigoval tel., ko je že menjal par delov. Glavni problem mi je bilo najti DOBREGA serviserja in potem smo napako le našli v elektroniki. Je pa res čisto kazalo na to, da iskre ne vrže, a ni bilo to. Skratka good luck!

elmika ::

Jaz imam problem z navadno plinsko pečjo,saje se delajo in se jih je kar nabralo,kdo ve kaj je narobe.

msjr ::

Slabo naštiman gorilec, pokliči serviserja.

Invictus ::

Zakaj ne preiskusiš peči, ko je serviser še tam. Pač ogrej sobo na 30 stopinj (termostat). In drži serviserja dokler ne uredi stvari.

LP I.

zlobcek ::

klemenSLO če se ti peč ne prižiga je lahk kar nekaj problemov...

- če se plin fizično prižge in pol crkne je ionska elektroda ali je nekaj narobe s tlakom plina;
- če vrže napako preden sploh odpre plinski regulator je najbrž kaj s presostatom (vzameš dol cevko pa ene trikrat pihni da slišiš kontakt. Loh že mala kapljica vode ali kondenza zjutraj v njem dela zajebancijo, ko je peč topla pa izhlapi - v končni fazi se itak take presostate vedno zamenja ker skos zajebavajo) al ventilatorjem;
- če ni iskre je vžigalna elektroda (pri starejših pečeh je bila recimo izolacija kablov od teh slaba in je prebijalo kje prej skozi ovoj kabla, namesto na koncu) oz. nekaj z drugo elektroniko;

Zjutraj, ko se ti ne prižge lahko probaš tudi vklopit "dimnikarsko funkcijo", da ti moč peči oz. s tem tlak plina nabije takoj na full. Če to dela, je minimalni tlak prenizek. Rabiš nekoga z manometrom in navodila za servisiranje ter šraufenciger :P.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zlobcek ()

zlobcek ::

elmika saje oz. nečistoče v plinu so nekaj normalnega. Plin namreč ni nekaj full čista stvar. Enkrat na leto se to sesa normalno.

Drugač je pa sajavost standarden pojav, če je premalo zraka pri izgorevanju. Vseen ali se gre za olje, plin ali drva.

Če maš serviserja in ti pomeri pline, bi moral to takoj opazit. Kot bi moral opazit tudi "dimnikar".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zlobcek ()

elmika ::

ze urejeno hvala

qwe ::

No , in katerega serviserja priporočate?

ToniT ::

Odvisno od firme peči. Za Immergas je vrhunski serviser Veit iz Voličine. Peči ima v malem prstu.

qwe ::

Mea culpa, Imamo junker cerastar:)

shadow198004 ::

Živjo
Tudi jaz imam problem z plinsko pečjo Beretta staro 9 let
Zadnje čase mi peč ves čas ugaša in se mi prižiga rdeča lučka in mi javlja neko napako,poklical sem že nekaj serviserjev in nobeden mi do sedaj ni znal odpravit napake,
Problem je v tem da ko peč aktiviram mi dela približno par minut potem pa se ugasne,k jo ročno ugasnem in nazaj prižgem se zadeva ponovi,
ima kdo kakšno mnenje
hvala

sasoz ::

Da malo obudim temo:) Imam plinsko peč Unical. Dogajalo se mi je, da se mi je peča zaganjala, vendar ni užgala, nato je po nekaj časa, včasih tudi po eni uri vžgala. Serviser je prišel, zamenjal mi je kondenzacijsko posod, naredil servis in mi zaračunal 200€. Vendar problem je ostajal, sedaj pa se mi peč samo še zaganja in ne prižge. Ugotovil sem, da iskro daje samo kako sekundo, potem ugasne in se ponovno zažene. Ugotovil sem, da je problem, ker bi iskra morala iskriti 10s, in je verjetno problem, da se po 1s iskrenja plin še ne vname. Verjetno je problem nekje na elektroniki, ali pa na vžigalni tuljavi. Ve mogoče točno kaj bi to bilo, ali pa če kdo pozna koga k se s tem ukvarja? Klical sem sicer serviserja, ampak on bi spet samomenjal, cene tuljave ali pa elektronike so pa vsaka stvar najmanj 150€, plus njegove zlate ure in kilometrina. Karkoli pa je na elektroniki, pa se verjetno zamenja za drobiž. Je možno, da je kak rele?
www.technopc.si
Servis in prodaja računalniške opreme
031574661

Robi_slo ::

Pri nas imamo tudi UNICAL peč... mene pa najbolj moti, da se stalno nekaj zaganja. Prižge se za cca 1 min, ugasne.. potem pa po parih minutah spet prižge in spet ugasne po minuti.
@sasoz: si kdaj zaznal podobne težave? Kateri model peči imaš?
lp

ZloTech ::

Zamenjaj tuljavo, kable do elektrod in elektrode.

Očisti fotosenzor, če še nisi.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Crknila mi je plinska peč (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7414215 (3131) mason6
»

Koliko plina porabi plinska peč?

398255 (3618) m0LN4r
»

problemi s plinsko pečjo

64397 (3076) ToniT
»

PLINSKA PEČ VAILLANT