» »

MS Visio oz alternativa

MS Visio oz alternativa

sieagel ::

Pozdravljeni,
Imam težavo in sicer:
Najti moram aplikacijo, s katero se bo na lahek način - brez poglobljenega znanja, lahko vrisalo poslovne prostore podjetja. Tam se lahko postavi delavna mesta - pohištvo in biro oprema (kopirs, printeer, PC, server, ...). Končni izdelek bi naj zgledal kot na predstavitvi UniFlow. V glavnem da se prikaže varčevanje tiskanja preko serverja oz skupne naprave.
MS Visio je nekaj podobnega a je samo 2d rabil pa bi 3D vpogled v stavbo in prostorov. Zelo zaželjeno je da je aplikacija podprta z zajetno knjižnico biro opreme in če je le možno kvazi animacijo potovanja podatkov od PC do multifunkcijskega skupnega tiskalnika.
Vem da je to precej zahtev sam tako nalogo sem dobil ob kateri si glavo razbijam že nekaj časa.
Drugače redno uporabljam RhinoCeros, SolidWorks, ... in podobne modelirnike a so predragi in prekomplicirani za navadnega pisarniškega uporabnika. Sem danes probal v SkechUpu pa tudi ni najbolj primeren, definitivno pa moraš bit za nejga vešč 3D modeliranja, če prav je zelo enostaven.
Morda nekaj v stilu, vsaj kar se tiče načina dela (modeliranja, risanja) Archicad, kjer samo vlečeš stene (določiš debelino in višino) in potem vstavljaš iz knjižnice biro opremo. Določiš podatkovno pot in potem "animiraj" gumb. Če bi bila ta aplikacija še cenejše narave bi bila prava bomba :D
Hvala vsem za ideje, mnenja.

Lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali obstaja spraj z zrakom za čiščenje rač. ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
111887 (1578) pershi
»

MS Office 2007 - instalacija

Oddelek: Programska oprema
5790 (697) fosil
»

Kje kupiti prazne cd škatlice -slim.

Oddelek: Kaj kupiti
212001 (1744) Kami
»

Program za planiranje spletnih strani ?

Oddelek: Izdelava spletišč
11807 (670) Tody
»

Risanje ER diagramov

Oddelek: Programiranje
5932 (809) [SkA]

Več podobnih tem