Forum » Izdelava spletišč » Problem v Dreamweaverju
Problem v Dreamweaverju
Cobra1979 ::
Sem začetnik pri delu v dreamweaver. Imam narejeno celotno stran in vstavljeno preko tabel v dreamweaver in ustvarjene vse linke do podstrani ( deluje vse normalno). Z div tagi vstavim texte in jih v dreamweaverju pozicioniram, vendar pri pogledu strani na mozili ali internet explorerju mi texte ne prikaže na enaki poziciji kot v dreamweaverju.
Prosim za pomoč in upoštevajte da sem začetnik. Hvala
Prosim za pomoč in upoštevajte da sem začetnik. Hvala
- premaknil iz Pomoč in nasveti: bluefish ()
bluefish ::
To je zaradi tega, ker ni le dovolj v Dreamweaverju naključno nametati elementov, temveč je potrebno za enak prikaz v vseh brskalnikih poznati še nekaj "trikov" v sami kodi strani.
Sploh pa po napisanem predvidevam, da imaš eno veliko zmedo in niti ne uporabljaš elementov za tisto, čemur so namenjeni.
Skratka, če misliš s tem vsaj približno resno, potem spoznaj osnove (X)HTML in CSS na W3CS. Življenje bo takoj lažje.
Poleg vsega se tabel za zgradbo strani že nekaj časa ne uporablja več in so strani sedaj sestavljene izključno z div-i.
Sploh pa po napisanem predvidevam, da imaš eno veliko zmedo in niti ne uporabljaš elementov za tisto, čemur so namenjeni.
Skratka, če misliš s tem vsaj približno resno, potem spoznaj osnove (X)HTML in CSS na W3CS. Življenje bo takoj lažje.
Poleg vsega se tabel za zgradbo strani že nekaj časa ne uporablja več in so strani sedaj sestavljene izključno z div-i.
HardFu ::
Pa se teh naj bo cim manj :)
http://codeable.io
Cobra1979 ::
Hvala za odgovor in pomoč. Si bom ogledal predlagano stran.
Drugače pa sem uporabil div tage in znotraj njega ustvaril tabelo, ki mi je olajšala postavitev slik.
Sedaj pa ko vstavim draw AP div in vanj vpišem text, dodam sliko in ga pozicioniram mi v browserju ne prikaže na enaki poziciji kot je v dreamweaverju.
Hvala vseeno
Drugače pa sem uporabil div tage in znotraj njega ustvaril tabelo, ki mi je olajšala postavitev slik.
Sedaj pa ko vstavim draw AP div in vanj vpišem text, dodam sliko in ga pozicioniram mi v browserju ne prikaže na enaki poziciji kot je v dreamweaverju.
Hvala vseeno
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dreamweaver deformira stranOddelek: Izdelava spletišč | 682 (623) | The Player |
» | izdeleva spletnih strani-kater program priporočateOddelek: Izdelava spletišč | 7751 (6899) | ZePe |
» | pravilen postopek..Oddelek: Izdelava spletišč | 1582 (1267) | Marjan_be |
» | tables ali layout tablesOddelek: Izdelava spletišč | 2166 (1734) | Penny |
» | Photoshop+dreamweaverOddelek: Izdelava spletišč | 1365 (1280) | gregy |