Forum » Strojna oprema » Drive temperature readouts?
Drive temperature readouts?
Skankulja ::
sicer mi je bore malo vazno pa vendarle... na wd800jb disku mi nikakor ne uspe "prebrat" temperaturnih vrednosti. na prejsnjem ibmovem disku je to delo dasiravno ne elegantno opravljal speedfan, ki pa mu nov disk ocitno ne disi sploh... sem probal se par drugih za v ta namen napisanih programov a se noben ne odziva (beri: ne kaze nic ;) ). smatral sem, da ta funkcija spada zraven s.m.a.r.t-a a ocitno temu le ni tako. cudno se mi zdi, da disk tega kova le tega nebi podpiral? kot sem ze rekel mi to ni ravno nujno potrebna funkcija, pa vendarle me malo "firbec" matra ;)
Neumen človek se zmede ob slehernem glasu razuma.
Skankulja ::
hja... stvar je taka. kolkr sm se meno z wd-"strokonjakom" mi je razlozo takole: western digitalovi diski nimajo termalnega senzorja sploh. razn par "starejsih" scsi diskov. in pa moja napaka... s.m.a.r.t. nima nobene veze z temperaturo (ceprav je bilo moje sklepanje dokaj logicno - diagnoza diska and all that...). no pa smo tam kjer ni muh... cudno se mi zdi da vec ali manj vsi vecji proizvajalci diskov vgrajujejo senzor (maxtor,ibm,... za morske gate nism zihr ;) ). resda se kolkr sm zaslediv wd diski "ne" grejejo (oz. se grejejo relativno malo - maybe that's the reason?) - for Z doubters ;)
Neumen človek se zmede ob slehernem glasu razuma.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Skankulja ()
Dami ::
Dej povej kire programe si še probal. Js sn mel HDDtemperature in je v redu delal. Pol sn pa disk dal na Raid kontroler (ne v polje, sam na on konektor) in ne dela več, kr kao ne najde SMART diska. Verjetno ta progi prek tega gleda temp. Zato me zanima kteri so še drugi in če delajo za več diskov. Mam dva in oba mata senzor (baracuda4 in maxtor D740X).
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Diski s helijem so tu!Oddelek: Novice / Diski | 18087 (14686) | darkolord |
» | 26037 obratovalnih ur diska, menjava kliče?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2361 (1472) | gavro |
» | temperatura sata diskovOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2976 (2350) | Jan987 |
» | WD in SMART temperaturaOddelek: Strojna oprema | 1270 (1007) | Damjan Jagar |
» | Čudno piskanje iz IBM DTLA307030Oddelek: Pomoč in nasveti | 1862 (1602) | trot |