» »

problemi s plinsko pečjo

problemi s plinsko pečjo

tinimalini ::

Oj!

Jest bi imela eno vprašanje in upam, da bo kdo znal pomagat. Ogrevam se s plinsko pečjo znamke Junkers, ampak je bolj stara. Včasih slišim, v plinski peči, kot da bi kapljale neke kapljice vode in me zanima, če je to normalno in zakaj do tega pride. In tudi večkrat moram odzračiti radiatorje in me zanima če je to povezano. LP :)

Highlag ::

Hm, ne spoznam se ravno na peči, samo iz opisanega ima lahko tvoja peč kakšno luknjico v grelnem delu. To bi lahko povzročalo kapljanje in višek zraka v sistemu. Vsekakor bi bilo fino, da kakšnega serviserja pokličeš. Igranje s plinom ni najbolj zdravo. ;)
Never trust a computer you can't throw out a window

telexdell ::

Če je peč kondenzacijska in se kapljanje vode sliši le takrat, ko peč gori potem je nastajanje vode normalna stvar.
Manjko vode v sistemu je vzrok v netesnosti sistema. Če so radiatorji členkasti (npr. aklimat) lahko pride do izgube vode v njih. Lahko pa je prišlo do kakšne okvare v sami peči (popustil kakšen zvar, tesnila...). Brez natančne spoznave sistema je ugotovitev vzroka težav zgolj špekulacija, zato priporočam obisk serviserja.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

laguna1 ::

Samo še nekaj bi vprašal, na koliko barov pa imaš peč in ko odzračuješ radiatorje ali moraš dopolnit sistem v radiatorjih.

Imel nekaj podobnega in ugotovil (tudi junkers peč), da mi je v varnostni ventil prišla smet in mi je preko varnostnega ventila počasi odtekala voda, tako da sem moral vedno dopolnjevat peč. Zadevo rešil tako, da sem parkrat ročno do konca odprl varnostni ventil in izgleda da sem s tem izpihal oz. odstranil tisto smet, ki je verjetno bila v zapiralu varnostnega ventila, da ni mogel 100% zapret.

Kakšno peč pa imaš, jaz imam junkers cerasmart 11-21 kw, kupljeno pred cca 8 leti, peč pa je kondenzacijska.

Pri kondenzacijskih pečeh je normalno, kot je že napisla telexdell, da se ustvarja voda in le ta kaplja kot kondez v odtok.

LP

tinimalini ::

Ne vem točno katero peč imam, ker sem podnajemnik. Je pa bl stara, tko da ni nova. Peč imam na 1,5 bara. Kaj ta varnostni ventil je ta s katerim uravnavaš tlak v peči? Glede radiatorjev ne vem, če jest to kej dopolnjujem sistem ponavad sam mal odprem da, mi gre zrak ven pol pa spet žez nakaj dni ponovim. Pač ne znam drugače povedat, pač sem ženska in se na te stvari res ne spoznam. LP Tina

zk_eu ::

Pozdravljeni,

imam eno vprašanje, pa ga bom postavil tukaj, da ne podvajam tem.

Doma imamo še staro plinsko peč, ki vleče zrak iz prostora. Danes smo nekaj urejali in smo med tem, ko je peč delovala, zaprli radiatorje (pozabil sem jo izklopiti, žal). Takrat je iz peči začel prihajati čudenj zvok in pod pečjo se je nabralo nekaj pepela (no, črnih delcev). Smrdelo ni skoraj ni oziroma je malo smrada bilo zaznati, ni pa bilo nobenega dima. Delovalo je tako, kot bi kakšna zaščita v majhnih delcih dol popadala ali pa rja (dam za primerjavo, težko bom rekel kaj je bilo, bilo so le majhni črni delci).

Predvidevam, da se je cev v kateri kroži voda preveč pregrela, ker ni mogla krožiti po radiatorjih? Takoj sem zaprl plin in počakal nekaj časa. Nato pa sem peč nazaj prižgal. V bistvu vse deluje normalno. Peč je drugače redno servisirana in bo (sicer) v kratkem zamenjana.

V vsakem primeru sem mislil jutri za vsak slučaj poklicati serviserja, bom pa vesel, če bi kdo tukaj znal kaj povedati o tem, če se na to spozna.

LP.
Non omne, quod licet, honestum est - Ni vse, kar je dovoljeno, tudi pošteno.

ToniT ::

Če peč vleče zrak iz prostora so verjetno prišli v plamen kaki prašni delci, zato imaš pod pečjo pepel. Če pa je peč nekaj časa stala, pa se je verjetno nabral prah v kurilni komori in potem zgorel - pepel. Čuden zvok je verjetno tudi posledica zgorevanja prahu oz. trdnih delcev v kurilni komori. Peč ima v sebi termometer in se izklopi, ko temperatura vode doseže določen nivo (ne glede na to ali kroži ali ne.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prenizek tlak v sistemu ogrevanja

Oddelek: Loža
2614490 (8503) telexdell
»

Katera plinska kondenzacijska peč?

Oddelek: Loža
449008 (5205) Arzen28
»

Crknila mi je plinska peč (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
619338 (7101) buttcrack
»

Montaža kotla na drva poleg obstoječega sistema na kurilca

Oddelek: Loža
3610962 (7725) gorjanc
»

Plinski kondenzacijski kotel_glasnost in nastavitve

Oddelek: Loža
1812266 (12015) Dr.S

Več podobnih tem