» »

Presnemavanje z diska na disk.

Presnemavanje z diska na disk.

mirage ::

Frend včasih prinese k meni disk da mu posnamem kakšen fajl. Njegov disk mi win xp lepo zazna in zgleda da vse deluje. Presnamem datoteke na njegov disk [tako da jih vidim na njegovem disku.] Ko pa prinese disk k njemu domov in vkopi računalnik teh datotek več ni. Moj pc sem tudi ugasnil in vklopil ko sem imel njegov disk in datoteke so še vedno bile tam. Doma pri njem pa jih več ni bilo. Ve kdo kaj delam narobe?
  • spremenil: mirage ()

remark ::

Problem je v tem, da ti imaš disk formatiran v NTFS formatu, kolega pa v FAT32 formatu. NTFS lahko vidi diske FAT32, obratno pa ne gre!!

Matek ::

remark, kaj ma to veze, saj če mam jaz NTFS formatiran disk, kolega pa FAT32, in mi ga prinese, ga bojo XPji lahko brali in ko bom kaj zapisal na njega bojo pisali v FAT32, ne pa v NTFS, in bi on tudi moral videt to pol doma, to že ne more biti razlog.

Lej, jaz mam recimo disk razdeljen na 2 particiji po 10G, ena je za sistem in je NTFS, druga pa je za podatke in je FAT32, pa če sedaj v xpjih kaj pišem na njo, piše v Fat32 format, pa potem če formatiram prvo particijo v Fat32 in dam Win98 gor, ki poznajo samo FAT32 format, se da vse prebrat z druge particije, čeprav po tvoje sem jo posal iz NTFS-ja, ker sem mel prej XP-je gor.

Niti se ne da to kot ti praviš, če ma kolega FAT32 formatiran disk, ne morejo Windowsi zapisat na njega par podatkov v NTFS obliki, če ni disk NTFS formatiran:\

mirage, edina možnost, da bi se to zgodilo je, da bi ti naredu z windowsi novo NZFS particijo na njegovem disku in pisal tja noter, on pa ma kak FAT32 OS, sam ne verjamem, ker je najbolj verjetno, da pišeš kar v njegovo obstoječo particijo.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matek ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formatiranje diska v W10 ne gre v starejše formate (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
568318 (7058) Pithlit
»

Zunanji trdi disk 1TB WD ali Tevion? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5412139 (9257) BlackAdder
»

Zunanji disk - problem

Oddelek: Strojna oprema
6899 (843) 333333
»

NTFS ali FAT32

Oddelek: Pomoč in nasveti
212798 (2351) bluefish
»

FAT32 ali NTFS (strani: 1 2 )