» »

Razbit moj avto, ki ga uporabljam za službene poti

Razbit moj avto, ki ga uporabljam za službene poti

Go-ahead ::

Pozročitelj se mi zaleti v avto, ki ga uporabljam v službene namene (pišem naloge). Podjetje mi običajno plačauje kilometrino za opravljene poti.
Ali mi je zavarovalnica dolžna nuditi vozilo (nimam kaska)?
Če si sposodim vozilo od soseda, kaj lahko zahtevam od zavarovalnice?

perci ::

To je tvoj privat avto in ni čist nič relevantno, da ga uporabljaš v službene namene. Gre za čist normalno nesrečo.

Tvoje vprašanje je torej, ali obvezno škodno avtomobilsko zavarovanje krije stroške nadomestnega vozila za čas popravila tvojega vozila in če da, kakšnega?

Tko po logiki stvari bi rekel, da je odgovor DA oz. odvisno od tega, koliko boš težil zavarovalnici. Pravim po logiki stvari, ker ti z zagotovostjo ne znam povedat. Jst vem, da bi to od zavarovalnice zahteval v tvojem primeru.

Aja, se nekaj. Ponavadi, ti sam servis da zastonj nadomestni avto, ce se odlocis, da bos pri njih servisiral. Ce ti ne da, reces, da bos sel drugam. Ponavadi pali.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

kitewing ::

Pravkar ima isto težavo moja boljša polovica. Najem avta ti krije lahko samo kasko pa še to ne osnovni kasko...Verjetno pa ga lahko najameš in potem zahtevaš od povzročitelja odškodnino (s tožbo).

Go-ahead ::

Verjetno nima povzročitelj nič s tem, saj je zato zavarovan.

LuGi ::

Dobil nadomestni avto od mehanika.. placala seveda zavarovalnica. Nisem niti zahteval avta.. kar sami so se ponudli =)

p.s: Aja imel sem osnovno zavarovanje =) (adriatic)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LuGi ()

Double_J ::

Eno vprašanje. Malo bolj nasilo sem en avto spravil iz snega. Se pravi malo gor in dol... ter nekaj dal pod gume.

Sedaj mi pa kar rahlo zavija v levo. Kaj bi to lahko bilo... h komu bi se bilo za obrnit.
Dve šivanki...

zee ::

Optika?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Če res tkole na easy lahko zjebeš avto... pol je pa to smeh.:P
Dve šivanki...

M-XXXX ::

Eno vprašanje. Malo bolj nasilo sem en avto spravil iz snega. Se pravi malo gor in dol... ter nekaj dal pod gume.

Sedaj mi pa kar rahlo zavija v levo. Kaj bi to lahko bilo... h komu bi se bilo za obrnit.

Pelji ga v avtopralnico in naj ti ga fajn operejo, posebno po podvozju ter kolesa..... Zelo velika verjetnost da bo pomagalo:)

Definitivno je ril po blatu in pesku ja. Samo upam, da ga ne bom zastonj pral... tko da še kakšno mnenje.:D
Dve šivanki...

Definitivno je ril po blatu in pesku ja. Samo upam, da ga ne bom zastonj pral... tko da še kakšno mnenje.:D

Hehe, resno mislim:D Zdaj v zimskih časih se rad nabere kje kašen sneg ali zmrzal. Mogoče se sliši nedolžno, vendar je pri meni pred kašnima 2-3 tedni poskrbel, da nisem mogel voziti več kot 80km/h ker je tako treslo, da sem mislil da bo avto razpadel. Takoj sem pomislil na kašen led ali kaj podobnega, doma fajn opral vendar ni pomagalo. Zapeljel sem ga v čistilnico, kjer so ga fajno oprali z paro in je bilo v trenutku dobro.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M-XXXX ()

A misls da se ne stopi to med vožnjo. Pomoje bi bil kvečemu lahko kak pesek.
Dve šivanki...

A misls da se ne stopi to med vožnjo. Pomoje bi bil kvečemu lahko kak pesek.

Jaz sem naredil okoli 15km v eno smer (prva priložnost, da sem obrnil) ter nato še 15km nazaj in se ni nič stopilo/odpadlo...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kleparska dela

Oddelek: Na cesti
182407 (930) Invictus
»

Zavarovalnica Sava - nadomestno vozilo

3814997 (12892) koyotee
»

Vprašanje glede pritožbe oz. izpodbijanja zavarovalnega zahtevka.

Oddelek: Loža
395631 (4667) Mare2
»

Še kasko zavarovanje ali ne? (strani: 1 2 3 )

10632347 (30367) D3m
»

Nadomestni avto in poškodba

Oddelek: Loža
83382 (2959) St235

Več podobnih tem