» »

Igre s malimi sistemskimi zahtevami, mi nagajajo.Prosim za pomoč!

Igre s malimi sistemskimi zahtevami, mi nagajajo.Prosim za pomoč!

Twixz ::

Jaz imam doma 2 računalnika.
En je pač tabolši.Drugi a slabši.
Na slabšega hočem inštalirat Empire Earth I, CSS, Winter Challenge, RTL Biathlon 08.
In se pojavi problem.
Sistem mojega slabšega računalnika je sledeč:
768 rama(Intel Cereon 2,4 GhZ)
128mb grafična(Nvidia GF 6600gt)
Trdi disk 80 gb in zunanji trdi disk 500 gb.
Glede zvočne nevem.
Ima CD-ROM, kmalu DVD-ROM.

No.Težave so sledeče.
Imel sem še bolj star računalnik in ker je crknil, sem zi zrihtal tega.Je rabljen.Dokaj rabljen.Prejšnji računalnik je imel vse, prej naštete igre, in so delale BREZHIBNO, vendar je bil slabši računalnik:512 rama(Intel Pentium 4)128 grafična(NviDia GF 4400) itd.
Na tem računalniku mi dela CSS, ampak zelo šteka.ZELO.Biathlon in Winter Challenge enako.EEI, mi pa sploh ne zažene.Kaj za vraga je narobe, meni ni jasno.Če je pa vam, pa prosim za obrazložitev.

Lep Pozdrav.

KobeBryant(LA Lakers=D)

bluefish ::

Zanič gonilniki ali pa zasmeten oz. prezahteven operacijski sistem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Na obeh sem imel XP!

Rotaidal ::

Še kakšni drugi programi tudi štekajo? Drugače pa, namesti najnovejše gonilnike. Defragmentiraj diske, preglej če je kakšna nesnaga gor in popucaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Rotaidal ()

st0jko ::

Ta celeron je slabši od pentiuma4, ampak vseeno bi morale te igre delat brez problema. Formatiraj če še nisi. Pazi da se kaj ne pregreva.
keks?

Boljši je?! 8-O
ja ampak je ramov več, in še 2, 4 ghz je. Imel sem tudi probleme z grafično kartico oz. Gonilniki. Pa sem tudi odprl temo na slo-techu da me grafična zabava. Pa mi je en prijazn tip pomagal, in mi dal nek link da sem naložil grafično. Ampak mi vseeno šteka!
Tudi na internetu mi igre štekajo, npr. Kornspitz skoki, ali pa kar miniclip. Vse Šteka, kar se tiče iger!
Sumim gonilnike.
Virusov pa nimam, ker mi je prejšnji teden sosed prišel na novo inštalirat windows xp.
Jaz res nevem kaj je narobe, ampak se zanašam na vas, ker ste dosedaj vedno rešili problem.
Ker mi res ni jasno zakaj šteka?! Še celo aoe(age of empires ii. ) mi šteka!

Res lepo prosim za pomoč!

Lp

Zgodovina sprememb…

• polepsal: Mavrik ()

Če pa gledaš kak video pa ne šteka? Jaz bi probal zamenjat grafično, če imaš možnost.

Nimam te možnosti!
Še kakšen nasvet?!Lepo Prosim!

paljer ::

Imaš XP SP3 inštalirane? V tem primeru je Celeron 2.4 Ghz krivec za štekanje, ker je enostavno prešvoh procesor za normalno poganjanje sistema.

Ahaaa...
Hvala... In zdaj moram zamenjati procesor? Ali je kakšna druga rešitev možna?

Zgodovina sprememb…

• polepsal: Mavrik ()

__Devil__ ::

naloži windows 95, 98.. :D

RazzorX ::

paljer ne bluzi, igrali smo še GTA 3, Vice City, RTL Ski Jumping in podobne igre na Celeron 1.7GHz in to na XP, tako da to pač ni res da je prešvho procesor. Formatiraj računalnik, nove driverje gor da bo spucano, verjetno je zapacan sistem. AoE II more delat tekoče na takem sistemu in še marsikatera zahtevnejša igra od te.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RazzorX ()

krneki0001 ::

AOE 2 deluje na p3- 900MHz in 512Mb rama brez problema. (vem smo v službi v mreži vedno nabijal to špilo, ko je bilo frej al pa smo moral čakat na kake obdelave, da so končale)

Okey.
Zdaj mi pa res ni več jasno.
Ravnokar sem inštaliral Sims2 in mi čisto nič ne štekajo.Prav fajn jih je špilat.Ko pa zaženem EEI mi pa napiše

Runtime Error!

Program: c:/Sierra/Empire Earth/EmpireEarth.exe

This applicationhas requested the Runtime to terminate it in an unusual way.
Please contact the aplpication's support team for more information.

CSS mi dela, če igram na manj igralcev manj šteka, če na več mi zamrzne.

Winter challenge šteka da bohnedi.Biatlon isto.

Ni mi jasno...POMOČ!!

Mavrik ::

Okej, počasi. Vsi zgornji predlogi so bebavi, saj je ta sistem (kot si sam pravilno ugotovil) več kot zmožen poganjati vse, kar ti je poganjal starejši sistem. Tako da ne procesor ne grafična ne moreta biti krivec za štekanje.

Problem je skoraj gotovo v gonilnikih oz. operacijskem sistemu samemu, samo tule pa si nam podal res premalo informacij. Prav tako nekako ne zaupam v sposobnost tvojega soseda pri nameščanju operacijskega sistema, če tega problema ni znal rešiti (prav tako nisi povedal kaj vse je sosed namestil gor, saj je čist možno da ti je spet namestil kak program, ki ti povzroča to upočasnitev).

Zdaj lahko probaš sam posodobiti vse gonilnike, toda ker se očitno ne znajdeš tako zelo v računalništvu, se zna zgoditi da boš situacijo samo poslabšal in ti drugega predloga kot poiskati nekoga dejansko sposobnega diagnosticirati ta problem (servis recimo, s tem da se ZELO prepričaj da ti ne bodo zaračunavali nič, dokler ti pred tabo ne pokažejo, da vse igre tečejo gladko).
The truth is rarely pure and never simple.

Okey.Nisem nameščal sam OS, ampak sosed, ki je star 27 let, in ima dokončan študij računalništva.OS je Windows XP.Windows je originalen(tako da lahko sklepam da ni virusov ali spywarow!).Gonilniki, pa mislim da so posodobljeni.Če pa niso, pa nevem.Kako se jih pa posodobi, mi pa prosim povejte.
LP
KB.

Še najlažje če prosiš soseda, da ti pregleda računalnik. To da je windows originalen še ne pomeni, da ne moreš dobit kakšnih virusov in spywareov gor. Odvisno od tvoje zaščite in seveda dela na računalniku.

Kot ti je že rekel Mavrik, daj zadevo raje enemu, ki se res spozna na te zadeve.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Age of empires IV (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
5911270 (1724) ahac
»

Farming simulator 2013

Oddelek: Igre
443642 (2466) seba993
»